Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór głośników w kwocie 3000zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    z lepsza kopułka niż budżetowy seas np usherem 9950
    - na aurum cantusach AC200MK2 + AC130MK2 , kopułka wedle uznania, moze byc usher
    - cały zestaw na usherach 8955 + 8948a lub 8948p + 9950
    czyzbys chcial cos przez to przekazac?

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
    Intryguje mnie to zestawienie.
    czesto te glosniki sie przewijaly ostatnio... az tez bym tego posluchal

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      czyzbys chcial cos przez to przekazac?
      Yoshi już nie raz pisał, że za tę cenę 9950 to głośnik praktycznie bez konkurencji.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      czesto te glosniki sie przewijaly ostatnio... az tez bym tego posluchal
      Może koniec kwietnia/początek maja jakiś spot w Wawie lub jej okolicach? mbar coś wspominał o jakiejś sali...
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Bardzo dobra decyzja. 10" raczej nie potrzebujesz. Choc w cenie 8" Seasa mialbys 10" Daytona. Czarna membrana gratis :) i wdzystko pieknie sie komponuje.

Wysłane z mojego GT-I9001
        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          Yoshi już nie raz pisał, że za tę cenę 9950 to głośnik praktycznie bez konkurencji.
          Dokładnie to miałem na myśli

Seas czy Dyton 26cm to już jest niezły smok, obudowa do niego wyjdzie ok 2x większa. Jeżeli Ci to nie przeszkadza to czemu nie. Osobiście jednak zastawiałbym się nad takim ruchem bo różnica w cenie między 22 a 26 cm seasa jest naprawdę spora i czy nie lepiej dołożyć gdzieś tych pieniążków . Myślę, że zestaw głośników Lusztiego jest skrojony na miarę, odstępstwa od niego będą budzić pytania o sensowność tych odstępstw (czemu dokładać do basu a nie kopułki lub średniaka ?) .

aluminiowa 26'tka seasa gra świetnie, podobnie do 22ki ale ma po prostu lepsze zejście, wyższy spl, można też uzyskać lepsza odpowiedź impulsową kosztem zejścia bo przecież nie trzeba od razu sięgać osiagami po 20Hz

Skomentuj

Aluminiowego Seasa 10 cali ma chyba james8 w swoim projekcie, z tym, że on zastosował takie głośniki, że ja musiałbym sprzedać chyba obie nerki :P Może się wypowie odnośnie tego Seasa.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
              musiałbym sprzedać chyba obie nerki :P
              hehe jak już to lepiej nerkę i pół wątroby. Wątroba odrośnie :biggrin: I miał byś więcej czasu na posłuchanie tych głośników :P

Skomentuj

Może się wypowie odnośnie tego Seasa.
                Nie wiem na ile się moja opinia przyda, na razie słucham ich w 12m^2. Mimo tak małego pokoju nie ma żadnego dudnienia czy jakiś nieprzyjemnych dźwięków. Ogólnie bas jest bardzo przyjemny i miękki, ale potrafi ładnie przywalić. Ale w pozytywnym znaczeniu. Ogólnie im więcej mocy włożę w nie tym odczucia są przyjemniejsze. Nie mam jakiś nieprzyjemnych wrażeń i doświadczeń z tym głośnikiem. Ciężko się pisze o dźwięku, trzeba po prostu słyszeć, a myślę że aluminiowe 22ki też mają podobny charakter. Osobiście oceniam dźwięk jako całokształt i jest tak dobry jak najsłabsze ogniwo:) Ostatnio brat przyniósł jakiś wzmacniacz Sony ES i cała konstrukcja zagrała znacznie gorzej niż na moim wzmacniaczu. Wiele zalet/ barw itd. czy jak to nazwać nie zostało wydobytych z kolumn. A to już dużo znaczy, bo przyjemność słuchania była o wiele, wiele mniejsza.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                  - na aurum cantusach AC200MK2 + AC130MK2 , kopułka wedle uznania, moze byc usher
                  Osobiście chyba ten zestaw podobałby mi się najbardziej... Można też na aluminiowych Visatonach (AL130 AL200) coś wykonać, tylko że ich ceny teraz trochę chore..

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                    Można też na aluminiowych Visatonach (AL130 AL200) coś wykonać, tylko że ich ceny teraz trochę chore..
                    Ceny to jedna sprawa , druga że te visatony jednak nie są tak dobre jak aurumy

Skomentuj

No to wszystko jest jasne :)

Skomentuj

Witam,
                        ja mam 10-cio calowego Seasa w kolumnach. Wcześniej były kolumny na lekkich osiemnastkach. Różnica w dźwięku jest kolosalna. Teraz nie mam żadnego dudnienia, bas schodzi na prawdę nisko - nie sądziłem, że można czegoś takiego doświadczyć w domu. Ze swojej strony polecam, ale jak wcześniej napisano, kolumna, to całość, więc nie można na podstawie takiej opinii interpolować wniosków na wszystko. Do tego jeszcze zwrotnica itd.
                        Abstrahując trochę od tematu, to uważam, że czasem lepiej trochę poczekać, dozbierać pieniędzy i zrobić coś bezkompromisowego dla swoich wymagań, a potem długo się cieszyć :)
                        Pozdrawiam świątecznie

Skomentuj

No ładnie, Usher T9950-20 podrożał do 295zł. Louspeakershop ma u mnie mistrza w odstraszaniu klienta
                          A planowałem kupić ten głośnik dla brata...

Skomentuj

Nie na temat...
                            O kuuur**
                            Też czekałem na dostawę.
                            Znacie może jakieś inne źródło?
                            Może jakieś zbiorowe zamówienie?
                            Może udałoby się zamówić 10 szt?
                            Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
                            treningjezykowy.pl

Skomentuj

Przy 10 sztukach piszą -20%. Jak co to ja bym był chętny na zbiorowe zamówienie.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                                Przy 10 sztukach piszą -20%. Jak co to ja bym był chętny na zbiorowe zamówienie.
                                Ze zniżką z ich forum 265,5zł. Zniżki się sumują, więc jakby ktoś chciał to mogę zająć się zamówieniem. Przy 10 sztukach cena za sztukę wychodzi 212zł za sztukę.

A jeszcze nie dawno były po 220zł...

Skomentuj

Byłoby super, to w takim razie pisałbym się na 2 sztuki.
                                  LuSzTi, jako osoba z dużym stażem, raczej masz duże zaufanie na forum.
                                  Najlepiej będzie, jak moderacja wydzieli osobny wątek.
                                  Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
                                  treningjezykowy.pl

Skomentuj

Ja też 2szt - jestem zdecydowany na 100% jeżeli dojdzie do skutku zamówienie.

Jamess8 - 2szt
                                    Areek2 - 2szt

Skomentuj

Tak, wiemy że zawsze winny jest ten który sprzedaje. Niestety podwyżka cen głośników Usher wiąże się ze znacznym wzrostem cen ich zakupu u producenta, nawet do tego stopnia że początkowa cena głośników 9950-20 po podwyżce maiła być znacznie większa niż ta obecna. Po długich rozmowach udało nam się wynegocjować trochę lepsze warunki, jednak nie udało nam się uniknąć podniesienia cen.

Niestety dla nas też nie jest to komfortowa sytuacja. Doszło nawet do tego, że zastanawialiśmy się czy w takim przypadku nie wycofać głośników Ushera z oferty :(

Wiem jak to wygląda od strony kupującego i że łatwo wypowiadać pochopne opinie. Jednak czasami nie mamy wyboru i musimy podejmować takie decyzje.

Pozdrawiam Karol,
                                      Dział wysyłki sklepu Loudspeakershop.eu

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                                        No ładnie, Usher T9950-20 podrożał do 295zł. Louspeakershop ma u mnie mistrza w odstraszaniu klienta
                                        A planowałem kupić ten głośnik dla brata...
                                        A może warto najpierw dowiedzieć się jaka jest przyczyna tej podwyżki???
                                        OK, nie czekam na pytanie, ale od razu odpowiadam.
                                        Otóż głośniki zostały zamówione u producenta prawie dwa miesiące temu. Wszystko było w porządku aż do momentu, gdy ponad tydzień temu podczas pobytu w UK na wystawie otrzymałem informację, że głośniki są gotowe i należy zapłacić za towar wg załączonej faktury. Wówczas okazało się ok, że ceny głośników T9950-20, 8948A oraz 1001 są o około 80% wyższe, niż poprzednio!!! Inne produkty również są droższe, ale już nie tak bardzo.
                                        Wobec tego przystąpiłem do negocjacji i udało się uzgodnić znacznie mniejszą podwyżkę - interesie naszym i klientów (również Waszym, koledzy!!!).
                                        Tak to wygląda.

Pozdrowienia!

Skomentuj

Zamieszczone przez loudspeakershop.eu Zobacz posta
                                          Doszło nawet do tego, że zastanawialiśmy się czy w takim przypadku nie wycofać głośników Ushera z oferty
                                          Zamieszczone przez WitoldAlbecki Zobacz posta
                                          okazało się ok, że ceny głośników T9950-20, 8948A oraz 1001 są o około 80% wyższe, niż poprzednio!!!
                                          W takim razie zwracam honor
                                          Mam przynajmniej nadzieje, że zniżki na większą ilość są aktualne...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X