Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdn 20-80-4-sc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gdn 20-80-4-sc

witam
    chciałem się zapytać czy robił już ktoś sub na tym głośniku http://www.stx.pl/gdn-20-80-4-sc.html i czy nadaje się on do czegoś a jak nie to może ma ktoś jakąś propozycję lepszego jego moc może być 60-80W rms przy 4 ohm

pozdrawiam

Da sie zrobic subwoofer na tym glosniku ale szczerze mowiac ( piszac ) nie jest to najlepszy pomysl. To jest tani, prosty glosnik. Te modele do typowych subwooferow sa znacznie drozsze, musialbys wydac okolo 100zl. Dodam jeszcze, ze subwoofer na glosniku 20cm to raczej niebardzo. 25 cm to takie optimum. Oczywiscie sa specjalizowane woofery o srednicy 20cm, ktore doskonale spisuja sie w subwooferach, ale takie glosniki sa bardzo drogie.

Skomentuj

wiem że to nie jest głośnik z najwyższej półki a do pokoju nie trzeba mi 25 cm (5x5m) a chciałem nie wydawać dużo kasy na głośnik chciałem około 50 zł chyba że wpadnie trochę kasy ale to nie możliwe bo początek roku szkolnego i wydatki ;/

ale może macie jakiś lepszy a nie taki strasznie drogi

Skomentuj

Kolejny co wielkość pokoju myli z możliwościami glosnika. posłuchaj się pogromcy bo dobrze prawi. ten sc" ma lipne parametry i potrzeba by dużej budy aby wykrzesać z niego -6 przy 40hz czyli coś co potrafi większość 18cm midwooferow w kilku-kilkunastu litrowych budach.

Skomentuj

to skoro tak to co polecacie

Skomentuj

poczekać, odłożyć trochę siana aż będzie 150-200zl i kupić 20cm AWXa

Skomentuj

yhm spoko dzięki

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                ten sc" ma lipne parametry
                te najtansze STXy to sa raczej "zamienniki" glosnikow jakie sie mialo gdzies w kolumnach i pilnie potrzeba wymienic niskim kosztem
                do DIY one sie kompletnie nie nadaja

Zamieszczone przez michal425 Zobacz posta
                jakąś propozycję lepszego jego moc może być 60-80W rms przy 4 ohm
                a masz juz jakis wzmacniacz?

bo jezeli ma byc tanio i konkretnie o tej mocy to mam ostatnia sztuke ARN226
                gra o niebo lepiej niz w/w STX, ale nadal basu ani z tego wiele nie bedzie ani nisko nie schodzi

jak jeszcze nie masz wzmacniacza to ja bym poszedl w to http://stx.pl/sw-stx-8-2-300-2x2-f-s-pc-duplikat-1.html
                nie duzy, nie drogi, nie wymaga poteznego wzmacniacza
                a gra przyzwoicie i nisko

Skomentuj

no właśnie wzmacniacz już jest i on pociągnie głośnik o mocy 60 może 80W ale nie więcej

---------- Post dodany o 17:24 ---------- Poprzedni post o 16:30 ----------

a ile za tego ARN226 byś chciał

Skomentuj

w zasadzie lezy mi od dawna... a raczej go nie uzyje
                    oddam po cenie nowego (jak jeszcze byly) - ok 30-35zl

ARN 226 zagra w 20-30 litrach zamknieta
                    ale nawet na tych 60-80w w/w STX zagralby lepiej. napewno nie znajdziesz tyle kasy?

Skomentuj

to znaczy teraz mogę poświęcić już ok 100 zł bo troszkę wpadło kaski :)

Skomentuj

ale glosnika chwilowo brak... czyli i tak czekamy
                        no chyba ze pilnie chcesz cos zbudowac to moge wyslac ta tesle... (ale ja bym czekal na STXa )

Skomentuj

to znaczy aż tak mi się nie śpiesz ale nie ma jakiegoś dobrego głośnika z około 100 zł

Skomentuj

Za stówę jest tylko ten stx polecamy przez pawła. powyżej tej kwoty są mds08 i 8" awx

Skomentuj

lub jakiej uzywane samochodowki - ale tu ciezko o dobry za 100zl

Skomentuj

Cos poszukam a nie myślicie ze ten stx bedzie sie marnował przy moim wzmaku?

Skomentuj

i tak zagra lepiej niz tesla
                                  lepiej czyli nizej i przyjemniej
                                  choc faktycznie pelni mozliwosci nie wykozystasz

a co do samego glosnika to gra juz ciekawie zasilany radiem (2 kanaly na 2 cewki)

Skomentuj

Skoro tak mówisz to jeszcze poszukam jakies konstrukcej na tym głośniku i pewnie go zamówie

Skomentuj

gotowe konstrukcje masz do samochodu

daj 23-25 litrow b-r ok 35Hz

zaprojektuj cos i pokaz swoje wypociny

Skomentuj

spoko oto mi chodził że najpierw popatrzę na necie w jakiej budzie najlepiej się sprawi (coś pokombinuję) :)

---------- Post dodany o 20:11 ---------- Poprzedni post o 19:44 ----------

a wicie może jaki jest Xmax tego głośniczka bo nie mogę znaleźć

Skomentuj

Czaruję...
                                        X