Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino domowe 7.2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wracając do pierwszego posta.

Co byście polecili z gotowych projektów DIY jako kolumny L,C,R (3szt., podłogówki) a do tego 4szt. współgrające monitory jako efektowe?

Wybór suba wydzielę do osobnego wątku.

Skomentuj

W jakiej kwocie i na co liczysz tą kwotę?

Skomentuj

frontowe a'la FX-300 ale na mniejszych glosnikach
        centralny na tych samych glosnikach ale MTM a nie 2,5 drogi
        reszta to monitorki na pojedynczych GDNach

lub daytony o ktorych pisalismy wyzej

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          W jakiej kwocie i na co liczysz tą kwotę?
          Nie wiem, ale musi to być znacząca różnica jakościowa na plus pomiędzy posiadanymi już Jamo Classic 8, bo podobnych nie ma sensu robić.
          Na projekt mam dużo czasu, więc najwyżej będę zbierał, jak wyjdzie że tanio nie będzie.

I prosiłbym o linki do proponowanych konstrukcji. Może spróbuje coś pokombinować z adaptowaniem istniejących jeśli nie będzie gotowców ale chciałbym żeby chociaż zwrotki były już zaprojektowane.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            frontowe a'la FX-300 ale na mniejszych glosnikach
            centralny na tych samych glosnikach ale MTM a nie 2,5 drogi
            reszta to monitorki na pojedynczych GDNach
            Chce aby to było bardzo dobre kino i równie dobre stereo, oraz możliwość odsłuchu muzyki wielokanałowej, więc myślę że standardowy FX-300 to minimum a monitorki to chyba już lepiej by było MX-140?

A czy macie jeszcze jakieś propozycje alternatywne? Porównywalne lub najchętniej lepsze niż FX-300 (abym miał z czego wybierać).

Skomentuj

Zamieszczone przez Arturos Zobacz posta
              Mam garaż o wymiarach 4x9,2m.
              15cm spokojnie tutaj dadza rade, ale jak chcesz to oczywiscie mozesz dac wieksze

lepsze glosniki/kolumny to juz drozsza zabawa
              w/w daytony
              seas
              moze fountek
              usher

Skomentuj

A w jakich konstrukcjach gotowych mogę posłuchać jak grają: seasy, scan speaki, ushery, founteki?

Skomentuj

w wielu
                  najlepiej bedzie wybrac sie na audio show i posluchac wszystkich na raz
                  wtedy swiadomie wybierzesz najbardziej ci odpowiadajace
                  w jednym (no prawie, to 3 hotele) miejscu znajdziesz wszystkie te marki razem wziete

Skomentuj

Jak nowy członek rodziny nie wybierze tego samego terminu to postaram się zajrzeć.

W pokoju AS DIY pewnie będzie wiadomo z jakich przetworników składa się kolumna, ale jak dowiedzieć się z czego składa się komercyjny produkt? Czy sprzedawcy są skłonni do wyznań?

Skomentuj

ushery możesz posłuchać w usherach

Skomentuj

W pokoju AS DIY pewnie będzie wiadomo z jakich przetworników składa się kolumna, ale jak dowiedzieć się z czego składa się komercyjny produkt? Czy sprzedawcy są skłonni do wyznań?
                        przed wystawa znana jest lista wystawcow. w wieksosci polskich firm jasno jest podane z jakich glosnikow kozystaja
                        przed wystawa zrobimy ci liste kolumn ktore masz posluchac i napiszemy jakie to glosniki
                        czepisz sie mnie lub jakiegos innego forumowicza i powiedza ci jaki to glosnik

Skomentuj

Tak sobie pomyślałem, że skoro wszystkie kolumny będą u mnie niewidoczne to może warto byłoby zrobić obudowy bez równoległych ścianek, tj. np. boczne i górne ścianki rozszerzałyby lub zwężałyby obudowę w kierunku tyłu kolumny a tylna ścianka też byłaby umieszczona nierównolegle do przedniej.

Czy to dobry pomysł?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            primo - po co ci 7.2? ile masz filmow/koncerotw zrealizowanych w 7.1? zdecydowana wiekszosc jest w 5.1
                            secundo - ten sub ma 2x2r wiec wypadkowo 1 lub 4ohm
                            tertio - tak, sa projekty kolumn na daytonach. calkiem przyjemne glosniki. jedynie wysokotonowki nie slyszalem bo kazdy (na tym kontynencie) zastepuje je sesami :/
                            nie każdy , u mnie grają wysokotonowe RS28a z RS180 w ukladzie 5.2 - fronty półaktywne , uważam że rs28 jest stworzony do rs180 i cena nie ma tu znaczenia

---------- Post dodany o 08:45 ---------- Poprzedni post o 08:23 ----------

Tak sobie pomyślałem, że skoro wszystkie kolumny będą u mnie niewidoczne to może warto byłoby zrobić obudowy bez równoległych ścianek, tj. np. boczne i górne ścianki rozszerzałyby lub zwężałyby obudowę w kierunku tyłu kolumny a tylna ścianka też byłaby umieszczona nierównolegle do przedniej.

Czy to dobry pomysł?
                            jeśli tak to idź na całość : http://www.vandersteen.com/vandersteen_001.htm
                            http://audio.com.pl/testy/vandersteen-quatro:1
                            audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                            http://www.rane.com/note160.html
                            Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Jakoś nie przekonał mnie ten Vandersteen :( to jest chyba jeszcze bardziej przekombinowane niż ja sobie wymyśliłem.

Skomentuj

Jak już pokupujesz/powybierasz, pochwal się co ostatecznie dorwałeś.

Skomentuj

Spoko, tylko nie będzie to szybko bo ja mam dużo czasu do realizacji tego projektu (mam kilka innych projektów domowych o wyższym priorytecie i niestety wysokich kosztach).

Skomentuj

Spoko, tylko nie będzie to szybko bo ja mam dużo czasu do realizacji tego projektu (mam kilka innych projektów domowych o wyższym priorytecie i niestety wysokich kosztach).
                                    Ja też nie zamierzam korzystać z tej wiedzy już zaraz - obecnie męczę szerokopasmówki dla zabawy i zatkajdziury (braku dobrze grającego sprzętu poza nim), ale zbliża się nieuchronnie czas, kiedy już nie tyle przydałoby się, a należy posiąść audio z prawdziwego zdarzenia. Swoją drogą, miło będzie Ci pokibicować :)

Skomentuj

Czaruję...
                                    X