Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw stereo - jaki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    ale mocowo chyba juz za slaby
    no wlasnie to miałem na myśli

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    a co sie dzieje ze uniamp 300? irek juz go skonczyl?
    z tego co wiem to nie
    ale nawet jak skończy to nie będzie dokumentacji
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no powiem wam szczerze ze ciezko obecnie na alle znalezc cos z nowych powyzej 100W+ . Ze starych jedynie konstrukcje Sony ES badz Technics SU mają takiego power'a i przypuszczam ze chyba nawet "graja" jak na stare jeszcze made in Japan piece pewnie niezle. Oczywiscie mowie tu o kategorii cenowej ok. 2k PLN.

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        ale mocowo chyba juz za slaby
        no wlasnie to miałem na myśli
        a gdyby tak zastosować osobne zasilanie dla sekcji średnio-wysokiej i niskiej?

Skomentuj

Nie na temat...
          malutkiz nie nie to w tym przypadku troche za bardzo skomplikowane. Wzmacniacz musi byc produktem "gotowym". I jeszcze trezeba by zwrotki rozdzielic.
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam. Owe 3-drożne Seasy na sprzedaż o których wspomniał wcześniej Paweł S. to moje dzieło i oferta jest nadal aktualna jakby autor wątku był zainteresowany to zapraszam na odsłuchy. Nie wymagają jakiegoś super mocnego wzmacniacza, gdyż mają dużą efektywność i łatwo je napędzić. Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez disaster3 Zobacz posta
              no powiem wam szczerze ze ciezko obecnie na alle znalezc cos z nowych powyzej 100W+ .
              To prawda.
              Jedyne co mi przychodzi do głowy w sensownej cenie to używany NAD C370 za 1.5KPLN .

Skomentuj

ale cenowo i mocowo odpowiedni...
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lars233 Zobacz posta
                  Witam. Owe 3-drożne Seasy na sprzedaż o których wspomniał wcześniej Paweł S. to moje dzieło i oferta jest nadal aktualna jakby autor wątku był zainteresowany to zapraszam na odsłuchy. Nie wymagają jakiegoś super mocnego wzmacniacza, gdyż mają dużą efektywność i łatwo je napędzić. Pozdrawiam.
                  dziekuje za info ale juz sie najarałem na Ushery :) No i chyba obejdę się bez mocnego wzmaka. Po przejrzeniu kilku dzieł wpadłem na inny pomysl niz V3 ale tez Usher V :)

Skomentuj

Hejka, troche mnie nie bylo ale powoli zamierzam sie przygotowywac do zakupów "podzespołów" i mam pytanie bo znalazłem tylko i wylacznie taki temat http://diyaudio.pl/showthread.php/18...ght=usher+8945 + topic flodins'a ale czy ktos was robil glosniki 2 drozne wlasnie z tymi glosnikami:

9950 + 8945a(8948a) ? Ewentualnie czy ktorys Akkus z serii V 2-drozny V1 lub V2 jest zrobiony w oparciu o te glosniki? Generalnie potrzebowalbym schemat zwrotki no i jakie budy wybrac. Nie wiem jeszcze czy mam robic monitorki czy "podlogowki" bo nie znam sie na tym czy jest jakas roznica znacząca. Generalnie zawsze mi sie podobaly podlogowki i raczej szedlbym w tym kierunku ale nie wiem czy jest uzasadnie poza (zajmowanym miejscem) miedzy monitorami a podlogówkami?

Mialyby V3 ale za duzo jak na mnie pierniczenia + koszty wzrosną. Zobaczą jak bedą graly te 2drogi a jak bedzie za malo basu to wtedy pomysle o aktywnym subie wlasnie z 8955.

Pozdrawiam,
                    disaster3

Skomentuj

Generalnie potrzebowalbym schemat zwrotki no i jakie budy wybrac
                      sa 2 zwrotki dostepne
                      Bartek jak by co to ci pomoge
                      Nie wiem jeszcze czy mam robic monitorki czy "podlogowki" bo nie znam sie na tym czy jest jakas roznica znacząca.
                      wieksza kolumna wiekszy bas
                      tak ogolnie oczywiscie
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

sa 2 zwrotki dostepne
                        Bartek jak by co to ci pomoge
                        stary nie inaczej sam to na tym polu zginalbym jak babka w Czechach :)

wieksza kolumna wiekszy bas
                        tak ogolnie oczywiscie
                        Rozumiem to dla mnie juz wybor oczywisty bedzie podlogowka. Jak wroce z urlopu to zaczne zabawe......

Skomentuj

Czaruję...
                        X