Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki projekt do rocka 2kzł?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki projekt do rocka 2kzł?

Witam Mam pytanie Czy forumowicze mają doświadczenie i swój typ w przedziale do 2 000 zł na projekt podłogówek 2 way do pomieszczenia 20 m Czytając pojawiają się najczęsciej albo Projekt na SEASACH, albo projekt STX FX300 albo też jakiś projekt na Usherach. Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć w który projekt warto celować Muzyka to rock w wielu odmianach Lubię, żywy dźwięk, punktowy basik i przestrzeń pOZDRAWIAM

Mając 2000zł chcesz się w stx-y pakować? Bezsens, za te pieniądze zrobisz 3way classic na seasach

Skomentuj

Pytanie: Masz 2000zł na całość czyli kolumny tip top gotowe czy na same głośniki?

Skomentuj

Ale FX-300 to konstrukcja 2.5way:flapper:
        Ja ostatnio myslałem nad wstega Aurum'a Cantus G2i do tego stx http://www.stx.pl/wm-stx-5-1-160-8-f-a-fc-x.html i jako niskotonowy http://www.stx.pl/sw-stx-8-1-5-250-8-f-a-fc-x.html
        I zamknać to wszystko w dużych rozmarach monitorze lecz zwrotnice trzeba było by liczyc.

Skomentuj

raczej na całość ale wiadomo jak trzeba mozna dołożyć a jak można to trzeba brać taniej? Więc nie zawsze drozej znaczy lepiej

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
            Ja ostatnio myslałem nad wstega Aurum'a Cantus G2i do tego stx http://www.stx.pl/wm-stx-5-1-160-8-f-a-fc-x.html i jako niskotonowy http://www.stx.pl/sw-stx-8-1-5-250-8-f-a-fc-x.html
            Podoba mi się ten pomysł tylko 15stkę należałoby użyć w wersji średniotonowej :)

Skomentuj

Shiver aaa wybacz zły link http://www.stx.pl/m-stx-5-1-250-8-f-a-fc-x.html
              Jak to obliczałem to wychodziło około 1330zł za przetworniki do tego zwrotnice obudowy wiec w 1800zł powinno sie wszystko zamknąć ciekaw tylko jestem jak by to zagrało.

Skomentuj

http://diyaudio.eu/showthread.php/18...-Black-Edition
                Przetworniki kupisz poniżej 1000zł

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                  Mając 2000zł chcesz się w stx-y pakować? Bezsens, za te pieniądze zrobisz 3way classic na seasach
                  powodzenia zycze...
                  juz nie raz to robili i za cholere nie bylo mniej niz 2k!

no chyba ze uzywane DIY - dokladasz pare grosza i bierzesz z ogloszen

ja bym proponowal zainwestowac i jechac na audio show i posluchac troche...
                  sam sie przekonasz co ci lezy i sam wybierzesz rozwanie

Skomentuj

Głośniki wychodzą ok 1400zł więc da radę
                    Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    ja bym proponowal zainwestowac i jechac na audio show i posluchac troche...
                    sam sie przekonasz co ci lezy i sam wybierzesz rozwanie
                    Podpisuję się rękami i nogami pod tymi słowami

Skomentuj

Głośniki wychodzą ok 1400zł więc da radę
                      Do tego z 200-300 zwrotki, a gdzie wykończenie?

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                        Za 400zł nie zrobisz paczek? Ja za 200zł spokojnie bym zrobił

Skomentuj

Dobrze było by gdyby zwrotki zmiesciły sie w tych 300zł...
                          Do tego jeszcze wysyłki cała drobnica materiał też nie jest tani a jak ktoś nie ma narzedzi to co trzeba zrobić?
                          Kupić za darmo nie dostaniemy.
                          Cieżko sie bedzie zmiescic w tym planowanym budżecie a poza tym małe monitory do 20m2 jeszcze do roka?
                          No coś mi tu nie pasuje...

Skomentuj

Nie przesadzajmy... Fornir niestety tyle kosztuje... Kiedyś za dwie stówki też skrzynki składałem z mdfu 22, dzisiaj robiąc z mdfu 16mm prawie dwa razy tyle mnie to kosztuje... :/

Skomentuj

Za 400zł nie zrobisz paczek? Ja za 200zł spokojnie bym zrobił
                              Tak chyba na kartofle... Nie chciał bym takich ,,paczek" za 200zł... 200zł styknie na skrzynie ale bez wykończenia...

Skomentuj

200zł styknie na skrzynie ale bez wykończenia...
                                250zl zaplacilem za MDF na caly kino z wielkim subem... wiec nie przesadzajmy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  250zl zaplacilem za MDF na caly kino z wielkim subem... wiec nie przesadzajmy
                                  Ja mówię tu o mdfie, kleju, jakieś wkręty etc. A gdzie klej do forniru, fornir, lakier, ewentualne wygłuszenie... Naprawdę chciał bym zobaczyć te skrzynki za 200zł ba nawet 400zł od benek161, no chyba że to są skrzynki pod tang banda 4":flapper:

Skomentuj

oj przesadzasz

Skomentuj

Nie na temat...
                                      To ja zapytam o coś innego.Ile kosztuje ofornirowanie 2 skrzynek? razem z wszystkimi potrzebnymi materiałami??

Skomentuj

A gdzie klej do forniru, fornir, lakier, ewentualne wygłuszenie...
                                        klej do forniru puszka 25zł
                                        fornir np jakiś dąb ok 50zł
                                        puszka lakieru (dobrego) 25zł
                                        wygłuszenie 30zł
                                        zostaje 270zł na mdf (ok 100zł max na takie monitory) klej (20zł pattex) i wkręty (10zł)
                                        i naprawdę nie chce mi się dalej udowadniać że się da...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X