Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Firma Harman/Kardon opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Firma Harman/Kardon opinie

Witam! Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tańszych modelach tej firmy np.
    http://allegro.pl/piekny-wzmacniacz-...580094367.html ,lub http://allegro.pl/harman-kardon-hd73...597148003.html Są bardzo tanie, ale czy dobre? Miał ktoś z nimi styczność?

Mój znajomy ma PM650 i jest z niego zadowolony.
    Osobiście jeszcze go nie słuchałem
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Moja ulubiona marka :). Brzmienie wzmacniaczy przypadło mi do gustu. Byłem w posiadaniu HK6530 i HK6550. Oba mają brzmienie bardzo podobne bo to praktycznie ten sam wzmacniacz, ten drugi ma nieco większą moc. Brzmienie dynamiczne, kontrolowane, nieco twardawe ale z jajem :). Obecnie posiadam AVR21, prosty ampli kina domowego kupiony w okazyjnej cenie na allegro od gościa z linków powyżej. Ten model gra dużo przyjemniej, brzmienie równie dobrze kontrolowane ale cieplejsze, bardziej szczegółowe i jakieś takie fajniutkie :), miłe dla ucha. Dużo lepiej wypadł w stereo w porównaniu z onkyo 608, który wypadł blado, bardzo blado w stosunku do HK, co pierwszy przyznał właściciel 608-ki. Co do cedeka to tego modelu z linku nie słyszałem. Króciutko miałem model bodajże 730 ale jego dźwięk zupełnie mi się nie podobał, jakiś taki bezpłciowy.
      Sprzedającego z powyższych aukcji mogę polecić, trochę klocków od niego kupiłem i tylko w jednym przypadku coś tam nie grało, odesłałem i szybciutko dostałem drugi klocek - to nie jest reklama sprzedawcy tylko moje doświadczenia z jego osobą.
      To tyle ode mnie :).

Skomentuj

Cześć,
        miałem 3 lata model PM 645 VXI i powiem Ci, że super wzmacniacz. Słuchałem go ok 10 lat temu na polskich starych Unitrach podłączonych do CD Kenwood DP 7030. To są naprawdę dobre wzmacniacze. Wydajne prądowo mają super "mikro" dynamikę, ale i potrafią "prądem" przywalić. Polecam Ci je, kwestia tylko ceny i stanu zachowania bo to już dosyć leciwe sprzęty i mogły "przejść" przez wiele rąk

ten model będzie o wiele ciekawszy :)

http://allegro.pl/harman-kardon-pm65...588021985.html

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez markus111 Zobacz posta
          Króciutko miałem model bodajże 730 ale jego dźwięk zupełnie mi się nie podobał, jakiś taki bezpłciowy.
          Na szczęście zupełnie się mylisz :)

Skomentuj

mbar koledze chyba chodziło o cd-ka kolejna wtopa :)

Skomentuj

Dzięki za szybkie odpowiedzi, tak jak myślałem że będą pozytywne na temat firmy. Linkami się nie sugerujcie to tylko przykłady. Sprzedam dwa telefony (w810i i k770i) i amplituner (tosca 303) to któryś kupie. Będę nim napędzał zg40c, ale je też zmienię na nowsze. Potem jakiś odtwarzacz też H/K i będzie dobrze :thumbup:. A co do ceny to interesuje mnie tak mniej więcej 300 zł
              Last edited by radek_4; 07.05.2011, 20:47.

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                mbar koledze chyba chodziło o cd-ka kolejna wtopa :)
                Pewnie tak :)

Tak to jest, jak producenci używają tych samych oznaczeń modeli w różnych latach.

Skomentuj

Oczywiście że chodziło mi o cedeka

Skomentuj

A tak poza tym to przełącznik speakers1, speakers2 oznacza, że np. jeśli podłącze 2 kolumny pod speakers1 i przełączę na speakers1 to cała moc wzmacniacza będzie przekazywana na te wejścia?

Skomentuj

Tak.
                      Poza tym to z obydwu tych klocków będziesz zadowolony, możesz brać :)

Skomentuj

Seria PM - MNIAM!
                        Lecz pamietaj iz te wzmaki maja przeszlo 20 lat

Skomentuj

Tak, ja dla spokoju w "starociach" wymieniam elektrolity na nowe -- zawsze znajdzie się 2 lub skorodowane lub prawie zupełnie wylane.
                          Ale z 5 lat na tych co są jeszcze pojedzie. Można jako "plan minimum" przyjąć wymianę największych elektrolitów w zasilaczach.

Skomentuj

A jaki cd do tego byście polecili, będę brał pm645 albo pm650 albo pm655. Bardzo by mi zależało na tym, aby zapamiętywał na jakiej piosence skończył i na której minucie.

---------- Post dodany o 18:12 ---------- Poprzedni post o 15:27 ----------

Aha i zapomniałem dodać, że powinien obsługiwać mp3.

Skomentuj

Tak to tylko w Erze.

Skomentuj

Zamieszczone przez radek_4 Zobacz posta
                                Aha i zapomniałem dodać, że powinien obsługiwać mp3.
                                Po co Ci to?

Skomentuj

Po co Ci to?
                                  Jak to po co? Przecież jak nagram płytę z danymi to mi dużo więcej się piosenek zmieści.

Skomentuj

Zamieszczone przez radek_4 Zobacz posta
                                    Jak to po co? Przecież jak nagram płytę z danymi to mi dużo więcej się piosenek zmieści.
                                    no to chyba oczywiste :thumbsup:
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie liczy się ilość, lecz jakość :)

Skomentuj

Nie liczy się ilość, lecz jakość
                                        Przy tych wzmacniaczach o to będzie ciężko, miałem pm655vxi i ciężko wychwycić różnicę między flac a mp3. Nie polecam jeśli masz zamiar kupować do niego w przyszłości nowe kolumny.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X