Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AWX i długo dług nic, czy może jest lepsza alternatywa w tej cenie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    Akurat to 8 cali daytona nie jest zła i ciągnie wysoko więc myślę że udało by się skleić - tomq88 ma chyba taki konfig.
    Pewnie by się dało, ja bym jednak mogąc dobierać sobie dowolnie głośniki pod nową konstrukcje nie chciał tej kopułki jako samotnego średnio-tonowego :)

Skomentuj

Kiedyś chciałem kupić ale niedawno jak posłuchałem to mi się odechciało tych funoteków wstęgowych
      Wpadnij do mnie posłuchamy CD3.0 z FW146. Zwrotnica jeszcze nie jest ostateczna.
      Będę też łączył CD1.0 z DaytonRS52 + Fountek FW200. Cudów tu nie będzie...ale taniutko :)
      Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Widzę że rozgorzała walka
        Co do wyboru głośników to po rozmowie z kompetentnymi ludzikami z forum najbliżej jestem do zwrócenia się na taka konfiguracje Seas L22RN4X/P, Aurum Cantus AC 130MK2+ Morel CAT 328-104 oczywiście jesli da się je kupić.
        Postanowiłem trochę wyluzować i na spokojnie jeszcze to przemysleć będąc otwartym na nowe sugestie co wymusza dozbieranie pięniędzy, żeby można było od razu złożyć zestaw.
        Dzięki za wszystkie porady
        pozdr

Skomentuj

daytony RS to jak seasy, a ushery jak scany:lol:

Skomentuj

CAT 328-104 wkrótce będzie dostępny. W tej cenie bardzo interesujący głośnik.
            http://audiodrivers.eu/prest/pl/147-...t-328-104.html
            Może zamiast L22RN4X szarpnąłbyś się na Wavecor SW223
            http://audiodrivers.eu/prest/pl/15-w...sw223bd01.html
            Jedynie Seas L26 może mu dorównać.
            Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

z strony wavecor: The 8¾” transducer SW223BD01 was designed specifically for high performance compact subwoofer applications where sound quality and low distortion are the priorities. :rolleyes:

Skomentuj

Zamieszczone przez roman763 Zobacz posta
                daytony RS to jak seasy, a ushery jak scany
                O widzę że orientujesz się w temacie, jak wypada porównanie daytonów do seasów oko w oko? :)

Skomentuj

Shiver:żle mnie chyba zrozumiałeś?jestem daleki od tak bezpośredniego porównywania głośników.Nie deklasuję żadnej z firm,czytając jednak takie wpisy iż dayton to tańszy "brat" seasa a usher to.......można nie żle namieszać w głowie początkującym takim np jak ja:)

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                    Jedynie Seas L26 może mu dorównać.
                    I kosztuje tyle samo :)
                    Ale wygląda apetycznie :)

Skomentuj

A ja się nauczyłem że nie należy żadnej marki dyskredytować. Powtarzając co już napisałem w tym temacie-Dayton RS125 bije zniekształceniami Seasa L12, dla mnie to znacznie ważniejszy argument niż to że marka jest nieuznana :)

Skomentuj

I kosztuje tyle samo :)
                        Ale wygląda apetycznie
                        dwa takie "woofery" pewnie niezłe ciśnienie zapewnią

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                          A ja się nauczyłem że nie należy żadnej marki dyskredytować. Powtarzając co już napisałem w tym temacie-Dayton RS125 bije zniekształceniami Seasa L12, dla mnie to znacznie ważniejszy argument niż to że marka jest nieuznana :)
                          nieuznana tutaj
                          audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                          http://www.rane.com/note160.html
                          Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Czaruję...
                          X