Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

W22EX001 z czym go ozenic?2way

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W22EX001 z czym go ozenic?2way

Witam. Mam 2 seasy W22EX001 i chciałbym go połączyć z jakaś kopułka do ok 200 zl. Jeżeli już mi ktoś pomoże to potrzebowałbym pomocy w projektowaniu zwrotnicy..(wysłałbym komuś głośniki do testow)

Poszukaj w internecie pomiarow THD tego glosnika i zamiesc tutaj. Ale ciezko go widze powyzej 1500Hz wiec w tym przedziale cenowym to niewiele kopulek uciegnie tak nisko

Skomentuj

sluchalem go z vifa xt
      byl taki projekt na ostatnim as
      poszukaj fotek w temacie

a poza tym na mysl przychodza mi
      usher t9950 badz 30
      wavecore
      i ostre fitry dla wysokiego
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

I jak wypadł z ta Vifa?Dalo sie tego słuchać Link do seasa http://www.lautsprechershop.de/pdf/s..._datasheet.pdf

---------- Post dodany o 12:42 ---------- Poprzedni post o 12:09 ----------

lklukasz Chodzi Ci o Wavecor TW030WA06-01

Skomentuj

ja osobiscie nie lubie tej vify
          ale grac gralo, coprawda w bardzo duzym pomieszczeniu wiec efektu nie bylo odpowiedniego

tak ten wavecore
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Sadzisz ze opłaca mi się wkładać pieniądze w projekt z tym excelem?czy lepiej je przedac.

Skomentuj

Ten głośnik jest dobry do układu 3 drożnego. Robienie na siłę 2 dróg nie jest dobrym pomysłem. Robiac układ 2 drożny na tym głośniku miałbyś świetny głośnik w marnej aplikacji i całość raczej nie dawała by olśniewającego efektu.

ps. jakbyś chciał sprzedac to może byłby zainteresowany kupnem.

Skomentuj

Yoshi bardzo dyplomatycznie ...

ja bym dokupil cos na srodek i zrobil 3 drogi
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  Yoshi bardzo dyplomatycznie ...
                  W pewnym sensie nasze interesy się zbiegają bo szukam dobrego głośnika basowego. Sam wspomniałem, że jest to idealny głośnik do 3 dróg ale za 200zł średniego z kopułką nie kupisz. Zeby grało na poziomie to trzeba przynajmniej 500zł na kolumnę na zestaw średni-wysoki.

Jak wojtek528 nie ma takich środków to myślę, że nierozsądne byłoby proponowanie mu zrobienia z tego układu 2 drożnego. Jakością srednich tonów "zje" go pierwszy lepszy zestaw z przyzwoitą 18'tką i nie musiałby to być nawet excel, wystarzyłby zwykły seas, usher, aurum cantus, cokolwiek w miarę dobrego. Bas gdzie bedzie dominować ta 22'jka to tylko mały skrawek pasma.

Skomentuj

Fundusze są tylko nie chciałem wydawać za dużej kwoty na wysokie bo już się dość wydałem na W22...wiec pomyślałem ze na czymś oszczędzę..ale widzę ze będzie trudno..jeżeli nic nie wyjdzie z mojego projektu to mogę ze odsprzedać
                    A co radzilibyście dobrać do tego do 3 dróg?aktualnie słucham na parze vif pl18 i xt25

Skomentuj

Yoshi ja się z tobą zgadzam i dobrze o tym wiem. To był tylko żarcik. Sam chciałbym mieć te głośniki.

Ale ja zamiast 22 kupił bym 7" exell (czy jak to tam się pisze) i zaaplikował je z tą vifą xt którą masz

lub jeśli chcesz 3 drogi to zrób:

Zamieszczone przez wojtek528 Zobacz posta
                      W22EX001
                      plus

Zamieszczone przez wojtek528 Zobacz posta
                      vif pl18 i xt25
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a może coś takiego? http://www.lautsprechershop.de/hifi/ct248xxl_en.htm

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
                          znany nam zestaw ale nawet nie chciałem proponować w tej kasie...
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zestaw 3 drozny z pl18 i XT25mozna zrobić, tylko to będzie konstrukcja nie tyle przemyślana co zrobiona na zasadzie sklejmy do kupy wszystko co mamy. Zyskasz na basie i jego jakości ale całe pasmo średnio-wysoko tonowe będzie ci grać tak samo, na tym ci zależy?

Im wyżej z pasmem tym gożej. Szczególnie XT25 pasuje do ecxela trochę jak wół do karety. Jak chcesz zrobić układ 3 drożny to sprzedaj te vify i kup coś na poziomie tego seasa.

Skomentuj

to tez jest jakies wyjscie
                              tylko, ze nawet po sprzedazy i dolozeniu 400zl moze nadal zabraknac na reszte exelow
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

to moze ja niesmialo zaproponuje
                                moze 2 drogi z szerokopasmowka na gorze?
                                nie wiem ile teraz kosztuje F155 ale wczesniej kosztowal 150zl i znakomicie odtwarza wysokie tony jak i srednice
                                minus to tylko jego kierunkowosc

Skomentuj

sztuka kosztuje teraz 220zl
                                  moze to i dobry pomysl
                                  to dobry glosnik

a kierunkowosc to chyba na plus
                                  swietnie brzmi pod duzym kontem
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Już lepiej zamienić go na excela 18'tke i dołożyc dobrą kopułkę. Zestaw będzie o kilka klas lepszy niż z szerokopasmowym stx'em a różnica między 18 a 22 to będzie parę Hz mniej zejścia. Chyba warto to poświecić dla średnich i wysokich tonów odpowiedniej jakości.
                                    Nie rozumiem w sumie dlaczego kolega kupił taki drogi głośnik nie mając pomysłu na resztę. Ten excel jest odpowiedni do zestawu na który wydaje się 4-5tys zł na same przetworniki a nie do zestawu robionego najtańszym sumptem.

Skomentuj

Pewnie okazja na ebayu Kupil za 500zl i trzeba teraz cos z nimi zrobic

Skomentuj

Zależy mi na zmianie brzmienia średnich tonów, Nie wiem dlaczego ale co do szerokopasmowych nie mam zbytnio zaufania...choć nie słyszałem f155..a cos takiego spróbować http://www.troelsgravesen.dk/PMS-EXCEL.htm średni bym uzbierał choć minie trochę czasu ale z wysoko nie będzie kłopotu co myślicie o nim?duza będzie różnica w średnich w porównaniu z pl18 i xt25?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X