Witam, złożyłem już zamówienie na sub300 w międzyczasie planuje zakup głośnika i zrobienie gołej obudowy. Myślałem nad firmą STX i ich 38-1000-8 SE czy to dobry wybór? Sub głównie do KD i trzęsienia podczas domówek.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
"SUB300" jaki przetwornik? STX?
Collapse
X
-
Wspomniany Gdn napewno do filmów się nie nada. Jak chcesz natężenia i w miarę zejścia to kuknij na to:
http://www.stx.pl/sw-stx-15-3-800-4-f-a-mc.html
-
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaWspomniany Gdn napewno do filmów się nie nada. Jak chcesz natężenia i w miarę zejścia to kuknij na to:
http://www.stx.pl/sw-stx-15-3-800-4-f-a-mc.html
A na głośnik to myślę nie więcej niż te 500zł.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Miccrel Zobacz postaObejrzałem i mam takie pytanie, oglądając charakterystyki pasma przenoszenia lepszą ma GDN 38-1000-8SE to dla czego kolega proponuje inny?
Zamieszczone przez kamil1987b Zobacz postaTo są estradówki!!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaKoledzy żaden z wymienionych przez was przetworników nie bedzie dobrze kontrolowany przez Sub300.
Kolega powinien się troszkę bardziej określić w którą stronę ma się wybór ukierunkować, bardziej kino czy imprezy. Btw. 2x8cali może zostać zajechane po jednej większej domówce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaCharakterystyka jest ściągana w obudowie zamkniętej i na basie nie ma nic wspólnego z tym co możemy osiągnąć w bass reflex'ie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaCharki sa z odgrody, nie z zadnej obudowy.
Skomentuj
-
Shiver Raczej nie tam sa dobrze wentylowane cewki do tego obudowa otwarta wiec nie powino byc problemu no i moc rzedu 150W to raczej za mało żeby go uszkodzic.
Estradowe 15cali fajne ale nie na taki wzmaczniacz.
zreszta o czym my w ogóle rozmawiamy temat rzeka! autor nawet nie podał powieszchni która chce nagłasniac
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaZ ciekawosci chcialbym to zobaczyc.
Marios, robię dość często domówki imprezki i tym podobne. Pierwsza zasada-jak się towarzystwo podchmieli to nigdy nie jest za głośno i często grane jest na przesterze choćby lekkim. Taka 15stka z zapasem mocy przeżyje dużo dużo więcej niż domowe 8mki, poza tym będzie efektywniejsza co może uchronić przed prostokątami. No ale jak mówisz, niech kolega coś więcej powie bo narazie to tylko bijemy dużo piany :)
Ps. Jutro jak ogarnę gratowisko to zrobię bezpośrednie porównanie końcówek 190w@4ohm, 600w@4ohm i 2000w@4ohm na głośniku 700 watowym i może 1200wat. Zakładam że różnica będzie mała no ale sprawdzimy.Last edited by Shiver; 09.10.2011, 18:56.
Skomentuj
-
Będzie on stał w pomieszczeniu 30m2 do KD, a od czasu do czasu zagra na jakiś domówkach. Kierunek jaki obieram to 1 x 15' gdyż uważam że wielkość ma znaczenie :) i żadne 2 x 8' mnie nie zadowoli a jedynie będę rozczarowany. Jeden z kolegów napisał żeby brać 42cm ale już go wycofali z STX z tego co widzę. I oczywiście uważam że lepszym rozwiązaniem jest zapas mocy głośnika względem wzmacniacza.
Skomentuj
-
To może takie dwa:
http://www.stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x4-f-s-pp.html
Nadal panel będzie trochę słabawy ale jest to jakiś kompromis.
Skomentuj
Skomentuj