Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer od podstaw

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jezeli masz zamiar kupic nowe trafi, radiator itp
    to szczerze mowiac odpusc to sobie!
    nie widze sensu wydawania tyle kasy na tak przecietny glosnik
    wolalbym juz wydac 100zl wiecej na glosnik, ale zbudowac suba ktory zadowoli mnie na dlugo

Skomentuj

tez tak uwazam!

Skomentuj

Szukalem juz na alledrogo,tablicy,gumtree i tylko na allegro jest i tam kupie a szukalem nie w sklepachc tylko serwisach rtv agd czasami maja takie rzeczy ale dzis pech a jaki inny glosnik polecasz do 100 zl niech bedzie ze wycierpie.

Skomentuj

http://allegro.pl/super-gdn-22-200-4...749896014.html
          Ten byłby lepszy,miałem kiedyś wcześniejszą wersje ,tą z żółtą membraną i wtedy byłem zadowolony. Przeszukam swoje zapasy to dam znać bo chyba powinienem mieć trafo i radiator do zbycia.

Skomentuj

zawsze jest jakies ALE

jezeli ma byc tanio to kup gotowego suba http://stx.pl/s-200-kolor-calvados-subwoofer.html
            nie jest glosny ale gra bardzo dobrze

jezeli musi byc DIY to juz lepiej zainwestowac w ten glosnik http://stx.pl/sw-stx-8-2-300-2x2-f-s-pc-duplikat-1.html i zasilic go chociazby uzywanym wzmacniaczem domowym
            http://allegro.pl/wzmacniacz-saba-mi...731524947.html (pierwszy z brzegu jaki znalazlem)
            zagra to ciekawiej, a jak sie postarasz to wydasz niewiele wiecej

chociaz jak widze to http://allegro.pl/wzmacniacz-do-zabu...736583689.html to faktycznie mozesz go polaczyc z tym http://allegro.pl/super-gdn-22-200-4...749896014.html

Skomentuj

druga wersja bardziej mi odpowiada bo mogę jeszcze podłączyć kolumny i chyba sie skusze na to. a Ty osobiście co byś wybrał z DIY? wiem że bardziej opłaca sie w tym wypadku kupić gotowego ale ja lubie takie rzeczy wcześniej bawiłem sie z modelarstwem ale wyrosłem z tego juz i szukam kolejnego zajęcia :)

Skomentuj

Zamieszczone przez pączek Zobacz posta
                druga wersja bardziej mi odpowiada bo mogę jeszcze podłączyć kolumny
                kolumny sa zrodlem sygnalu!
                tam jest wzmacniacz tylko na suba!

a Ty osobiście co byś wybrał z DIY?
                ja juz mam - 2 podobne panele (tylko ze nieco mocniejsze) i 12" STXa samochodowego
                lacznie za ok 200zl mam aktywnego suba 250w :p

ale takie cos wymaga polowania na okazje

wcześniej bawiłem sie z modelarstwem ale wyrosłem z tego juz
                a ja bym chetnie do tego wrocil...

Skomentuj

ok a mogę połączyć panel z tym lepszym głośnikiem a co do modelarstwa rozpadli mi się znajomi byłem na 2-3 zlotach w wawie ale nie widziało mi się dojeżdżać

Skomentuj

ok a mogę połączyć panel z tym lepszym głośnikiem
                    i tu powinien byc na koncu znak zapytania :p

mozesz. tylko ze to 200w glosnik ktory dostanie 50-80w. wiecej potencjalu wykozystasz uzywajac slabszego glosnika

Skomentuj

Znalazlem 200w fergusona ale ma delikatna wade czy jest to powazne czy sie nie przejmowac i licytowac ??http://m.allegro.pl/przedmiot,fergus...746446903.html

Skomentuj

Ja bym nie licytował sprzętu z taką wadą. MOże sięokazać, że będzie trzeba jakis element wymienić i koszty zakupu wzrostą. Nie mówiąc o babraniu się przy rozkładaniu tego panelu na części.

Skomentuj

szkoda bo nie ma nic innego w moim przedziale cenowym :( a co może być przyczyną ?

Skomentuj

przyczyna moze byc drobnostka, a moze byc cos powaznego
                            ale ty z takim poziomem wiedzy lepiej tego nie tykaj

Skomentuj

Przyczyna może być tania do usunięcia ,ale nie dla Ciebie ,wnioskuje to po tym :

"druga wersja bardziej mi odpowiada bo mogę jeszcze podłączyć kolumny" -czyli za wiele ze sprzętem do czynienia nie miałeś, a tym bardziej z naprawą.

A ten tda z forum już nie pasuje? Zanim głośnik przyjdzie , sklepiesz skrzynkę to znajdziesz jakiś transformator, radiator z odzysku i się w 100 zmieścisz za sprawdzony panel.A jak byś chciał budkę ładnie wykończyć to masz jeszcze więcej czasu.

Skomentuj

Druga czyli ze wzmacniaczem domowym :) tda troche sie boje o estetyke wykonczenia/polaczenia z metalowa plytka a po drugie zostal tylko z trafo za 100 i jeszcze radiator widzialem za jakies 15-20 zl. Ale jesli jest trobnostka (oby) mam znajomego z serwisu elektroniki tylko bym musial wybrac sie na wycieczke do rodziny jak bym sie wczesniej ogarnol to bym zrobil to przez ten weekend. Te tda ma 100 w ? I br jakie ma miec wymiary przy 15l i strojeniu 30Hz ?;D

---------- Post dodany o 22:19 ---------- Poprzedni post o 21:35 ----------

Przepraszam z nastepna wiadomosc ale przegladam obecnie forum telefonu i nie moge znalezc opcji edycji posta a nastapil maly blad chodzilo mi o 30l a nie 15l :)

Skomentuj

Te tda ma 100 w ?
                                  nie - max 70w. i to zalezne od napiecia zasilania

Skomentuj

To co kupic ten panel co podales czy te tda calosc (trafo 80W radiator itp.) za 125zl z przesylka ?

Skomentuj

sam nie wiem...
                                      a moze zapytasz STXa za ile sprzedadza S-200 bez obudowy?

Skomentuj

Odpisali ze ew. moge kupic poszczegolne czesci, ale to sie nie oplaca bo wychodzi ok 460zl a gotowy 420 :) i teraz pytanie czy kupic tda czy panel.

Skomentuj

szkoda ze to nie mostek tda - nawet z tym trafem ts90 bylby uzyteczny
                                          a tak jak masz zamawiac nowe trafo to wg mnie sie nie oplaca
                                          to juz lepiej gotowy panel

Skomentuj

Czaruję...
                                          X