Witam, od pewnego czasu przeglądam forum, w końcu postanowiłem się zarejestrować i założyć ten temat. Zajmuję się amatorsko produkcją muzyki i planuję zbudować domowe studio. Szukam taniego rozwiązania roli odsłuchów, przy zachowaniu najlepszej jakości w jak najniższej cenie. Dlatego planuję zbudować własne DIY nadające się na odsłuchy bliskiego pola. Na razie doszukałem się gotowej konstrukcji mx140 stx'a oraz projektu krs47 z innego forum, opartego na awx i seasie(pewnie znacie tamten projekt). Mam kilka pytań:
1. Czy podane projekty sprawdzą się w tej roli, kwota do wykorzystania oscyluje mniej więcej w kwocie budowy mx140? Może jakieś inne projekty, albo zrezygnować?
2. Czy opłaca się w dokładać do tweetera seasa(3sm) zamast awx(mx140)?
3. Co sądzicie o napędzaniu tego komercyjnym wzmacniaczem w cenie ok 300-400 zł(używany), maże aktualnie wiecie co by się nadawało?
4. Jak wypadłyby te kolumny w porównaniu z np. serią krk rp g2 lub innymi konstrukcjami( chodzi mi głównie o umiejscowienie względem gotowych monitorów)?
Jeśli chodzi o diy moja wiedza jest praktycznie nikła, ale( z pomocą forum) gotowe projekty zwrotnic polutuję, manualnie też nie jestem upośledzony.
1. Czy podane projekty sprawdzą się w tej roli, kwota do wykorzystania oscyluje mniej więcej w kwocie budowy mx140? Może jakieś inne projekty, albo zrezygnować?
2. Czy opłaca się w dokładać do tweetera seasa(3sm) zamast awx(mx140)?
3. Co sądzicie o napędzaniu tego komercyjnym wzmacniaczem w cenie ok 300-400 zł(używany), maże aktualnie wiecie co by się nadawało?
4. Jak wypadłyby te kolumny w porównaniu z np. serią krk rp g2 lub innymi konstrukcjami( chodzi mi głównie o umiejscowienie względem gotowych monitorów)?
Jeśli chodzi o diy moja wiedza jest praktycznie nikła, ale( z pomocą forum) gotowe projekty zwrotnic polutuję, manualnie też nie jestem upośledzony.
Skomentuj