Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer na głośniku 25/40/3 firmy tonsil czy się nada?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Chym a na jakiej zasadzie projektuje się zwrotnicę? bo rozumiem że połączenie tych głośników jest ok tylko ta zwrotnica nie pasi?:)

Skomentuj

http://www.audio.lutuje.se/?2.2-i-3way-awx-mb,33
      Pierwsza zwrotka pod same monitory (GDN15AWX), druga pod 3drogi (z tym samym gdnem na średnicy) w razie późniejszej chęci rozbudowy... Zamiast MB można dać klasyczny br...

Skomentuj

SW.STX.8.1,5.250.8.F.A.FC.X czy ten głośnik się nada do suba? Ja myślę że by zagrał dobrze w obudowie TL a wy co na to?

Skomentuj

zobacz w gotowe konstrukcje, marian zrobił suba w TL..

Skomentuj

Subwoofer samochodowy na przetworniku kenwood KFC-W112S

mam problem Bo z moich wyliczeń obudowa powinna być zupełnie inna a tu znalazłem taki post http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic866001.html co o tym myslicie ??

Skomentuj

A jakie sa twoje wyliczenia?

Skomentuj

zaraz podam bo niepamietam dokładnie policze jeszcze raz

---------- Post dodany o 20:42 ---------- Poprzedni post o 20:34 ----------

Win Isd proponuje 68,5 litra

Skomentuj

O wlasnie. Poprawnie to napisales. A teraz szukaj kiedy winisd sam z siebie cokolwoek dobrze proponuje!

Skomentuj

Ale i tak nawet zmieniając litraż przy obudowie zamknietej nie jest takie SLP ja w tamtym poście chyba że win isd robi same błedy bo przy tym litrażu 35,4 litra ma dopiero przy 80hz 90db

Skomentuj

Zamknieta przy takich glosnikach tylko do samochodu. Reszty nawet nie bede komentowal...

Skomentuj

A może ktoś kto się zna zaproponował by jakąś obudowę do tego głośnika do muzyki techno i klubowej?

Skomentuj

Do łubudubu to bass reflex będzie ok.

Skomentuj

hehe no właśnie chodzi o takie łubudubu ale nie wiem jaki litraż zastosować bo mi wychodzi w win isd 144 litry i bas refleks 10cm srednicy i 38cm długi a to doś duża może ktoś by zaproponował jakieś inne wymiary

Skomentuj

Ja bym dał tak koło 60 litrów strojone na 35hz, rurka 10cm średnicy 25cm długości. Do takiej muzyczki powinno być ok.

Skomentuj

no to tak zrobie mam nadzieje że będzie dobrze. Choć wykres w win isd wychodzi taki nierówny chyba że tak ma byc bo sie nie znam za bardzo .. a wytłumienie jakieś dać?:)

Skomentuj

Teoretycznie najlepszy byłby równy wykres, ale do takiej muzyki nie jest to konieczność, wytłumienie możesz próbować.
                                  Last edited by Shiver; 28.03.2013, 13:52.

Skomentuj

no dobra to zobacze co z tego wyjdzie zrobie tak jak piszesz mam nadzieje że bedzie ok

Skomentuj

Pamiętaj tylko o wzmacniaczu z filtrem lpf.

Skomentuj

no mam jakiś tam wzmacniacz samochodowy i tam jakiś filtr jest. Bo jest tam pokretło 30hz-160hz

---------- Post dodany o 15:46 ---------- Poprzedni post o 15:21 ----------

A i właśnie to 60litrów to po odliczeniu głośnika i bass refleksu ? czy 60litrów buda i nie liczyć bas refleksu i głośnika?
                                        Last edited by Wróbel; 28.03.2013, 14:30.

Skomentuj

W tym przypadku nie ma to wiekszego znaczenia. Te 2-5 litrow nic nie zmieni.
                                          Ja bym proponowal ok 50 litrow i strojenie 38-40Hz, ale lepiej zaczac od wiekszej (mozna zmniejszyc) i nizszego strojenia (zawsze mozna uciac rure)

---------- Post dodany o 16:31 ---------- Poprzedni post o 16:29 ----------

A wzmacniacza nawet nie bede komentowal - elektroda jak nic!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X