Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prosba o pomoc w budowie subwoofera :(

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prosba o pomoc w budowie subwoofera :(

Witam.
    Zwracam sie do was fachowcy z prosba o pomoc.
    Chcialbym zbudowac subwoofer aktywny do domu (nie samochodowy)
    Prosba jest MEGA WIELKA bo jeszcze nie wybralem podzespolow i od tego chcialbym zaczac.
    Jak mozecie doradzcie co wybrac, ogolnie mam w rodzinie stolarza wiec obudowe bede mial z drewna nie z mdf, jesli chodzi o glosnik to wydaje mi sie ze taki ze 100w wystarczy - mam pokoj ok 20m2.
    Co do wzmacniacza itd to prosil bym abyscie konkretnie doradzili co wybrac itd.
    Fajnie by bylo zamknac sie w cenie ok 250zl (calosc ale bez obudowy).
    milo by tez bylo jak byscie rozrysowali co z czym laczyc. No i rzecz jasna prosze uwzglednic tez radiator jesli bedzie wymagany:-)
    nie ukrywam ze chcialbym uzyskac taki efekt:
    http://allegro.pl/wzmacniacz-panel-s...688368244.html
    czyli mozliwosc regulacji itd...
    chyba ze sadzicie ze ta propozycja z allegro + glosnik + obudowa (dobrze wykonana i zestrojona) zalatwia sprawe w 100% i nic lepszego w tej cenie nie wykombinuje...
    hmm to chyba wszystko z mojej strony, teraz was prosze o pomoc i odpowiedzi

250zl + obudowa?
    chyba raczej lepiej kupic gotowca z allegro

http://allegro.pl/mivoc-home-cinema-...694569912.html tu masz za 250zl mocnego suba + satelity do kina
    sam bym to kupil jakbym mial kase :p

Skomentuj

Ciężko będzie zmieścić się w 250zł, bo porządny głośnik, np MDS08 kosztuje 215zł z przesyłką. A jak potrzebujesz dużo łomotu to może się okazać że i tak będzie za mały. Ten panel Tonsilowski jest niezły, ale sam widzisz że z głośnikiem to już się robi 460zł. Prościej chyba będzie upolować na allegro jakiegoś używanego suba Kody czy Magnata z głośnikiem 20 lub 25cm.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        http://allegro.pl/mivoc-home-cinema-...694569912.html
        Czy tego zestawu nie sprzedaje przypadkiem nasz kolega damiani? Jeśli dobrze pamiętam to jaromas sprzedawał chyba tego suba oddzielnie.

http://allegro.pl/koda-sw-850v2-sw-8...677958777.html

ten kody jest fajny, tylko nie jestem pewien czy aktywny..

Skomentuj

kolego paweł s. ... :) cytuję :Przedmiotem aukcji jest NOWY komplet kina domowego MIVOC HOME CINEMA SET - całość oprócz subwoofera. Cena tego kina domowego w sklepie to 1550zł! Link do sklepu internetowego

U mnie za jedyne 249zł!!!
          tam chyba nie ma suba w zestawie

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
            Czy tego zestawu nie sprzedaje przypadkiem nasz kolega damiani?
            tak

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
            Jeśli dobrze pamiętam to jaromas sprzedawał chyba tego suba oddzielnie.
            tak, za 350zl sam sub

Skomentuj

http://allegro.pl/mivoc-home-cinema-...694569912.html
              fajny ten zestaw ale
              "całość oprócz subwoofera"
              ...

Skomentuj

Uścislając - moje suby to były nowsze modele, w innym , bardziej atrakcyjnym kolorze

Skomentuj

oj nie doczytalem :/

Skomentuj

Zamieszczone przez mecedo Zobacz posta
                    Ciężko będzie zmieścić się w 250zł, bo porządny głośnik, np MDS08 kosztuje 215zł z przesyłką.
                    Zaloze sie, ze poprawnie zaaplikowany STX GDN-42-450-4-SC za 154zl nie zostawi suchej nitki na MDS08 :) co nie zmienia faktu, ze za 250 nic sie sensownego nie zrobi, lepiej kupic gotowca.

Skomentuj

a czy sadzicie ze dobra oferta jest M-Audio SUb 150 za 200zl???

---------- Post dodany o 17:30 ---------- Poprzedni post o 12:38 ----------

tutaj opis suba:
                      M-Audio model SUB 150 wyposażony jest w głośnik niskotonowy o średnicy membrany 25cm. Przetwornik pracuje w obudowie bass reflex z tunelem promieniującym w kierunku podłogi. Do zasilania głośnika służy wzmacniacz wytwarzający moc 150W przy obciążeniu 8 W, posiadający odstęp sygnału od szumu na poziomie 88dB. Pasmo przenoszenia subwoofera wynosi 20-250 Hz (-10dB), natomiast częstotliwość odcięcia może być regulowana między 50 a 150 Hz.

Skomentuj

nie trawie tej marki ale za te pieniadze nie ma co wybrzydzac

Skomentuj

ogolnie chodzi o to czy jest to cena odpowiednia dla tego produktu :)
                          nie jest to jakis hiendowy sub, ale jakos jego parametry nie sa najgorsze...
                          ogolnie zastanawiam sie nad tym czy lepiej za taka uzywke dac 200 czy doplacic paredziesiac zlotych i kupic koda-sw-850v2

Skomentuj

Czaruję...
                          X