Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mały zestaw 5.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Arek460 Zobacz posta
    Nie mam zamiaru się męczyć z oklejaniem frontów
    chcę mieć własne kolumny
    Te dwa zdania zaprzeczają same sobie...

"Baj de łej" Już widzę minę tego tapicera, który będzie to robił - jak mu powiesz o co chodzi... Skasuje Cię za taką "głupotę" jak za zboże, a efekt nie koniecznie musi być poprawny. Boje się stwierdzić, że założy skaj na drugą stronę "frontu" i przypnie go zszywkami - po czym tak zostawi ( mówiąc, że nie da się tego inaczej zrobić ) :) Ty to "łykniesz" bo to przecież "pan z doświadczeniem w oklejaniu...." Stanie się to jedynie dlatego, że z powodu lenistwa nie chcesz skorzystać z bardzo prostego i przejrzystego (mam nadzieję) opisu jak to zrobić samemu.

Tak na marginesie powiem Ci Arek460, że ja zanim "poprawnie" (dlatego "poprawnie" bo myślę cały czas, że można lepiej) wykonałem naciąganie skaju na fronty, spieprzyłem po drodze kilka innych - to była nauka i próba jakości. Trzeba sobie zdać sprawę z tego, że jak robisz coś pierwszy raz jesteś skazany na porażkę. Trochę samozaparcia i chęci, a kolejne egzemplarze będą tylko lepsze!! Nadejdzie chwila kiedy stwierdzisz, że zrobiłeś to poprawnie i jakoś Twojej pracy Ci odpowiada. Wtedy zdobędziesz dodatkową umiejętność i NIKT Ci jej nie zabierze. Satysfakcja będzie o wiele większa niż ta pozorna "satysfakcja" po otrzymaniu gotowców.

Skomentuj

I tu się grubo mylisz bo u tapicera byłem już na samym początku i powiedział że bez problemu obije mi dwa fronty i podstawki za 40zł. A ja nie mam pieniędzy żeby się uczyć obijać skajem, czy kupować frezarki i płyty żeby to sobie ćwiczyć, bo i po co mi to potrzebne ???

Skomentuj

bez problemu obije mi dwa fronty i podstawki za 40zł
        + cena skaju rozumiem?

A ja nie mam pieniędzy żeby się uczyć obijać skajem, czy kupować frezarki i płyty żeby to sobie ćwiczyć, bo i po co mi to potrzebne ???
        oj widac ze nie wiesz jak DIY jest zarazliwe

Skomentuj

A ja nie mam pieniędzy żeby się uczyć obijać skajem, czy kupować frezarki i płyty żeby to sobie ćwiczyć, bo i po co mi to potrzebne ???
          Wybacz,

w takim razie trafiłeś na złe forum w sprawie porad. To jest forum DIYaudio.... ( gdzie Y oznacza Yourself ) a nie "zamówie.audio.se"

Skomentuj

Innego forum nie znalazłem ;p

Skomentuj

Innego forum nie znalazłem ;p
              elektroda.pl
              zrobilbys kolumny "z kalkulatora", o ile bys zdazyl dostac odpowiedz zanim moderzy by sie czepili braku kropki :p

Skomentuj

Haha, już się tak czepiali ;p "zdanie zaczyna się z dużej litery a kończy kropką"

Skomentuj

Powiedzcie mi jak to mam wygłuszyć ???

Skomentuj

Jak BR gąbka na ścianki. Jak zamknięta wełna owcza lub wata poliestrowa lużno w srodku.

Skomentuj

BR, czyli wszystkie ścianki i powiedzcie mi jaka gąbka ?

Skomentuj

Gąbka. Zwyikła. Na Allegro jest jej pełno. Taka czopkowa czy piramidka lub płaska.

Skomentuj

A która będzie najlepsza ? Mam osobną komore na niskotonowego i osobną na wysoko-tonowego, ale tłumić nie muszę komory na wysoko tonowy ?

Skomentuj

nie ma znaczenia jaka - najlepiej te piramidki, ale i tak roznicy nie uslyszysz
                            idz do lokalnego sklepu i kup najtansza

Skomentuj

Mam kolejny problem, kupiłem przewód do środka kolumny, w domu dopiero zauważyłem że jest z miedziowanego aluminium. Kupić nowy z prawdziwej miedzi ?

Skomentuj

Kup procaba albo jakiś inny niedrogi z miedzi beztlenowej i bedziesz miał spokój.

Skomentuj

zamontuj to co masz a na 2 raz zwoc uwage co kupujesz
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ale będzie jakaś różnica na odcinku 50cm do niskotonowego przekrój 2x2.5 i do wysokotonowego 2x1.5 80cm. Jak mam odczuć różnicę to wolę kupić z czystej miedzi.

Skomentuj

Ale będzie jakaś różnica na odcinku 50cm do niskotonowego przekrój 2x2.5 i do wysokotonowego 2x1.5 80cm. Jak mam odczuć różnicę to wolę kupić z czystej miedzi.
                                      powinienes kupic 1-1,5mm na GDNa i jakies 0,25-0,5mm na wysokotonowy
                                      jak masz takie grube CCA to montuj - wychodzi na to samo

Skomentuj

Tak właśnie myślałem

Skomentuj

Czaruję...
                                        X