Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny podłogowe na podzespołach STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czytałem tylko kompletnie o tym zapomniałem :( teraz lepiej jeśli nie to co mam zmienić ?
    Załączone pliki

Skomentuj

zrób wspólną masę i będzie ok
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

"wspólno mase " mógł byś trochę rozwinoć myśl ?

Skomentuj

wez kawełek deseczki i przymocuj te wszystkie elementy "tyrtytkami" lub zalej klejem
          cewkę od gdn-a połóż
          i zmiejsz rozmar tej zwrotki tak, zeby nie zajmowała tyle miejsca
          Zamieszczone przez dareks1990 Zobacz posta
          "wspólno mase " mógł byś trochę rozwinoć myśl ?
          juz nie ważne
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz
            cewkę od gdn-a połóż

Na pewno położyć to cewkie od GDN ? a nie powinienem położyć cewki od GDWK 0,25mH tak jak zrobiłem to z cewko 12 mH ?

Skomentuj

poloz bedzie ci ja latwiej zamocowac do plytki
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

mówisz o cewce GDN ? a nie będzie indukować się z cewko od GDM ? i czy nie powinienem położyć jednak tej cewki 0,25 mH ?

Skomentuj

tak od gdna
                  zdecydowanie bym ja polozy
                  bo bedzie ciezko ja przymocowac a nie jest mala i lekka

a od gdma zawsze mozna zmienic jej polozenie
                  z nia nie bedzie problemu
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wszystko jest już przymocowane do deseczki .I teraz pytanie czy takie ustawienie cewek może być ?
                    Załączone pliki

Skomentuj

Wydaje się być OK.
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

teraz tylko pozostaje postawic sobie pytanie:
                        czy ta deska wejdzie do kolumny?
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Spoko deska wejdzie . Już mierzyłem nie jest taka duża jak się wydaje . Chciałem zrobić większą żeby nie mieć problemu z ułożeniem cewek :flapper: "zwrotnica będzie umieszczona na dole kolumny dobry pomysł ?

Skomentuj

Zamieszczone przez dareks1990 Zobacz posta
                            "zwrotnica będzie umieszczona na dole kolumny dobry pomysł ?
                            wszystko jedno
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czy zmiana w wysokości BR tzn. chciał bym go opuścić tak do 15 cm niż jest w projekcie STX dużą zmieni ( czy będę musiał modyfikować zwrotnice ?)

Skomentuj

BR powinien być odsunięty od ścianek minimum o odległość równą średnicy BR. Jeśli ten warunek będzie spełniony to będzie OK. Poza tym BR działa na częstotliwościach dużo poniżej działania zwrotnicy, więc tym nie musisz się przejmować.
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Aha dzięki za pomoc już myślałem że będę musiał dzwonić do znajomego stolarz .
                                  tak na marginesie jaki jest koszt wycięcia wszystkich elementów na 2 kolumny + materiał i frezowanie ? Bo byłem w kilku miejscach i ceny są różne znajomy zrobi mi to za 100 zł tylko ma kupę roboty i muszę trochę poczekać :(
                                  Last edited by dareks1990; 07.02.2012, 15:02.

Skomentuj

Trochę czasu już minęło wiec miałem czas żeby skręcić budy do głośników .
                                    Mam już wszystko wraz z fornirem oprócz materiału do wygłuszenia . W moim mieście nie znalazłem maty filcowo bitumicznej ,tylko samo mate bitumiczną . Posiadam też taki materiał
                                    http://allegro.pl/show_item.php?item=2165952488
                                    Czy połączenie tej zwykłej maty bitumicznej wraz z tym materiałem to dobry pomysł na wygłuszenie komory GDN ?
                                    Komorę GDM i GDWK chciał bym jeśli to się sprawdzi wygłuszyć samo tkaniną tłumiącą .

Skomentuj

http://allegro.pl/listing.php/search...0162&country=1

Skomentuj

Akurat i tą gąbkę mogę kupić u siebie w mieście. Tylko czy komorę GDN wygłuszyć tylko to gąbką czy jeszcze mato bitumiczną ?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X