Chyba chodzi o ten głośnik który leży na kolumnie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
klonujemy PYLON AMBER (10" STX + tuba)
Collapse
X
-
Nie na temat...GDWK 9/120 - tandeta jakas bo ani efektywnosci, ani brzmienia!
---------- Post dodany o 12:59 ---------- Poprzedni post o 10:51 ----------
glosniki nie wygrzane!
wszyscy martwilismy sie o srednie tony z tego zestawu, ale calkiem niepotrzebnie - sa calkiem ok
reszte napisze jak sie glosniki wygrzeja bo jeszcze basu nie mam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaPaweł: Masz w posiadaniu odpowiedni wzmacniacz żeby sprawdzić ile faktycznie wytrzymują mocy ?
no i mieszkanie w bloku mi na to nie pozwala
uniamp w produkcji
Skomentuj
-
wyglada na to ze lightsound sie myslil co do doboru elementow w zwrotnicy
rezystor 3,9R wyglada mi raczej na 1,8R
odslucham druga wersje i wkleje pomiary bo nie wiem ktora jest poprawna
---------- Post dodany o 20:25 ---------- Poprzedni post o 17:38 ----------
takie cos mi wyszlo
przy rezystorze 3,9r wychodzilo mi cos takiego
ale impedancja na driverze juz spadala do 4r, wiec uznalem to za niewlasciwa kombinacje
o brzmieniu nieco pozniej
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaale impedancja na driverze juz spadala do 4r, wiec uznalem to za niewlasciwa kombinacje
Nie próbowałeś zdjąć trochę koło tych 5k ?
Nie prostuje przez to włosów na klacie ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNie próbowałeś zdjąć trochę koło tych 5k ?
o brzmieniu napisze pozniej, jak dobrze wygrzeja mi sie glosniki i jak pobawie sie ze strojeniem
Skomentuj
-
Zatem wracamy do punktu wyjscia:
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaYyy że tak się spytam, a po co to klonować ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Q Zobacz postaWolalbym by ocenil je ktos niezaangazowany w budowe (tylko pod takim warunkiem mamy szanse na relatywnie obiektywna ocene)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Q Zobacz postaWolalbym by ocenil je ktos niezaangazowany w budowe (tylko pod takim warunkiem mamy szanse na relatywnie obiektywna ocene)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez infinity Zobacz postaA co tu oceniać, za takie pieniądze? Dobrze, że gra :P
Można jedynie napisać czy to gra chociaż poprawnie dźwiękowo czy nie, bo rozpisywać się o dźwięku nie będzie miało sensu.
Sama idea tych paczek to głośność za niską cenę nie koniecznie powiązana z jakością.
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNie próbowałeś zdjąć trochę koło tych 5k ?Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanie taki byl cel tegoZamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaZrób coś Pawle z tymi 5kHz jak Ci raven radziZamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaczytaliscie temat?
ja tego przeciez nie projektuje od zera...
Widać na wykresie że jest lekka kicha a jednak nie chcesz tego poprawiać i sprawdzić czy się da zrobić lepiej, więc po co w ogóle temat został podjęty?
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postao brzmieniu napisze pozniej, jak dobrze wygrzeja mi sie glosniki i jak pobawie sie ze strojeniem
Bo dzień po tym jak miałeś jeszcze nie wygrzane głośniki już było ogłoszenie że masz je na sprzedaż...
Aż taka porażka? :huh:
- 1 lubię
Skomentuj
Skomentuj