Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz czy amplituner ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz czy amplituner ?

Od jakiegoś czasu mam zamiar kupić coś co ma napędzać głośniki w pokoju gdzie jest telewizor. I nie mogę podjąc decyzji czy szukać amplitunera na 4ohm czy kupić wzmacniacz stereo 4ohm bo go łatwiej dostać . W zasadzie to bym chciał amplituner 5.1 ale takich nagrń z muzyką raczej nie słyszałem . a filmy tez zazwyczaj chyba w stereo. Napisałem ten temat bo chciałbym wysłuchac waszych propozycji zanim cos kupię . Zbyt wiele kasy nie mam na ten wydatek

Jakościowo powinien być lepszy zwykły wzmacniacz stereo. Jak na siłę nie chcesz 5.1 i wystarczy Ci dobre stereo do muzyki i filmów to ja bym się w ogóle nie oglądał za amplitunerami. Dodatkowo mając skromne środki lepiej kupić po prostu dobry, używany wzmacniacz stereo.

Skomentuj

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1043839.html

Skomentuj

Najlepiej by było do wszystkiego , Moze jakis zewnętrzny dekoder do kina z wyjściem 5.1 audio i wzmacniacz szesciokanałowy ? co myslicie o tym ? Kiedyś był podajże techniks SH-AC500

lub cos takiego tylko jakoś zeby tanio było

Skomentuj

Niema złotego środka, ale chyba jeśli nie będziesz korzystał ze wszystkich kanałów to raczej wzmak stereo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Amadeus11 Zobacz posta
            Najlepiej by było do wszystkiego , Moze jakis zewnętrzny dekoder do kina z wyjściem 5.1 audio i wzmacniacz szesciokanałowy ? co myslicie o tym ? Kiedyś był podajże techniks SH-AC500
            szukalem czegos takiego dlugi czas... ale znajdowalem tylko hi-endowy drogi sprzet
            a to wydaje sie "nie drogie" i ciekawe
            chociaz ja bym wolal kupic starszy ampli z wyzszej polki

Skomentuj

Zapytam wprost. Jaki budżet?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                a to wydaje sie "nie drogie" i ciekawe
                Nie drogie ? Zostaję raczej polowanie na allegro, i też sporo bedzie kosztowało . Może znacie jakieś podobne konstrukcje ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Amadeus11 Zobacz posta
                  Nie drogie ?
                  tak, bo inne podobne uzadzenia jakie znalazlem to koszt ponad 10kPLN! :p

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
                    Zapytam wprost. Jaki budżet?
                    Jeszcze nie wiem , zalezy ile czsu będę sie przybieral do kupna tyle nazbieram , Ale pewnie barjera to 5000zł

Skomentuj

No to ładnie. Powiedz jeszcze jakie zestawy głośnikowe?

Skomentuj

Jeżeli masz możliwość oglądać filmy ze ścieżką dts to jednak amplituner, a jeśli tylko z satki i muzyczka to wzmacniacz - chociaż przydałby się z dacem .
                        Jeżeli przełkniesz używany sprzęt to tak jak Paweł polecam ampli ,ale taki z wysokiej półki.

Skomentuj

Chciałbym by ktoś jeszcze podal jakieś propozycje . Jakieś nazwy zeby było z czego wybrać . Ja znałem tylko tego techniksa i Sony

Skomentuj

Powtórzę, jaki zestaw głośnikowy kolego posiadasz?
                            P.s.
                            Nie ma szansy aby Amplituner Cambridge Audio 650 zaprezentował jakość brzmienia osiemset czterdziestki tegoż samego producenta.

Skomentuj

Za 5000 to masz już nowy wypasiony amplituner. Jeżeli chcesz słuchać muzyki to tylko wzmacniacz stereo. Jeżeli chciałbyś amplituner do muzyki i filmów to polecam coś z Marantza. Dobrze radzi sobie z muzyką i w kinie wypada znakomicie. Pracuje w sklepie wiec dla kolegi z forum mogę zaproponować dobry rabat na urządzenia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol82 Zobacz posta
                                Za 5000 to masz już nowy wypasiony amplituner. Jeżeli chcesz słuchać muzyki to tylko wzmacniacz stereo. Jeżeli chciałbyś amplituner do muzyki i filmów to polecam coś z Marantza. Dobrze radzi sobie z muzyką i w kinie wypada znakomicie. Pracuje w sklepie wiec dla kolegi z forum mogę zaproponować dobry rabat na urządzenia.
                                Może i jest nowy wypasiony , tylko ze nie 4ohm :(.

Skomentuj

Dlaczego musi być 4ohm?

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol82 Zobacz posta
                                    Dlaczego 4ohm?
                                    Bo kolumny mam 4ohm albo i jeszcze mniej :o

Skomentuj

Jakie to kolumny?

Skomentuj

Zamieszczone przez krzychu73 Zobacz posta
                                        Jakie to kolumny?
                                        A co to za różnica ? 4ohm to 4ohm. No chyba nie dobiera się wzmacniacza pod kolor kolumny ?:o

Skomentuj

Czaruję...
                                        X