Czyli przyjmujac 800 zl plus dwa glosniki do kolumn po jakies 400 to wychodzi 1600. Natomiast budowa subwoofera to koszt jednego wzmaka i jednego glosnika byc moze lepszego to i tak jest ponizej 1000. Czyli ekonomicznie to lipa.
Chcialbym dobre stereo ale i zestaw do kina.
2-way moze brakowac basu w stereo, 3-way moze brakowac basu w kinie. Aktywne 3-way wyzszy koszt od 2-way + sub.
I co tu teraz zrobic? :)
Może dobre 2way na głośnikach seasa (projekt z audiohobby krisa hurricane)
Projekt bardzo dobry technicznie, ale nie wszystkim może podejść dźwięk z takiego niskiego podziału... Jest to sprzęt raczej dla ukierunkowanych typowo już ludzi.
Dobra bo widze ze raczej nie da sie upiec dwoch pieczeni na jednym ogniu. Sprobujmy zrobic mozliwie najlepsze 2-way na przod i do tego subwoofer + cala reszta. Mozecie mi zaproponowac jakas konfiguracje glosnikow? Najlepiej od razu dla calego zestawu 5.1 tak zebym mogl z kims pogadac o wykonaniu zwrotnic i wzmaka do suba.
Projekt bardzo dobry technicznie, ale nie wszystkim może podejść dźwięk z takiego niskiego podziału... Jest to sprzęt raczej dla ukierunkowanych typowo już ludzi.
Słuchaj a możesz trochę bardziej rozwinąć myśl. Przeczytałem wątek i powiem szczeże że zainteresował mnie bardzo.
Trochę martwi mnie fakt ze autor projektu zmienił prawie wszystko w komercyjnej wersji kolumn. Czyli projekt DIY jest troche niedopracowany, a wydając kupe kasy jak dla mnie na kolumny, chciałbym jak najbardziej doskonałe :) A jeszcze pomoglibyscie mi w doborze pozostałych kolumn do tych Hurricane?
Skomentuj