Ten ostatni wymiar to szerokosc czyli 24cm a glosnik ma ~23cm wiec wychodz 1cm luzuco daje 0,5cm na jeden bok i tam wlsnie sie walnelem w dodanym poscie chodzilo mi o boczne scianki
primo - nie zauwazylem ze teraz jest nowa wersja. niby parametry bez zmian, ale jednak te membrany brzmia wg mnie lepiej niz te stare
secundo - w S-200 jest zupelnie inny glosnik niz wczesniej dostepny GDN 27-150-4 SC!
oznaczenie podobne, kosz i membrana takie same. ale brzmi zupelnie inaczej
Ten ostatni wymiar to szerokosc czyli 24cm a glosnik ma ~23cm wiec wychodz 1cm luzuco daje 0,5cm na jeden bok i tam wlsnie sie walnelem w dodanym poscie chodzilo mi o boczne scianki
Widzę, że nie zrozumiałeś. Wymiary 42x42x24 to wymiary czystego litrażu dla głósnika. Dodać trzeba jeszcze grubośc ścianek. Przecież jak dodasz 3,6cm do 42 to wyjdzie 45,6cm a w przypadku 24cm robi się 27,6cm i wszystko gra! Głósnik wejdzie na tą ściankę 27,6cm, BR się zmieści na przedniej bo w środku będzie miał 42cm do tylnej ścianki. Teraz chyba już będziesz wiedział.
Paweł - ja o S200 nie mówiłem słowem. Dałem linki, wyciągaj wnioski i ustosunkuj się do tego co pisałem, a nie do tego czego nie podważałem, bo ta druga postawa jest niepotrzebna.
Od wewnątrz. Jak do stolarza pojedziesz (Czy do marketu budowlanego) to daj im uciąć boczne ścianki na wymiar: 45,5x45,5cm. A przód, tył, góra i dół jako jedna, długa deska (Np. 24x200cm). Sobie potniesz w chacie piłą na wymiar. Będzie szybciej pocięte, ja tak robię od jakiegoś czasu, bo mnie wnerwiają piłomistrzowie. Gdy słyszą "6 desek" to już chcą umawiać na następny dzień (Czego nie dzierżę - rozumiem jakby to było 20 różnych wymiarów ale nie 6 desuniek malutkich).
Aha. Ja bym wyżynarką spróbował wyciąc otwór. Frezu i tak nie ma sensu robić więć wyżynarką dziurę pod magnes wytniesz bez problemów. Co z tego, że może być trochę koślawa
Byłem dzisiaj w castoramie by kupić dla siebie "Bass reflex" i nie mieli rury o średnicy wewnętrznej 8cm. Była o śr. 7cm i taką wziąłem. Jak ty tez nie dostaniesz 8centymetrowej to bierz siódemkę. Potrzebujesz długości 27cm, więc z 50tki utniesz.
Im mniejsza średnica tym krótszy może być tunel. Sztuką jest dać taką średnicę by - przynajmniej w teorii - nie występowały świsty (I niee było kompresji powietrza w rurze) oraz taką długość aby zmieścił się obudowie jaką potrzebujemy zrobić. Dla 20cm głośnika minimum to 7cm średnicy, więc dobrze, że występują takie rury PCV.
To jest TA SAMA klasa wielkości zwana potocznie 8 calowcami. Jedni podają w centymetrach 8 cali (To jest około 20cm) a inni wielkość kosza czyli przeważnie 210, 220mm. Nie zajmuj się takimi głupotami tylko tnij te deski, kupuj br, klej i jedziesz z tym koksem. POźniej napisz nam tutaj co wyszło i pokaż zdjecia.
Skomentuj