Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

30m2, skos i problem z akustyką... brak basu - tak jakby go nie było

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

super.... dzieki teraz za złote rady - szkoda ze wczesniej nikt nie był mi w stanie pomoc

---------- Post dodany o 18:02 ---------- Poprzedni post o 17:40 ----------

czy tak działa sprawny glosnik?

http://www.youtube.com/watch?v=ZbrRh...ature=youtu.be

Skomentuj

Jeżeli dźwięk jest taki sam jak na filmiku to głośnik jest albo źle umocowany albo uszkodzony, albo jedno i drugie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        O kurna, 150 zl za blaszanego tluczka.
        Ooo wypraszam sobie, ten głośnik ma spory potencjał, gra bardziej zróżnicowanie i melodycznie do MDSa 08, schodzi bardzo nisko niestety w obudowie od ok 45L. Nie skreślałbym go dlatego ze ktoś go nie słyszał.

Zamieszczone przez poncio Zobacz posta
        jest cichszy (pewnie z tego powodu ze wzmak jest zdecydowanie za slaby bo musze dac na prawde glosno zeby zaczeło to sobie grać)
        A pisałem, żeby multimetrem sprawdzić czy stary głośnik to 4 ohm czy 8ohm - ale odzewu nie było.

Uszczelnij obudowę, zamontuj jak się należy, bo teraz to nie ma prawa grać skoro to jest dziurawe jak ser. Powietrze ma pracować tylko w porcie BR, żadnych innych nieszczelności.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
          Ooo wypraszam sobie, ten głośnik ma spory potencjał, gra bardziej zróżnicowanie i melodycznie do MDSa 08, schodzi bardzo nisko niestety w obudowie od ok 45L. Nie skreślałbym go dlatego ze ktoś go nie słyszał.
          Przyznaje, ze nie mialem go w rekach, ale po parametrach stawialbym na Beyme. Ma jeszcze nizszy Vas, przy tym ma solidny kosz. Sprawdzony glosnik w super cenie.

Skomentuj

Jak bym to są świsty powietrza, nie słychać tam nic innego co by wskazywało na uszkodzony głośnik.

Tak to jest, poleć coś komuś a Cię zjedzie za to że źle gra, a tak naprawdę wina leży po stronie "konstruktora".

Skomentuj

Uszczelnij obudowę, zamontuj jak się należy, bo teraz to nie ma prawa grać skoro to jest dziurawe jak ser. Powietrze ma pracować tylko w porcie BR, żadnych innych nieszczelności.

Nie wiem gdzie widzisz jakieś dziury... jest zamontowany dokladnie tak samo jak seryjny tylko w tym roznica ze przednią maskownice (materiał) wyciąłem specjalnie aby zobaczyć co jest nie tak

moge jeszcze ew wywalic ten glosnik na "zewnątrz" ale czy to cos da?

Skomentuj

jest zamontowany dokladnie tak samo jak seryjny
                I nie czujesz że jest nieszczelny?

Skomentuj

wywaliłem glosnik na zewnatrz

http://www.youtube.com/watch?v=DMjH3...ature=youtu.be

Skomentuj

Podłącz ten głośnik pod amplituner i zobacz jak gra.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      No teraz lepiej, a na filmiku słychać dziwnie jakby na ten subwoofer nie szło pasmo od dołu, tylko po HPF z frontowych/tylnych kolumn - jak masz go podłączonego?

Skomentuj

Podłączony jest pod amplituner - bezposrednio pod wyjscie sub out (coax)

Skomentuj

Podłączony jest pod amplituner - bezposrednio pod wyjscie sub out (coax)
                          Mi chodziło o to, żebyś podłączył sam głośnik pod amplituner tam gdzie podłączasz głośniki frontowe.

Skomentuj

Sprawdze jak wróce do domu :)

---------- Post dodany o 14:00 ---------- Poprzedni post o 10:38 ----------

A pisałem, żeby multimetrem sprawdzić czy stary głośnik to 4 ohm czy 8ohm - ale odzewu nie było.
                            takie znalazłem info w necie:

Product Identifiers
                            Brand Paradigm
                            Model PDR 10
                            MPN PDR-10

Key Features
                            Speaker Type Powered Subwoofer
                            Mounting Floorstanding
                            Construction 1-Way

Technical Details
                            Peak Power Handling 120 W
                            Frequency Responses 35 Hz - 150 Hz
                            Impedance 15 ohm
                            Subwoofer Power 100 watt

---------- Post dodany o 19:08 ---------- Poprzedni post o 14:00 ----------

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                            Mi chodziło o to, żebyś podłączył sam głośnik pod amplituner tam gdzie podłączasz głośniki frontowe.
                            http://www.youtube.com/watch?v=OTr82...ature=youtu.be

Skomentuj

http://www.youtube.com/watch?v=OTr82...ature=youtu.be
                              Nieeeeee, nie do wejścia wysokopoziomowego :) Ja chcę abyś ominął wzmacniacz w subie aby go wykluczyć.
                              Wykręć głośnik i podłącz pod amplituner bezpośrednio, tak jak byś kolumny podłączał.
                              Nie martw się że coś mu się stanie, będziesz słyszał i widział że głośnik ma już maksymalne wychylenie.
                              W amplitunerze ścisz wysokie i średnie tony na minimum a bas podkręć na maxa (nie rób tego na kompie jeśli akurat z niego puszczasz muzykę, ponieważ nie raz karta nie wyrabia i sama daje zniekształcenia).
                              Nakręć filmik jak gra.

Skomentuj

Czaruję...
                              X