Witam!Mam pytanie,jakie wybrać używane kolumny stereo do kwoty 1300zł?Kolumny te były by wyłącznie do słuchania muzyki podłączone pod wzmacniacz stereo,źródło sygnału odtwarzacz CD.Pomieszczenie w którym by się znajdowały ma 20m2.Słucham różnej muzyki z przewagą wolnych kawałków.Zależy mi przede wszystkim na dobrej jakości dźwięku,nie na bezsensownym ''łupaniu''.Liczy się jakość,nie ilość !
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie kupić używane kolumny stereo do 1300zł ???
Collapse
X
-
Zamieszczone przez AndrzejStrzelba Zobacz postakonstrukcję diy też mogą być
Skomentuj
-
Ok dzięki za szybkie odpowiedzi !!!Te monitory jednak jakoś mnie nie przekonują.Piękna konstrukcja,ale to jeszcze nie jest to czego szukam.A co do ATL to nie mam pojęcia,nic nie wiem o tych kolumnach... Czekam na wasze porady,opinie i zdaję się na waszą wiedzę gdyż jestem laikiem w dziedzinie kolumn głośnikowych
Skomentuj
-
Zamieszczone przez AndrzejStrzelba Zobacz postaPiękna konstrukcja,ale to jeszcze nie jest to czego szukam.
Ostatnio na allegro było 3way atl w linitransmisyjnej,ale takie aukcje szybko znikaja
Skomentuj
-
http://allegro.pl/ta-criterion-tmr-6...225116529.html
Linia transmisyjna, 3-wayAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postahttp://allegro.pl/ta-criterion-tmr-6...225116529.html
Linia transmisyjna, 3-way
Skomentuj
-
Zamieszczone przez AndrzejStrzelba Zobacz postaDziwi mnie ich impedancja 5 ohm i te wkręty na tylnej ścianie obudowy
Poza tym w przypadku wielkiej ciekawości co jest w środku to tylko parę wkrętów...
Skomentuj
-
Jesli T&A nie przypadna do gustu, to zawsze mozna je odsprzedac bez straty. W przypadku Diy to zawsze utopiona kasa, ktorej sie juz nie da odzyskac. Poza tym, z calym szacunkiem dla Usherow Konrada, to sonicznie nie ma co porownywac do trojdroznych T&A nawet mimo ich dosc leciwej konstrukcji ( a moze wlasnie to jest glowna zaleta ). Wysokotonowka to Vifa D26tg.
Jesli udaloby sie wylicytowac je za okolo 700zl to taka cena jest calkiem ok. Te kolumny na poczatku lat 90 kosztowaly prawie 2 tys marek.
Oczywiscie Ushery sa pieknie wykonane i ich cena jest atrakcyjna patrzac na realna wartosc takiej kolumny, ale to jest Diy i ciezko sie odsprzedaje takie paczki.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaW przypadku Diy to zawsze utopiona kasa, ktorej sie juz nie da odzyskac
Czyli wychodziłoby na to, że wszyscy użtkownicy tego forum po prostu topią kase i juz jej nigdy nie odzyskają :lol: . To po co się tym zajmowac skoro mozna kupic gotowe a później odzystkiwać pieniadzie (ciekawe) hahaha?
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaPoza tym, z calym szacunkiem dla Usherow Konrada, to sonicznie nie ma co porownywac do trojdroznych T&A nawet mimo ich dosc leciwej konstrukcji ( a moze wlasnie to jest glowna zaleta ). Wysokotonowka to Vifa D26tg.
To, ze coś kiedyś ileś kosztowało nie ma absolutnie zadnego znaczenia. Mój samochód jak był nowy też kosztował mase forsy ale co z tego jak teraz ma 15 lat i nikt mi nie da wiecej jak pare marnych tysiaków. Po prostu tyle jest wart, a nowy samochód 2x gorszej klasy kosztuje 5x wiecej. Za nowe sie płaci i już.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaCzyli wychodziłoby na to, że wszyscy użtkownicy tego forum po prostu topią kase i juz jej nigdy nie odzyskają . To po co się tym zajmowac skoro mozna kupic gotowe a później odzystkiwać pieniadzie (ciekawe) hahaha?
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaFakt nie ma co porównywać, żadna vifa jaką do tej pory miałem (AG,XT19, 25 , DX25, D27) nie była wstanie się zagrać lepiej od kopuki ushera hehe. Chyba, że chcesz powiedzieć, że ponad 20 lat temu vifa wiedziała jak robić głośniki a od ostatnich kilku lat po prostu im nie idzie?
Powtorze jeszcze raz. Propozycja Konrada, to pieknie wykonane paczki z dobrej klasy przetwornikami, lecz ja bez zastanowienia wybralbym T&A, poniewaz sa sporo tansze, maja wieksze mozliwosci brzmieniowe, a to ze byc moze ustepuja nieznacznie jakosci wysokich tonow do Ushera to bym spokojnie przebolal.
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaTo, ze coś kiedyś ileś kosztowało nie ma absolutnie zadnego znaczenia. Mój samochód jak był nowy też kosztował mase forsy ale co z tego jak teraz ma 15 lat i nikt mi nie da wiecej jak pare marnych tysiaków. Po prostu tyle jest wart, a nowy samochód 2x gorszej klasy kosztuje 5x wiecej. Za nowe sie płaci i już.
A Twoj samochod jak byl nowy wcale nie kosztowal mase forsy, byl znacznie tanszy ( i gorszy ) od konkurencji niemieckiej i japonskiej. Dlatego Twoj samochod jest tanszy po 15 latach. Zwykle prawo rynku. To ze dla Ciebie jest cos subiektywnie lepsze, nie znaczy, ze tak jest w rzeczywistosci. Kazdy zakup to jakis kompromis w jakas strone, na cos trzeba przymknac oko, a czyms innym sie cieszyc.
Skomentuj
Skomentuj