Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Granie do pokoju 17m2 - używane?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    to ze "midrange" przetwarza szersze pasmo w dol to nie oznacza ze jest automatycznie gosnikiem sredniotonowym
    jakby ta kopulka miala 50mm to bym zrozumial
    ale stosowanie 25 i 19mm kopulki jest dla mnie tym samym co te fenixy

Nie wazne gdzie przypadaja podzialy, jesli kazdy z glosnikow odtwarza inne pasmo to konstrukcja jest 3 drozna. To czy kopulka gra od 400hz czy 4000zhz nie ma zadnego znaczenia w tym przypadku.

Ps. Fenixy to jedne z najgorszy produktow tonsila jakie dane mi bylo slyszec.

---------- Post dodany o 00:41 ---------- Poprzedni post o 00:36 ----------

A co samego Cantona to podzialy w tym monitorze przypadaja na 900 Hz 4500 Hz. Dalej dla Ciebie to beda dwudrozne?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      A co samego Cantona to podzialy w tym monitorze przypadaja na 900 Hz 4500 Hz. Dalej dla Ciebie to beda dwudrozne?
      900hz na 1" tania kopulke? czy ty sam wogole w to wierzysz?

i tak, fenixy to najgorsze tonsilowskie kolumny...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        900hz na 1" tania kopulke? czy ty sam wogole w to wierzysz?
        Brniesz zaparte w temat, ktorego nie znasz. Sredniotonowa kopulka Canton'a ma 28mm, a nie jeden cal. W modelu GLX 200 pracuje od 900hz. Choc bywaly nawet konstrukcje z 28mm kopulka pracujaca od 800hz.

Starsze modele GLE z poczatku lat 80 mialy kopulki 30mm, ktore pracowaly od 800hz, posiadaly filtrowanie 20/28 db na oktawe.

Myslisz, ze nieduze kopulki, mogace pracowac w pasmie sredniotonowym dopiero teraz sa dostepne na rynku? Niemcy robili to ponad 30 lat temu. Poza tym to wcale nie byly tanie glosniki, tylko dosc mocno zaawansowany sprzet. Canton to nie byla jakas firemka pitu pitu, ktora dlubala glosniki dla biedoty. http://wegavision.pytalhost.com/cantonCA/ moze to Ci zobrazuje potencjal tej firmy.

Skomentuj

znam firme i wiem ze to dobre glosniki...
          ale taki zabieg dla mnie jest bez sensu
          ale skoro twierdzisz ze ma stroma filtracje to niech ci bedzie..

Skomentuj

http://wegavision.pytalhost.com/canton.html mozesz sam poczytac, to przeciez zadna wiedza tajemna :)

Czy bez sensu? Moim zdaniem nie, kiedys kolumny projektowali inzynierowie, dzis robia to ksiegowi.

Skomentuj

Jamo Studio 180 może?

Skomentuj

Zamieszczone przez dreadlook Zobacz posta
                Jamo Studio 180 może?
                Miałem, dudni basem, tragiczna średnica...
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Widzę, że kupię kolumny tak samo jak świnia zobaczy niebo.

Skomentuj

Zamieszczone przez dreadlook Zobacz posta
                    Widzę, że kupię kolumny tak samo jak świnia zobaczy niebo.
                    Dostałeś kilka fajnych propozycji, ale że Tobie nie pasują(nie wiadomo czemu) to faktycznie nieba świnia nie zobaczy

Skomentuj

Nie chcę czegoś z czego wiem, że nie będę zadowolony. Może http://allegro.pl/top-klasa-cerroy-m...32996966.html?

Skomentuj

chwile wyzej ktos pokazywal podobne monitory ale na lepszym wooferze...
                        tam ci basu brakowalo a tu nagle sie podoba?

licytuj zanim i to ci przepadnie

Skomentuj

Możesz przytoczyć które? :razz:

Skomentuj

arcusy ktore zostaly juz sprzedane

---------- Post dodany o 10:02 ---------- Poprzedni post o 10:01 ----------

cantony tez juz poszly

Skomentuj

Arcusy poszły bardzo tanio i nowy właściciel będzie na 100% zadowolony:)

Skomentuj

Pany, co na temat tych: http://allegro.pl/legendarne-cerwin-...941310829.html ? Mogę je mieć za 300zł + kurier po mojej stronie.

Skomentuj

CV nigdy nie byl i raczej nie bedzie hi-endem
                                  basowce maja fajne, ale reszta taka sobie

jak chcesz duzo basu i masz miejsce na to to sobie wez

Skomentuj

W CA ceni się tą firmę. Chyba je wezmę, bo cicho bez muzyki. Potem najwyżej jak mi się odwidzą pójdą dalej w świat i będziemy szukać czegoś innego. Jaką one mają moc RMS?

---------- Post dodany o 22:35 ---------- Poprzedni post o 22:29 ----------

Jaki dobrać do nich wzmacniacz?

Skomentuj

Cervin vega to taki polski altus tonsil :) Smieciowy sprzet do wytwarzania halasu :)

Skomentuj

to ty chyba nie slyszales sprzetu car audio tej firmy
                                        a konkretnie glosnikow vega 84, 104 czy 124
                                        dostepne sa w wersji standardowej jak i dwu cewkowej
                                        od prawie 10 lat uwazane za jedne z najlepszych
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          od prawie 10 lat uwazane za jedne z najlepszych
                                          tak, ale kolumny domowo-estradowe wlasnie uznawane sa za cos jak nasz altus
                                          nawet ktos do mnie kiedys pisal ze chce sie przesiasc z tych wielkich, obecnie dostepnych, na cos co gra

Skomentuj

Czaruję...
                                          X