Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór głośników w kwocie 3000zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez WitoldAlbecki Zobacz posta
    T9950-20, 8948A oraz 1001 są o około 80% wyższe, niż poprzednio!!!
    9950 i 8948a to jedne z ich najlepszych głośników...a Towar jest tyle wart ile klient jest w stanie za niego zapłacić.

Co do zamówienia, to jakby kolega Joe113sc był chętny na Ushery to mógłbym mu od razu zamówić Aurum Cantusy 130Mk2.
    Last edited by LuSzTi; 06.04.2012, 15:29.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jak T9950 tak podskoczył to chyba warto się zainteresować Etonem 25SD1 albo SB Acousticami. A parę miesięcy tak temu narzekaliśmy na podwyrzki polinkowych Seasów ehh...
      A tak patrząc teraz na cenę t9950 to wydaje mi się że jest bardziej realna rynkowo w stosunku do ceny innych kopułek (Peerless HDS 810921 320 złotówek kosztuje:crying:)
      Last edited by Kubik87; 06.04.2012, 15:38.

Skomentuj

Dodam jeszcze, że dla utrzymania ceny poniżej 300zł za musieliśmy obniżyć marżę...
        Tak, zniżki zostają :) Chyba, że kolejne zakupy będą droższe, to będziemy wracać do tematu. Mam nadzieję, że takiej potrzeby nie będzie.

Pozdrowienia!

Skomentuj

Ja też czekałem na dostawę ale przy okazji pobytu w Katowicach kupiłem tu: http://www.poweraudio.pl/usher-audio...wy-p-2225.html nie wiem czy nie ostatnie dwie, pytajcie.

Skomentuj

Kontynuacja tematu zbiorowego zamówienia:
            http://diyaudio.pl/showthread.php/19...am%C3%B3wienie
            Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
            treningjezykowy.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez WitoldAlbecki Zobacz posta
              A może warto najpierw dowiedzieć się jaka jest przyczyna tej podwyżki???
              Może i warto panie Witoldzie,tylko jest problem z kontaktem.Ja wysłałem 3 wiadomości,jedną na sklep,2 bezpośrednio do Pana przez forum audioarena.Pierwszą z nich wysłałem około 2 miesiące temu i do dziś zero kontaktu.Swoją drogą smuci ta podwyżka,przecież od ostatniej, ceny euro i dolara spadły.
              Bardzo proszę o odpowiedż na moją wiadomość panie Witoldzie,pozdrawiam Jacek.

Skomentuj

W takim układzie warto pomyśleć nad 9930 , różnica brzmieniowa między nim a 9950 nie jest aż tak znaczna ale obecnie w cenie już tak .

Skomentuj

Przy poprzednich cenach mówiono że różnica w jakości znaczna a w cenie nieznaczna, więc punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :)

Skomentuj

Przy 20 zł różnicy nie było co patrzeć na 9930 bo różnica miedzy nim a wersją 50 jest słyszalna na korzyść drugiego a 20zl przy 200 to drobiazg. Z modelem 30 miałem do czynienia całkiem niedawno i jest to podobny głośnik ale ma mniej najwyższych tonów. Nie ma tej lekkości brzmienia co 50 ale gra w sumie też fajnie :).

Jeżeli dla kogoś obecna cena 50'tki wydaje się być za wysoka to tańsza 30tka jest rozsądnym wyborem bo dostanie nieco gorszy głośnik ale za dużo niższą cenę. O ile ta cena się utrzyma

Skomentuj

Yoshi już nie chwal tyle tej 30tki bo jutro wejdę na stronę L. i zobaczę podwyżkę o 50zł:)

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                        Yoshi już nie chwal tyle tej 30tki bo jutro wejdę na stronę L. i zobaczę podwyżkę o 50zł
                        W takim razie będę musiał zgłosić się po prowizję za marketing :lol: . Może ta podwyżka będzie okazją żeby wypróbować coś innego. Np w akustyku jest kopułka wavecora za 180zł .

Skomentuj

bardzo fajny jest ten wavecor
                          dla szukajacych "nowych wrazen" bardzo go polecam
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak już mowa o wysokotonówce za 300 zł to może warto zainteresować się NeoCD3.0. W tym sklepie jest jeszcze w starej niskiej cenie 260 zł
                            http://www.poweraudio.pl/fountek-neocd30-p-91.html
                            a najlepiej Neo X 3.0
                            http://fountek.net/products.asp?id=138
                            W Polsce powinien 500 zł kosztować. Ciekawe jakby się zgrał z AC 130 MK2.
                            Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Do 250 zł wydaje mi się że warto zainteresować Etonem 25SD1:)
                              Ktoś słyszał to: NE25VTS-04 ?
                              lklukasz napisz coś więcej o tym wavecorze jak ma się on do Seasów - np do 27 TDFC?
                              Do 250 jest jeszcze JA-2806 którego też nie słyszałem ale pewnie to jakiś oemowy Seas:(

Skomentuj

mam tego wavecora ale w wersji neodymowej
                                przyjemny, nic sie nie wybija
                                wiele nie testowalem i jeszcze nie robilem pomiarow

Skomentuj

bardzo przyjemny spokojny tweeter
                                  nie wybija sie, nie dodaje nic od siebie
                                  bardzo transparentny
                                  charakterem pasujacy do jazzu, chill outu i takiej bardzo spokojnej muzyki

zupelna odwrotnosc seasa 27tbfcg
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam.
                                    Nie chcę zakładać nowego tematu więc napisze tutaj..
                                    Jestem w trakcie opracowywania projektu 3 drożnego.
                                    Z racji pewnych nie koniecznie ode mnie zależnych rzeczy :o nie mogę zakupić niskotonowca 26cm (pojemność wielkość skrzynki), który bardzo mi przypasował (słyszałem)
                                    Więc wybór padł na Seasa L22RN4X/P.
                                    Czy jest jeszcze coś innego powiedzmy w podobnej cenie na co warto zwrócić uwagę?
                                    Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Kubik87 Zobacz posta
                                      Do 250 zł wydaje mi się że warto zainteresować Etonem 25SD1:)
                                      Ktoś słyszał to: NE25VTS-04 ?
                                      lklukasz napisz coś więcej o tym wavecorze jak ma się on do Seasów - np do 27 TDFC?
                                      Do 250 jest jeszcze JA-2806 którego też nie słyszałem ale pewnie to jakiś oemowy Seas:(
                                      Ja słucham od miesiąca wersję VTT czyli tytanową kopułkę. Nie wiem czy jest sens opisywać jaki dzwięk ta kopułka z siebie wydala, bo pomiędzy silkiem a titanium moga być różnice brzmieniowe. Ale z tytanowej jestem zadowolony. O wiele bardziej szczegółowa niż DX25, którego miałem dotychczas oraz taka bardziej ostra przy metalowych instrumentach. Na obecnej Vifie da się wyraźnie wychwycić wady kiepskiej jakości materiału źródłowego (DX jak się okazuję maskuje te niedoskonałości najwyraźniej brakiem szczegółowości). Damskie głosy brzmią pięknie na VTT (Loreena McKennitt chociażby).

---------- Post dodany o 20:50 ---------- Poprzedni post o 17:03 ----------

TIW 200 XS w 40 litrowym bass reflexie całkiem sensownym konkurentem jest

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                                        TIW 200 XS w 40 litrowym bass reflexie całkiem sensownym konkurentem jest
                                        84dB efektywności - więc albo dwa w 60-70 litrach, albo cholernie cicha konstrukcja.
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Niestety ale na 70 litrów nie mogę sobie pozwolić gdyby to było możliwe to 26 cm bym brał pod uwagę.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X