Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kino domowe - pomoc przy budowie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jeśli chcesz aktywne doły to licz same 600-1000zł na 2 wzmaki

Skomentuj

Czyli przyjmujac 800 zl plus dwa glosniki do kolumn po jakies 400 to wychodzi 1600. Natomiast budowa subwoofera to koszt jednego wzmaka i jednego glosnika byc moze lepszego to i tak jest ponizej 1000. Czyli ekonomicznie to lipa.
      Chcialbym dobre stereo ale i zestaw do kina.
      2-way moze brakowac basu w stereo, 3-way moze brakowac basu w kinie. Aktywne 3-way wyzszy koszt od 2-way + sub.
      I co tu teraz zrobic? :)

Skomentuj

Może dobre 2way na głośnikach seasa (projekt z audiohobby krisa hurricane)

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
          Może dobre 2way na głośnikach seasa (projekt z audiohobby krisa hurricane)
          Projekt bardzo dobry technicznie, ale nie wszystkim może podejść dźwięk z takiego niskiego podziału... Jest to sprzęt raczej dla ukierunkowanych typowo już ludzi.

Skomentuj

Dobra bo widze ze raczej nie da sie upiec dwoch pieczeni na jednym ogniu. Sprobujmy zrobic mozliwie najlepsze 2-way na przod i do tego subwoofer + cala reszta. Mozecie mi zaproponowac jakas konfiguracje glosnikow? Najlepiej od razu dla calego zestawu 5.1 tak zebym mogl z kims pogadac o wykonaniu zwrotnic i wzmaka do suba.

Skomentuj

Nastala cisza :)
              Zaczelo sie tak fajnie, zaproponujcie cos, pomozcie, bardzo bym chcial zaczac budowac juz to wszystko.

Skomentuj

może 2way Krs Ci się spodoba:
                http://audiohobby.pl/topic/1/4747/all
                koszt przetworników to ok 900zł

Skomentuj

Ja mam zrobiony 3SM i bardzo chwalę. Polecam.
                  HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                  CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                  Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                    Projekt bardzo dobry technicznie, ale nie wszystkim może podejść dźwięk z takiego niskiego podziału... Jest to sprzęt raczej dla ukierunkowanych typowo już ludzi.
                    Słuchaj a możesz trochę bardziej rozwinąć myśl. Przeczytałem wątek i powiem szczeże że zainteresował mnie bardzo.
                    Trochę martwi mnie fakt ze autor projektu zmienił prawie wszystko w komercyjnej wersji kolumn. Czyli projekt DIY jest troche niedopracowany, a wydając kupe kasy jak dla mnie na kolumny, chciałbym jak najbardziej doskonałe :) A jeszcze pomoglibyscie mi w doborze pozostałych kolumn do tych Hurricane?

Skomentuj

nie wiem nic o tych kolumnach ale wiem ze styl projektowania tej osoby mi kompletnie nie odpowiada

Skomentuj

Czaruję...
                      X