Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobrej jakości kolumny stereo 2 drożne , pokój 14m2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kornikov Zobacz posta
    Dzisiaj przyszły wysokotonówki i już się wygrzewają przez 2.7 kondensatorek przy małych kolumienkach universum lbr 155

Jak narazie kiepsko, wszystko zlane w całość i bardzo stłumione, ale wiadomo że powinna być to Kwestia wygrzania ; )
    Usun kondensator i sluchaj normalnie przy 0.25Wat. To i tak bedzie bardzo glosno a przynajmniej poznasz lepiej glosnik, szczegolnie na dole pasma.

Skomentuj

Zamieszczone przez kornikov Zobacz posta
      Dzisiaj przyszły wysokotonówki i już się wygrzewają przez 2.7 kondensatorek
      smialo daj wiekszy - 4,7-6,8uF (o ile masz)

Skomentuj

Dziś pokombinowałem trochę z FW168 i 9950-20. W obudowie 16L BR długość 9cm, 5cm średnicy. Strojenie 50Hz. Nie słuchałem długo bo dopiero zmieniłem. Natomiast długo słuchałem z rurką 145mm. Strojenie 43Hz i brzmi bardzo dobrze. Tak wiec to najniższe bezpieczne strojenie. Jutro (dziś :)) będę słuchał z wysokim strojeniem i coś skrobnę.

Jeśli Twój Wavecor zagra minimalnie gorzej od 9950-20 to gwarantuję Ci, że i tak będziesz zadowolony. Odpaliłem pierwszą, symulowaną zwrotnicę i jest bardzo dobrze a niedługo będzie super! Mam dużo wariantów do odsłuchania. Gdyby ten Usher kosztował ok 200zl to ten zestaw byłby hitem na forum. Pozdrawiam i dobranoc.
        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Czaruję...
        X