Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car Audio - małe samochody

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam

Proponuje lekturke a car-audio znanego amerykańskiego autora Marka Rumreicha pt" Stereo w Twoim samochodzie". Wbrew pozorą jest tam sporo rzeczy, które rozwieją sporo problemów i niesnasek na forum.. naprawde polecam. Cena ok 60-70 PLN. Tam między innymi jest szeroko opisana sprawa sceny dźwiękowej w samochodzie, bo takową można uzyskać.

Pozdrawiam

Skomentuj

maly samochod to zawsze bedzie maly... sam jestem wlascicielem malego auta i mi z tym dobrze bo po co komu do miasta wiekszy ?
      maly to gowaniany napchany plastikiem w srodku ... a jak sztucznie to wszystko sie odbija ... nie ma najmniejszego sensu montowac pozwaznego car audio.
      jeszcze na koniec jak juz zagra to okazuje sie ze alternator jest na tyle gowniany ze dynamo wydaje sie byc spoko

Skomentuj

Zamieszczone przez TatoTurbo
        okazuje sie ze alternator jest na tyle gowniany ze dynamo wydaje sie byc spoko
        wzuczasz mocniejszy alternator i pojemniejsze aku... no i sie bujasz :P

Skomentuj

i przekraczam wartosc auta zelowym itp :)
          kondensator ... bzdura
          ...to nie usa ze sie da cos dorobic ... pi... uszy to tak

Skomentuj

niski poziom jesli chodzi o car audio panowie... :( zapraszam do lektur a puźniej na forum bo inaczej z tematu robi sie smietnik.
            pozdrawiam.
            magik.

Skomentuj

tia niski poziom...tylko głupek pakowałby drogie głosniki do samochodu,auto to nie miejsce na słuchanie prawdziwej muzyki,ale miejsce żeby coś pipkało podczas jazdy to tak (i pewnie głośno i czysto hehe).Aż mi sie śmiać chce jak ktoś pisze o scenie,stereofoni itp...Magik poczytaj troszkę teori na temat akustyki,myślę że przyda Ci się.Już widze te wspaniałe charakteryski kierunkowe w aucie z 50dB dziurami w aucie przy zmianie położenia,no a poza tym tak tak - daje to cudną stereofnię,a jakże inaczej,tworzy boską scen- a jakże inaczej....Nie no,wybacz że jestem taki złośliwy ale mnie skręca jak ktoś w ogólnym tego słowa znaczeniu pisze że w aucie uzyskuje się dobrą akustyke (scena,stereofonia itp)....

Skomentuj

--->gipsy2 ----->glupi jestes i wiesz gówno. poprzyj swoje wrażenia odsluchu sprzętu carAudio przykladami!!!
                czego słuchasz w samochodzie ?
                jakich zestawów słuchałeś?
                co czytałeś o car audio?
                co sam zrobiłeś w swoim samochodzie?
                jakie masz porównanie miedzy róznymi rozwiązaniami?

jesli wiekszosc Twoich odpowiedzi na te pytania brzmi "niczego" "nie wiem" "nie mam" to kończymy dyskusję....

jesli masz inne odpowiedzi to chętnie sie dowiem czego konkretnie sluchałeś, co o tym wiesz, co masz w swoim samochodzie, jak to porównujesz z innymi zestawami? tylko chodzi mi o konkretne wypowiedzi bez słów typu : "ogólnie" "nie znasz sie" lub "w samochodzie nie ma sensu"...

eh... ale chyba nie bedzie co dyskutowac bo konkretnych przykładów nie podasz...

pozdrawiam . ::magik::

Skomentuj

dobra - dołożę cos od siebie- dla mnie elipsy to bardzo zgrabne popielniczkino może kilka z nich bym wyłączył z tego grona ale zdecydowanie kufer bardziej nadaje się do przewozu ziemniaków - odradzam wsadzanie czegokolwiek w półkę chyba ze chodzi o robienie wrażenia -zdecydowanie najpierw zabudowa przodu bez dobrej stereofonii z przodu auta wzośnie tylko poziom łomotu we wnętrzu... i jeszcze jedno - kupuj głośniki uszami nie oczami nawet dobre firmy wypuściły conieco badziewia-w razie kłopotu wołaj na gg

Skomentuj

słuchałem itp ,naszczęście raz.....wybacz nie bede juz komentował bo nie bede rozmawiał o trywialnych rzeczach...pozdrawiam

Skomentuj

Wiecie co??jestem na tym forum od 30min i juz mi sie odechcialo je czytac...same klutnie..:// co was pogielo??nie wszyscy musza rozmawiac o home audio... ale widze ze tu panuje taki klimat zeby wszystkich zainteresowanych car audio zniszczyc i zrownac z ziemia...slabo sie znam na tym co tutaj piszecie ale o scenie w car audio slyszalem i nikt mi nie powie ze nie da sie jej zrobic ale nie mozna generalizowac...scena na chacie bedzie inna od sceny w dupowozie!!!i mysle ze nie ma sie co klucic o takie bzdety bo kazdy z nas ma zabawe z tego co udalo mu sie zrobic i jak to gra...myle sie:>>>

Skomentuj

....
                        Załączone pliki

Skomentuj

O BOŻE........... kondolencje dla autora tego "zestawu"

Skomentuj

Lynx, przemawia przez Ciebie zazdrość, sam chciałbyś mieć w samochodzie antenę do polsatu cyfrowego

Skomentuj

gipsy2 tobie pipka głupota i brak argumentów.

Skomentuj

mlodedrwale, prosze Cie... to juz nawet śmieszne nie jest :P

Skomentuj

Czaruję...
                                X