Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc przy doborze subwoofera. Jaki wybrać?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc przy doborze subwoofera. Jaki wybrać?

Witam serdecznie
    Chciałbym poradzić się Was jaki mam wybrać sub do swojego zestawu.
    Pokój 20m2
    Filmy 70%/Muzyka 30%
    Amplituner Onkyo 609, podwójne satelity Bose, centralny Bose i chce dokupić teraz subwoofer.
    Mam na oku 3 modele
    Jamo 300
    JBL ES-150P
    STX S-300
    Klipsch RPW-10
    Jak uważacie który z tych modeli byłby do mojego zestawu najlepszy? Może macie jakieś swoje inne propozycje co do suba? Z góry dziękuje za zainteresowanie moim wątkiem. Pozdrawiam Kuba

slyszales kiedys tanie subwoofery aktywne?
    problem z takim sprzetem w tym ze jest tani...
    a tani sprzet nie moze miec wszystkiego
    w przypadku zachodniego sprzetu masz ladne obudowy i slabiutki naped
    w przypadku krajowego wyrobu masz nie najwyzszej jakosci stolarke, ale za to elektronike na wysokim poziomie (wzmacniacz konstrukcji irka)
    mimo ze nie slyszalem S-300 (mialem za to S-200) to w tej cenie stawiam zdecydowanie na ten produkt

w podobnej cenie masz jeszcze tonsila
    mniejszy, ladniejszy ale z czasem potrafi meczyc

Skomentuj

Z wymienionych propozycji widzę że budżet sięga 1500 złotych, za to idzie zlecić fajny subwoofer diy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        ale za to elektronike na wysokim poziomie (wzmacniacz konstrukcji irka)
        Projetku irka! konstrukcja z chin robiona po kosztach,Pamietam jak człowiek pisał ze w tym modelu buczy mu transformator,No elektronika to napewno nie jest na wysokim poziomie.
        Ja słuchalem JBL ES 250P w swietnym pokoju wzgledem akustyki pod fajnymi kolumnami,Wrażenia? wcale nie tak zle jak na subwoofer za 1800zł uzupełniał pasmo perkusji basik napewno nie punktowy bo moim skromnym zdaniem rozlazły,czasami troszke sie gubił w szybszych przejsciach ale za to miał przyjemne brzmienie grał wtedy kiedy było trzeba nie dodawał zbyt wiele od siebie i zgranie fazowe z kolumnami było dobre kolumny br sub clozet
        Za taka kase nie słyszałem lepszej konstrukcji gotowej ale też nie słuchałem zadnego z wyżej wymienionych subów,Ja słuchałem na nim muzyki nie ogladałem filmów i mysle ze mozna go polecic dlatego że w filmach sprawdzi sie o wiele lepiej.Z gotowych mozna też szukac subów używanych firmy REL ale to juz bardziej do muzyki niz do filmów
        Na twoim miejscu zbudował bym samemu suba,Jesli nie masz czasu i ochoty na zabawy w sklejanie płyt mozesz zamówic u kogoś gotowa obudowe u kogos innego panelik i kupic głosnik.
        Np Peerless'a XLS-12 do tego panel za 400zł i obudowe mysle ze w 300 złotych nie było by łatwo aczkolwiek może ktos by sie podjoł,Zostało by tobie podłaczyć 2 kabelki do głosnika i poskrecac wszystko a efekt końcowy? Subwoofer 2 klasy wyższy.
        A najlepiej isc i posłuchac w gdansku do salonu audio moze beda miec Esa profondo a tam siedzi xls-10 porównac do jbl i samemu zdecyodwac czy warto

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
          widzę że budżet sięga 1500 złotych
          a tego to nie widzialem - ktory tyle kosztuje?

bo jak az tyle kasy to warto sie zainteresowac tym http://tablica.pl/oferta/subwoofer-d...ka-IDdtsJ.html
          znakomity glosnik i panel tym razem wykonany przez irka :p

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
          do tego panel za 400zł
          gdzie?

Skomentuj

a tego to nie widzialem - ktory tyle kosztuje?
            A no Klipsch od tylu się zaczyna, reszta prócz stx też nie jest bardzo budżetowa.

No ten sub na mivocu będzie ok, aż dziwne że tak długo nie może się sprzedać.

Skomentuj

No ten sub na mivocu będzie ok, aż dziwne że tak długo nie może się sprzedać.
              bo DIY - ludzie boja sie tego

Skomentuj

gdzie?
                Febirr

Pare cytatów z aukcji " trochę niedopracowaną obudowę " "w między czasie wniesione poprawki, m.in. wymieniony panel"
                Tylko żeby to nie był jakis bubel

Skomentuj

Dajcie spokoj panowie, za 700 zl kupi nowego studyjnego suba Behringer B2092A http://www.thomann.de/pl/behringerb2092a_subwoofer.htm http://img.etonals.com/p/large/EM_BH...A__01_back.jpg

Dwa glosniki 20cm, bandpass, pelna regulowana zwrotnica, z odcieciem basu na satelity, profesjonalna konstrukcja, moc 360w, i duza lecz ustawna obudowa http://farm7.static.flickr.com/6161/...aac6224d53.jpg

Zrobcie cos lepszego w cenie 700 to kupie od reki, a te marketowe cuda to smiechu warte.

Skomentuj

Febirr
                    pokaz bo nic google nie pokazuje

"w między czasie wniesione poprawki, m.in. wymieniony panel"
                    to forumowicz wiec mozna zapytac

Skomentuj

pokaz bo nic google nie pokazuje
                      Febirr@gmail.com
                      Ja za 1100zł zbudował bym o wiele ciekawszy subwoofer niż ten movic no ale nich bedzie,napewno pobije wszystkie podane w temacie.

Skomentuj

Ja za 1100zł zbudował bym o wiele ciekawszy subwoofer niż ten movic no ale nich bedzie
                        No nie wiem, ten sub jest sprzedawany poniżej kosztów a temu mivoc'owi niczego nie brakuje
                        Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        nowego studyjnego suba Behringer B2092A
                        Umówmy się że behringer nie robi sprzętu studyjnego :)

Skomentuj

Umówmy się że behringer nie robi sprzętu studyjnego
                          Owszem robi.

Skomentuj

Nie na temat...
                            To że tak sobie go ktoś opisuje to świadczy tyle co nic. Znam baaardzo dobrze produkty tej firmy, przerobiłem chyba kilkadziesiąt urządzeń (od paczek po procesory dynamiki) i niestety poza paroma perełkami to jest to typowy Ryż. 10 lat temu behringer made in germany trzymał poziom, na dzień dzisiejszy jest to chałtura .

Skomentuj

Bo ta firma nie robi topowego sprzetu tylko budzetowy, w swojej cenie trudno im znalesc konkurencje. Tak jest rowniez z glosnikami studyjnymi. Kontrolery studyjne rowniez sa dobrej jakosci, mikrofony pojemnosciowe, pomiarowe rowniez. No i oczywiscie procesory dzwieku uzywane nawet w sprzecie audiofilskim.

Skomentuj

Febirr@gmail.com
                                co mi po mailu?
                                pokaz mi gotowy panel do kupienia

Skomentuj

Dziękuje bardzo Panowie za Wasze propozycje ale niestety nie mam czasu na robienie własnych konstrukcji dlatego wybrałem pare modeli, które mnie interesuje i pozwoliłem sobie zapytać Was o to który Waszym zdaniem będzie najodpowiedniejszy dla mojego zestawienia. Proszę o konkretne argumenty i opinie na temat podanych wyżej modeli.

Skomentuj

zapytaj o tego mivoca
                                    jezeli nadal tam siedzi panel irka to warto brac bez zastanowienia

glosnik dobrej jakosci, schodzi nisko, gra poteznie i dosc uniwersalnie
                                    irka panele sa obecnie bezkonkurencyjne (bo nikt juz ich w polsce nie robi :p )

Skomentuj

co mi po mailu?
                                      pokaz mi gotowy panel do kupienia
                                      A może jeszcze katalog i przedstawiciela handlowego do domu? Masz kontakt? napisz,i sie dowiesz.
                                      Tak zachwalacie panele irka jak by to cuda na kiju były.

schodzi nisko, gra poteznie
                                      No z pewnoscia schodzi nisko jak jest strojony na 38hz...

kubus5 Jesli nie masz czasu to zleć komus zrobienie wzmaczniacza i obudowy,No chyba ze nie masz 30min żeby wkrecic głosnik podłaczyć kable i przykrecic panel.
                                      Jesli potrzebujesz gotowego to idz posłuchaj tych subów i sam zdecyduj to kwestja gustu,jbl najgorszy nie bedzie ale nie spodziewaj sie że zrobi nie wiadomo co wiekszy brat ep250 napewno lepiej by wypadł a cena 200zł wieksza niz zakładany maksymalny budżet.

Skomentuj

Tak zachwalacie panele irka jak by to cuda na kiju były.
                                        Zdaje sie, ze panele Irka nie maja filtrow gornoprzepustowych, co wlasciwie dyskwalifikuje uzycie w zestawie typowo stereofonicznym. Jedynie w przypadku uzycia amplitunera z wbudowanymi filtrami gornoprzepustowymi daje mozliwosci pelnej integracji z frontami.

Jesli sie myle co do tych filtrow w panelach Irka to prosze mnie poprawic i wyprowadzic z bledu!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X