Zamieszczone przez trójkąt
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Subwoofer do pomieszczenia 60m2 jako uzupełnienie do 2,5way.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postana pewno o te Ci chodzi ? Na 100% te dwa to będzie za mało, ..
Czy na pewno to nie wiem, nie słyszałem takiego zestawu. Taki zestaw miałby powierzchnię membran podobną do jednej 12'.
Nic większego chyba na tą chwilę nie wcisnę w obudowę c/a 50l.
Na razie błądzę po omacku w temacie dlatego rzucam hasła i czytam uważnie opinie żeby nie popełnić zbyt dużego błędu.
Głośnik zachęcił stosunkowo niskim FS i sporym skokiem membrany. Reszta parametrów pretendująca zarówno do obudowy zamkniętej jak i do BR. Dało by to możliwość eksperymentów.Last edited by trójkąt; 11.04.2011, 21:26.
Skomentuj
-
Przez week pobawiłem się WinISD i chciałbym dać rozważenia projekt oparty o 2 głośniki GDN-30-100-8-SC stx-a w układzie isobaric w obudowie zamkniętej. W najbardziej optymalnej dla mnie pojemności 50-55l sub zaczyna grać od 32Hz przy -3dB. Lekkie podbicie w okolicach 60Hz nie powinno przeszkadzać przy subie.
Obudowa zamknięta więc max impuls oscyluje w okolicach 8ms.
Głośnik ma stosunkowo niskie SPL=86dB ale przy subie aktywnym nie powinno być to problemem,? najwyżej trzeba będzie wpompować nieco więcej mocy.
Nie miałem do czynienia z tymi głośnikami dlatego proszę o opinię czy ma to szanse zagrać u mnie w 60m2
Last edited by trójkąt; 18.04.2011, 12:29.
Skomentuj
Skomentuj