Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdn 20-80-4-sc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobra ja ci oszczędzę szukania - 25 litrów do BRu będzie odpowiednim litrażem.

Skomentuj

mam taki problem bo obliczyłem sobie długość i średnicę br na tej stronce http://kolumny.prv.pl/obudowak.php i tam mi wyszło średnica 11,72cm i długość 65,82cm to wydaje mi się że albo coś źle wpisałem albo coś nie tak:/ nie mam pojęcia jak taki tunel ja upcham w tej skrzynce
      Last edited by michal425; 01.09.2012, 20:11.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/20...PC-Bass-Reflex

Tak zmieścił Br Paweł. Zmień kształt na "home audio" zamiast "car audio" i problem rozwiązany.

Skomentuj

no właśnie oglądałem ten projekt i coś próbowałem wykombinować ale nic nie mogłem wymyślić bo nie wiem jak to zrobić żeby normalnie wyglądało :|

Skomentuj

Skoro masz problem ze zmiana kształtu na bardziej domowy to przykro mi. Takich prostych czynności to ja za ciebie robił nie będę.

Skomentuj

ale chodzi mi oto że chyba ten tunel br musi mieć odpowiednie wymiary więc to nie jest przecież takie proste sobie pozmieniać

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                Takich prostych czynności to ja za ciebie robił nie będę.
                lepiej dac wedke niz rybe

z czym masz problemy?
                dla ulatwienia, tunel mozesz "zlamac"

---------- Post dodany o 21:47 ---------- Poprzedni post o 21:45 ----------

na poczatku - olej ta stronke
                sciagnij WINISD
                wybierz dowolny glosnik i wpisuj podane dane (pojemnosc i strojenie)
                w zakladce tunelu baw sie wymiarami i kombinuj z obudowa

Skomentuj

mam jeszcze takie tytanie czy początek tunelu (we wnętrzu obudowy) musi być w takiej odległości od ścianki jak u ciebie czy nie ma to większej różnicy

Skomentuj

u mnie ten "poczatek" to tak naprawde zakret tunelu

Skomentuj

aha czyli jeśli nie będę dawał tunelu tak jak ty to muszę do jego długości doliczyć ten zakręt

---------- Post dodany o 10:56 ---------- Poprzedni post o 10:36 ----------

bo wychodzi że trzeba by doliczyć tak około 55mm

Skomentuj

oj za duzo - tunel licz srodkiem

jak sobie nie radzisz ze szczelina to moze jamnik + PCVka 7cm?

Skomentuj

a czy dając br może być w taki sposób http://img259.imageshack.us/img259/1894/beztytuugkj.png

---------- Post dodany o 11:42 ---------- Poprzedni post o 11:37 ----------

jeśli tak to wychodzi około 25mm

Skomentuj

Zamieszczone przez michal425 Zobacz posta
                            a czy dając br może być w taki sposób http://img259.imageshack.us/img259/1894/beztytuugkj.png
                            widok od przodu? czy jak?

Skomentuj

tak z przodu

Skomentuj

mozesz, ale jak to bedzie wygladalo?

Skomentuj

to był tylko poglądowy obrazek o wylot będzie z tyłu tylko chodzi mi o to że wtedy obudowa nie musi być taka wąska tylko normalna może być, narysuję to i wrzucę

Skomentuj

narysuj
                                    pozniej moze sam cos wrzuce, bo widze ze dzisiejsza mlodziez ma problemy z "widzeniem przestrzennym"

Skomentuj

http://img193.imageshack.us/img193/6619/dsc00602py.jpg coś takiego wymyśliłem tunel lekko zakreśliłem żeby się rzucał w oczy bardziej
                                      wylot skierowany do góry bo wtedy tunel nie przeszkadza w niczym tylko chyba otwór na głośnik za duży mi się narysował ale to nic

---------- Post dodany o 14:36 ---------- Poprzedni post o 14:35 ----------

tylko w wymiarach nie uwzględniłem jeszcze grubości płyty ale to na razie wstępny zarys

Skomentuj

to dam ci jedna wskazowke
                                        zrob to co narysowales z kartonu - taki model
                                        i popatrz na niego ok tygodnia
                                        jak ci nie zbrzydnie to rob

Skomentuj

tak szczerze to innego pomysłu nie mam bo jak zrobię suba szerokości 179mm tak br w twoim projekcie to to żeby litraż sie zgadzał to musi mieć dł 360mm i wys 390mm
                                          więc będzie chyba gorzej wyglądało
                                          to mam jeszcze jedno pytanie może trochę głupie czy tunel musi mieć 179mm szerokości czy może być inna

---------- Post dodany o 16:29 ---------- Poprzedni post o 15:31 ----------

i czy jak zmienię jego szerokość to strojenie też się zmieni (bo mi wydaje się ze tak ale nie jestem tego pewien)

Skomentuj

Czaruję...