Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3way stx gdn22-140-8scx + gdm14-150-8scx + gdwk10-200-8pj

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

na razie planuje włożyć pjotki, a w przyszłości zmienić wysokotonówki na lepsze

Skomentuj

w takim razie odrazu bym rozmiescil glosniki jak w F-200
      ale ty chyba planujesz kolumny w stylu avalonow...

Skomentuj

tak, planowałem ala Avalony co raczej kooliduje z rozmieszczeniem głosników f-200 :( hmmm zgłupiałem...
        czy zmieniając tylko wysokotonówke w przyszłości będę zmuszony przerabiać cała zwrotnice czy tylko sekcje wysokotonową ?

Skomentuj

calosc
          albo zaprojektujesz swoja albo wykozystasz gotowa STXa

Skomentuj

Coraz bardziej zastanawiam się nad klonami fx-200 ograniczając budżet zamontował bym na razie sekcję wysoko i nisko tonową a w przyszłości dokupił średnie.. myślę o nawinięciu samodzielnie cewek w celu zaoszczędzenia...

Skomentuj

Zamieszczone przez PaPel Zobacz posta
              zamontował bym na razie sekcję wysoko i nisko tonową a w przyszłości dokupił średnie..
              glupota
              to juz lepiej kupic glosniki na jedna kolumne a pozniej dokupic na druga

Zamieszczone przez PaPel Zobacz posta
              myślę o nawinięciu samodzielnie cewek w celu zaoszczędzenia...
              jak masz pelno wolnego czasu to mozesz
              mi by sie nie oplacalo :p
              wole isc w ten czas zarobic na gotowe cewki

Skomentuj

Hmm... zacznę więc od pjotki w zestawie, zwrotnicach irka i bud ala fx 200 . Obawiam się że tak rozmyślając wejdę w to zbyt głęboko jak na początek (czyt. przekroczę nierozsądnie budżet)
                Swoją drogą zaczynam wyszukiwać części do zwrotek na polinku na schemacie irka jest to podane mało precyzyjnie np. 4,7mH przy czym w polinku jest conajmniej 20 takich ale różnych cewek... jakie dokładnie powinienem zakupić ?
                Last edited by PaPel; 09.10.2011, 20:49.

Skomentuj

w moim PDFie masz propozycje elementow z polinka

Skomentuj

ja jednak proponuje ci dolozyc kase i zainwestowac w fx-200
                    ten zestaw nabiera duzo lepszego dzwieku w zestawieniu z duzo lepsza wysokotonowka
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zastanawiam się jak się ma GDWK-10-250-8-AWX do innych sopranów droższych firm w swojej cenie ?
                      Kombinuje też sobie w głowie jak to zrobić ... żeby kupić wszystkie głośniki i móc ich już powoli słuchać a zwrotki sobie powoli kompletować .. wiem że sopran można w ten sposób spalić więc pewnie musiał bym go na razie jakoś odciąć

Skomentuj

nie sluchalem dlugo AWXa ale moge powiedziec ze wole AWXa niz np DX25

jedyne na czym mozesz oszczedzic to wykonczenie kolumn - to moze poczekac
                        lub jak juz wczesniej wspomnialem robic po jednej kolumnie

Skomentuj

ehh te trudne realia :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            nie sluchalem dlugo AWXa ale moge powiedziec ze wole AWXa niz np DX25
                            Już dawn o tym też pisałem.. Tyle, że ja miałem oba głośniki po kilka miesięcy.

Skomentuj

wiec nie rozumiem dlaczego ludzie boja sie AWXa i na sile pchaja tam seasa?
                              wiem ze seas to bardzo dobry glosnik, ale jest o polowe drozszy od STXa

Skomentuj

jak mialbym dac 150zl za seasa to dolozylbym do ceramika
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Idąc tym tropem można dołożyć do ushera

Skomentuj

nie chcialem juz tego pisac
                                    ale oczywiscie o tym tez pomyslalem
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie, jest problem. Ledwo wystartowałem z zamawianiem głośników a tu bęc.. nigdzie nie ma dostępnego gdm 14-150-8 scx ;/ Macie może jakieś źródła które mają ten głośnik w sprzedaży? Pan w sklepie nowyelektronik powiedział że nie ma tego głośnika już od co najmniej dwóch dostaw więc obawia się że stx się poprostu z tego głośnika "wycofuje" lub zastąpił go innym. Mają jedynie GDM 14-130-8 SC :/

Skomentuj

tylko ze ceramik nie kazdemu sie spodoba :/

Skomentuj

i zwrotnica irka też juz by pewnie nie pasowała ?

---------------------

ufff znalazłem w Zap audio :) swoją drogą miły kontakt
                                          Last edited by PaPel; 11.10.2011, 09:24.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X