Witam, tak jak w temacie chcę zbudowac subwoofer na głośniku 8" do pokoju 13m2. Oczekuję w miare niskiego zejścia i tu właśnie pojawiam się problem. Budżet to tylko 60zł. Zastanawiałem się nad : stx 20/80, alphard lw800, jednak nie jestem pewien co do tych głośników dlatego czekam na inne propozycje.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowa subwoofera 8"
Collapse
X
-
To daj mu 20w@8R i 40w@4R. albo i nawet nie... Za 60zł bardziej bym polecił 22-200- ale tylko i wyłącznie w wersji 8ohm. Nie jest tak mułowata jak wersja 4r. około 32-36L @ 40hz. Gra to dość przyzwoicie. Napewno lepiej niż Alpierd czy stx GDN 20-80. To już całkiem porażka.. 59zł 22-200-8sc + 5zł rurka i 15zł przesyłka. Nic taniej nie kupisz. Ano i płyty z 15zł.
---------- Post dodany o 20:42 ---------- Poprzedni post o 20:41 ----------
I jak ma być pasywny to cięcie przy 80hz/12dB/oktawę bo standardowe 120hz to stanowczo za wysoko.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez longer elektro Zobacz postapodaj gg . pogadamy na tematJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomszak Zobacz postato jest amplituner od kina domowego thomsona.
Podaj model tego ampli.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomszak Zobacz postaDziwne, że ciągnął 12"
Zamieszczone przez tomszak Zobacz postaprzy 15/40 był przester
Skup się na tym co ten Thomson może wysterować ale wiele się nie spodziewaj. Na twoim miejscu wyczekiwałbym okazji na sub aktywny w niskiej cenie.
p.s. fabryka dawała właśnie 6,5" do zestawu
Edit:
Jeśli już chcesz koniecznie 8" poszukaj używki GDN20/40/3 z tekstylną membraną wsadź go w closed i będziesz miał niskim kosztem dobrze grającą jednostkę. Pochodzi z zestawu ZG40C z membraną bierną na wzmaku Unitry ws301 (2x20W) nie było z nim problemu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez leowhy Zobacz postaGDN20/40/3 z tekstylną membraną wsadź go w closed
mam 20/60 fs=39HzJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj