Zakupiłem ostatnio Magnat XTC 1000. Charakter bardzo mi odpowiada, ale niestety głośnik ma ukrytą wadę (lekko pęknięte zawieszenie podklejane super glue), co mnie bardzo irytuje, mimo, że tego nie słychać. Gorzej jak rozleci się przy dłuższym graniu na dużej mocy. Chcę nowy głośnik grający bardzo podobnie, może i nawet lepiej.
Cena?
-Max 400zł
Do jakiej muzyki?
-Dubstep
-Drum'n'Bass
-Electro
-Czarny rap
Czego wymagam od niego?
-Dobre zejście i potężne brzmienie ponizej 40hz
-Masywna stopa
-Ciepła barwa
-Zróżnicowanie basu
-Akceptowalna szybkość
W czym i z czym?
-Niewielka obudowa zamknięta
-Napęd 300w RMS.
-Korekcja aktywna dla osiągnięcia liniowych 20hz
Głośniki które póki co rozważam:
-STX GDN AA (Mocno się nad nim zastanawiam)
-STX SW.STX.12.2.500.2x4.F.S.PP (AA nie będzie lepszy?)
-Magnat XTC 300 (jakaś nowa seria, ja mam 10' ze starej, jest podejrzanie tani w porównaniu do starej serii)
-Magnat AD 300 (niby większa moc i xmax, a mniejsza cewka niż w XTC300, WTF?)
-STX GDN-42-450-8-SC (malutki magnesik i wymaga obudowy-pralki, ale za to wieeelka membrana i fs 19hz, słuchał ktoś?)
Myślałem też nad 8' (TIW 200, MDS08, STX węglowy), ale obawiam się, że wyciąganie 20hz to zbyt ekstremalny zabieg jak na 8", no i nie wiem, czy mi podejdą charakterem dźwięku.
Macie jakieś ciekawe propozyzje? A może ktoś z Was ma coś ciekawego i w dobrym stanie do sprzedania?
PS. Nie chcę żeby temat stał się polem bitwy, chcę kilka rad. Dlatego luuuuzzzz
Cena?
-Max 400zł
Do jakiej muzyki?
-Dubstep
-Drum'n'Bass
-Electro
-Czarny rap
Czego wymagam od niego?
-Dobre zejście i potężne brzmienie ponizej 40hz
-Masywna stopa
-Ciepła barwa
-Zróżnicowanie basu
-Akceptowalna szybkość
W czym i z czym?
-Niewielka obudowa zamknięta
-Napęd 300w RMS.
-Korekcja aktywna dla osiągnięcia liniowych 20hz
Głośniki które póki co rozważam:
-STX GDN AA (Mocno się nad nim zastanawiam)
-STX SW.STX.12.2.500.2x4.F.S.PP (AA nie będzie lepszy?)
-Magnat XTC 300 (jakaś nowa seria, ja mam 10' ze starej, jest podejrzanie tani w porównaniu do starej serii)
-Magnat AD 300 (niby większa moc i xmax, a mniejsza cewka niż w XTC300, WTF?)
-STX GDN-42-450-8-SC (malutki magnesik i wymaga obudowy-pralki, ale za to wieeelka membrana i fs 19hz, słuchał ktoś?)
Myślałem też nad 8' (TIW 200, MDS08, STX węglowy), ale obawiam się, że wyciąganie 20hz to zbyt ekstremalny zabieg jak na 8", no i nie wiem, czy mi podejdą charakterem dźwięku.
Macie jakieś ciekawe propozyzje? A może ktoś z Was ma coś ciekawego i w dobrym stanie do sprzedania?
PS. Nie chcę żeby temat stał się polem bitwy, chcę kilka rad. Dlatego luuuuzzzz

Skomentuj