Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3-way w jaka strone isc?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

3-way w jaka strone isc?

Witam, sprawa wygląda tak, nosze się z zamiarem zrobienia kolumn 3way po głowie chodzi mi projekt na awx pawła, mam ich posłuchać nawet na dniach. Ale okazało się ze nie ma ich już w stx. Co jest sporym problemem . Więc zacząłem szukać alternatywy. Wpadł mi pomysł skopiowania czegoś na wzór harpia marcus.
    I tak w grę wchodzi l22 na dół i na średnie l12 lub l18 wysoki to 27tdfc którego mam lub tbfcg. ponoć można je stosować zamiennie. teraz tylko zostaje kwestia zwrotnicy i tu też problem. Więc akcji problem z głośnikami albo z zwrotnica. Chyba ze ktoś ma pomysł na inne coś w kwocie ok 1300 zł sensownego. A dodam ze znalazłem wczoraj jeden projekt na seasach ale z xt19 na górze. Wieczorkiem go tu umieszczę
    Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

L22 bardzo dobry głosnik, co do L12 zaph pisał ze bardziej nadaje sie jako nisko srednio niz jako sredniak. Wydaje mi się ze mozna zastosowac tutaj Founteka FW146 jako tanszy odpowiednik, co do wysokich mi bardzo pasują seasy kt27tbfc/g i pochodne. Osobiscie bede próbował łaczyc coś takiego: L22rnx/4p + FW146 + Usher 9930.

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
      Osobiscie bede próbował łaczyc coś takiego: L22rnx/4p + FW146 + Usher 9930
      No nie wiem czy Ci się uda....póki co to ja mam Twoje głośniki :razz:

Co do samego pomysłu zibiego - L22 i FW146 świetnie do siebie pasują wyglądem (co wcale nie jest bez znaczenia, kolumny muszą być także ładne). Jest okazja na zakup T9930 i FW146 (te cztery głośniki można teraz kupić za ok 550zł plus przesyłka). Zibi będzie mierzył i wspólnymi siłami zrobimy zwrotkę więc myślę, że zestaw warty przemyślenia.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No super pomysl z tym fountekiem. Jesli bedziecie mierzyc ushera to moze podeslac wam seasa? I by sie zrobilo dwie zwrotki na raz?

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
          mam ich posłuchać nawet na dniach.
          no nie na dniach - hubert ma reke w gipsie i lakierowanie sie przeciaga

Skomentuj

Aha to tylko czekac jak cos:)
            STX odpisal mi ze awx maja byc na poczatku czerwca. Wiec znow czekac:)

Skomentuj

No super pomysl z tym fountekiem. Jesli bedziecie mierzyc ushera to moze podeslac wam seasa? I by sie zrobilo dwie zwrotki na raz?
              Jak chcesz taniej Founteka to pisz na PW. Co do podsyłania Seasa to pisz do zibiego. Myślę, że to byłaby dobra opcja.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A to jest ten projekt o ktorym mowilem z xt 19
                www.rjbaudio.com/Alpheus/alpheus.html
                Wysłane z Goclever A73 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

a od czego mamy yoshiego?

Skomentuj

Napisalem do qby czy ma na miejscu l22 i fw146 i ile zejdzie z ceny no nic chyba sie zdecyduje na taki zestaw i zwrotke panowie wspolnymi silami zrobimy Bedzie dobra alternatywa dla awx stx, i 3way classic. Tylko czy zostawiac seasa mojego czy opychac i kupic tbfcg albo ushera o ktorym mowi luszti i zibi?

Skomentuj

Osobiście zostawiłbym seasa ze względu na możliwy niższy podział niz Ushera. Seasy mi osobiscie bardzo się podobają. Jak pisałem w domu mam kt27TBFC/G wiec do niego tez pomierze. EW. jak chcesz to tak jak było pisane podeslesz mi i bedzimey walczyć.

Skomentuj

Tylko czy zostawiac seasa mojego czy opychac i kupic tbfcg albo ushera o ktorym mowi luszti i zibi?
                        aluminiaka ma hubert wiec mozesz porownac na miejscu
                        jak ktorys kolega jeszcze uzyczy ushera to swiadomie wybierzesz najlepszy

Skomentuj

A wiec tak, L22 ida do mnie, maja byc w pod koniec lub na poczatku tyg. Founteki i ushery zamowione. Czyli zestaw sie klaruje teraz tylko zwrotnica, sam sobie z 3way nie dam rady, czyli jak zrobie pomiary mogl bym je tu zaladowac to ktos dobry moze pomoze?
                          A i jesli temat bedzie rozwojowy mozna zmienic tytul na bardziej oczywisty bo dalem ciala:)

Skomentuj

jak masz czas to moga pomagac on-line

jak ma byc szybko to bym wyslal do yoshiego :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              jak masz czas to moga pomagac on-line

jak ma byc szybko to bym wyslal do yoshiego
                              Najlepsza opcja to właśnie wysłać głośniki. Jak ktoś miał tego L22, founteka i seasa to może już coś doradzić, bo wie mniej więcej jak je "potraktować". A pomoc osoby która fizycznie nie robiła zwrotnicy do danego głośnika jest trochę podobna do tego jakby ślepy prowadził ślepego:)

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                                Najlepsza opcja to właśnie wysłać głośniki.
                                nie glosniki a kolumne

Skomentuj

Dokladnie cala kolumne wyslac. Kurcze tylko to wagowo bedzie masa spora. ON line robic tez jakis pomysl ale wlasnie to bedzie tylko ogladanie wykresow. Zibi zadeklarowal sie ze pomoze a ma glosniki w domu, jak cos to ushera czy seasa bede mogl mu podeslac. Poczekamy co powie.

Skomentuj

A skąd jesteś?

Skomentuj

rozejrzyj sie i zgadnij...

Skomentuj

Koszalin

Skomentuj

Czaruję...
                                        X