Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kolumny do drum'n'bass do 800 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

1. Wymieniłem przetworniki, które moim zdaniem warte są uwagi.
    2. Nigdzie nie przeczytałem, że ma to być gotowy projekt.
    3. Jest taki projekt, więc Twoje uszczypliwości (pozbawione merytoryki) są, że tak powiem, nie na miejscu.

Skomentuj

3. Tak? A daj linka żebym sobie mógł go obejrzeć?

Skomentuj

Kolego, uwierz mi, jeśli masz problemy z odnalezieniem czegoś w internecie, nie oznacza, że tego nie ma. Wszystko na tacy chciałbyś otrzymać? Podpowiem: szukaj u źródła.

Skomentuj

Słuchaj - kolego - nie mam problemów z szukaniem czegoś w necie, nie mam chęci tego szukać. Nie ja napisałem ze jest taka zwrota więc wysil się odrobinę i podaj linka do niej skoro mówisz że istnieje. Wszystko w temacie.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
            panowie, mam ostrzezenia na ochloniecie dac? koniec z takim tonem wypowiedzi!

Skomentuj

Budżet udało się naciągnąć do 1200 zł. Zdecydowaliśmy się na kopie FX-200, jako że już kiedyś je robiłem, tylko z PJ'tką na górze i byłem z nich zadowolony. Teraz tylko czekam na dostępność AWX'a.

Skomentuj

Zamieszczone przez Barthez Zobacz posta
                Znajomy chciałby kolumny do drum and bass do pokoju ok 14 m kw. Chciałby wydać ok. 800 zł na materiały...
                Kolego, CA18RNX + 27TDFC w zupełności wystarczy do tego pomieszczenia. Zresztą Paweł wspominał o MX-140 (podobne gabarytem), a moim skromnym zdaniem RNX jest lepszym głośnikiem od AWX. Zresztą jak się budżet zwiększył, to i można pomyśleć o 8935 i 9950 ushera.
                P.s.
                Każdy miłośnik DIY zna strony producentów głośników, a tak się składa, że seas na swojej stronie zamieścił również projekty zestawów głośnikowych. Wpisując nazwy głośników w GOOGLE wynik w postaci konstrukcji MIMIR otrzymujemy na 3 stronie. Nie sądzę, żeby praca producenta głośników potrzebowała jakiejkolwiek rekomendacji, a sformułowanie, że nie ma "sprawdzonej konstrukcji" dalece mija się z prawdą. Dla wszystkich, którym się "nie chce" , podaje odnośnik do PDF:
                http://www.seas.no/images/stories/di...imir_plans.pdf

Skomentuj

do 14m2 to fx bedzie zdecydowanie zlym pomyslem
                  dobre dwie drogi zdecydoanie wystarcza
                  a jesli budzet sie zwiekszyl to zdecydowanie proponuje (za przemo-lukasem) ushery
                  8935a i 9930 lub 50
                  zrobia wieksze zamieszanie w pokoju niz te stx-y
                  a jakosc jest duzo wieksza
                  osobiscie uwazam, ze trzeba wyciagnac max z budzetu, ktory sie zalozylo

ps. Jak sie czegos znalezc nie moze to wcale nie znacze, ze tego nie ma
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie słyszałem tych usher'ów, ale czytałem o nich wiele pozytywnych opinii i skłoniłbym się do propozycji lklukasz'a

Skomentuj

przemo-lukas spotkałeś się może gdzieś z projektem 2-way na ca18rnx i 22 taf/g?

Skomentuj

Prawdę mówiąc nigdy nie interesowałem się tym tweeterem, gdyż 27TBFCG i 27TDFC są nie wiele droższe, a wydaje mi się, że dużo lepsze (przynajmniej tak to wygląda na "papierze").

Skomentuj

Aha, na przyszłość będę wiedział :)

Skomentuj

Sam jestem ciekaw tych usherów, ale czy woofer, będzie nadążał za niskim basem? Gdzieś czytałem, że gra dość ciepło i że szybki bas niekoniecznie mu wychodzi.

Skomentuj

Czaruję...
                            X