Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do pomieszczenia 60m2 jako uzupełnienie do 2,5way.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez trójkąt Zobacz posta
    Po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw zaczyna mi chodzić po głowie sub oparty o 2szt 8calowych głośników SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC.
    na pewno o te Ci chodzi ? Na 100% te dwa to będzie za mało, a poza tym myślę że te głośniki są dobre jako "pukawka" do samochodu (choć ich nie słuchałem to i tak do domu lepiej już by chyba wziąć 22scx jeśli już - chyba (tak mi się wydaje) ) lecz to i tak będzie za mało do takiej kubatury.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
      na pewno o te Ci chodzi ? Na 100% te dwa to będzie za mało, ..

Czy na pewno to nie wiem, nie słyszałem takiego zestawu. Taki zestaw miałby powierzchnię membran podobną do jednej 12'.
      Nic większego chyba na tą chwilę nie wcisnę w obudowę c/a 50l.
      Na razie błądzę po omacku w temacie dlatego rzucam hasła i czytam uważnie opinie żeby nie popełnić zbyt dużego błędu.

Głośnik zachęcił stosunkowo niskim FS i sporym skokiem membrany. Reszta parametrów pretendująca zarówno do obudowy zamkniętej jak i do BR. Dało by to możliwość eksperymentów.
      Last edited by trójkąt; 11.04.2011, 21:26.

Skomentuj

ja bym czekał na 12" lub jak się pokarze 30ap
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dzięki za chwilowe ostudzenie zapału :)

Skomentuj

Przez week pobawiłem się WinISD i chciałbym dać rozważenia projekt oparty o 2 głośniki GDN-30-100-8-SC stx-a w układzie isobaric w obudowie zamkniętej. W najbardziej optymalnej dla mnie pojemności 50-55l sub zaczyna grać od 32Hz przy -3dB. Lekkie podbicie w okolicach 60Hz nie powinno przeszkadzać przy subie.
            Obudowa zamknięta więc max impuls oscyluje w okolicach 8ms.
            Głośnik ma stosunkowo niskie SPL=86dB ale przy subie aktywnym nie powinno być to problemem,? najwyżej trzeba będzie wpompować nieco więcej mocy.

Nie miałem do czynienia z tymi głośnikami dlatego proszę o opinię czy ma to szanse zagrać u mnie w 60m2

Last edited by trójkąt; 18.04.2011, 12:29.

Skomentuj

Czaruję...
            X