Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3Way Dayton

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeśli na efektowe, to ja bym bez zastanowienia brał mniejszych braci - rs125. Z racji budowy będą lepsze, w kD efektowe to najczęściej grają średnicą, a rs125 będą na tym polu lepsze niż 150, no i zgrabniejsze, mniejsze.

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
      Koszty nie maja znaczenia 100usd w ta czy w tamta na 225tki nie robia mi roznicy
      pozazdrościć

1 czy 2 rs225
      tu by sie trzeba spytać kogos kto słyszał te woofery, ale chyba nie ma sie sensu w to pchać, dwa niżej niż pojedynczy nie zejdą a w kinie to chyba jest ważniejsze. już lepszą opcją było by wstawienie jednego rs270. To rozwiewa drugie pytanie co do średniotonowego - wkładasz rs150 i tylko wybrac tweeter.

Skomentuj

rs270 na pewno nie ze wzgledu ze wtedy kolumna ma 30cm szerokosci a to bedzie wygladalo jak kloc. rs225 sredni rs125 i wysoki rs28 tylko czy jedwabna czy aluminium? do KD dojdzie sub mysle ze Dayton TIT400C-4 15"

Skomentuj

tylko czy jedwabna czy aluminium?
          To już zależy od twoich preferencji, jednym bardziej podoba się jedwab, innym Al. Ja osobiście preferuję jedwab, lecz pamiętaj, że to moje zdanie. Najlepiej jakbyś miał okazję posłuchać obydwu typów głośników, choć wiem, że to może być bardzo ciężkie.

Skomentuj

No to jeśli nie chcesz kloca i bedziesz miec suba do kina to myślę, że jeden rs225 wystarczy spokojnie. Co do tweetera to Yoshi już kiedyś pisał, że do aluminiowego zestawu raczej lepiej dograć tekstylną. Wszystko z alu może brzmieć troszkę jaksrawo i kłóć w uszy. Ale to też kwestia zwrotnicy, będziesz ją sam projektował czy komuś zlecasz ?

Skomentuj

sam sobie raczej nie poradze bo brak warunkow do pomiarow wiec komus zlece :) bialystok i warszawe odwiedzam czesto wiec kogos tu bede szukal :) potrzebuje tez kogos kto ma ciekawe pomysly na obudowe ciekawa i moglby mi rozrysowac ja w cadzie. Nie chce typowych klockow moze lezki ale sa bardzo popularne albo ktos ma cos ciekawego w glowie czym moglby sie podzielic

Skomentuj

Przejrzyj gotowe konstrukcje albo sklepowe paczki może przyjdzie Ci jakiś fajny pomysł do głowy :)

Skomentuj

Ambitna stolarka nie powiem, że nie :P

Do mnie najbardziej przemawia nr 4. Ale każdy ma inny gust, kwestia czy będziesz w stanie to zrobić.

Skomentuj

mi najabrdziej nr 1 2ka idealna pod suba :) ten glosnik potrzebuje 125l wiec idealnie by wygladalo :) 3 fajna ale duzo zachodu i chyba nie ma sensu takze 1, 3 lub 4 na kolumny i nr 2 na suba :)

Skomentuj

Czas wziac sie za projekt. Przetowrniki juz zamowione.
                      Teraz kilka pytan dotyczacych obudowy:
                      Wg producenta litraz dla rs225 to 34l@38Hz
                      dla rs 125 6,5@61Hz.

Jaki przyjac litraz frontow? Efektowie zrobie jak producent zaleca 6,5l Jako podlogowki. Centralny w br czy closed? 5l closed czy 13 br?

Czy jest ktos w stanie narysowac w cadzie projekt? musze podeslac do firm projekt do wyceny ale w cadzie nie mam doswiadczenia z kolumnami, chce by obudowy byly podobne do sonusow

Skomentuj

poczekaj tydzień to wrzuce foty moich...:)

Skomentuj

Nie na temat...
                          konradzik88, Twój zestaw kosztuje ok 10kzł tak wyczytałem.
                          Znalazłem ciekawą alternatywę jakbys nie chciał się bawić w budowę:
                          http://allegro.pl/zestaw-kolumn-ushe...264623548.html

Skomentuj

Dzieki ale wole sam zlozyc tym bardziej ze czesc gratow juz zamowiona:) pozatym to ma byc kino na lata i odpowiadac moim preferencjom wizualnym :) tyly to musza byc podlogowki. Koszta suma sumarum i sie uzbieralo
                            Glosniki 3500
                            Sub 1650
                            Wzmak do suba dayton 1000watt 2000 to juz 7 no i 3 na budy i zwrotki o ile styknie :) juz sie uparlem na ten zestaw chce miec w miare przyjemne kino :) bardziej jestem kinomaniakiem niz fanatykiem muzyki mam nadzieje ze ktos pomoze z projektem :)

Skomentuj

Czaruję...
                            X