Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Illuminatory przyprawiające o smutek

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ale po co kogos uszczesliwiac na sile? :)

Skomentuj

To jest dobre pytanie bo jak dla mnie przeskok z jakiś głośniczków komputerowych na iluminatory to przesada dla osoby, która dopiero w temacie się zakręca i nie wie czego oczekiwać to kupuje przetworniki z wysokiej półki.

Tutaj trzeba powoli dochodzić do tego co głośnik wyżej oferuje, trza to po prostu usłyszeć i wiedzieć czego powinno się oczekiwać.

Ale jak kolega nie chce tych illuminatorków to ja je chętnie przygarnę za dobrą cenę :)

Skomentuj

3lite smieszną rozmowę przytoczyłeś , szkoda że to prawda jak w klate nieciśnie i da się rozmawiać to co to za hi end. Najciekawsze jednak rzeczy na diy audio czytalem na śmietniku myślalem że się zleję ze śmiechu. Co ci administratorzy robią userą że się tak unoszą :).

Skomentuj

Ale dziamgacie jak stare dewoty :P No poczekajmy aż wyjdzie z tego smutku wróci do życia i napisze dokładniej co go trapi
          Na razie wiemy tylko że dźwięk jest nie taki, a nie napisał co z tym dźwiękiem nie tak...

Skomentuj

Może się powiesił? Ciekawe czy w takim wypadku można by pozwać producenta za "marną" jakość produktów

A może jego kabelki za 600 PLN źle grają? Wspomniał, że ma Audionova Illuminator:
            http://www.audiostrefa.pl/audionova_...mk3-p-962.html

Za dwa kable ponad 1200 PLN zależnie od długości, świetnie po prostu :P

Skomentuj

Ja tam sie dziwie, ze mozna byc zmartwionym. Bo jak tu z takiego malego glosniczka uzyskac dobry bas? Ludzie mysla, ze jak kupia midwooferek za tysiaka, to on bedzie gral jak kolumny wielkosci altusow. Nie przeskoczy sie praw fizyki.

Skomentuj

Ja już jak bym dał się wmanewrować w 1200zł na kable to chyba bym się zastrzelił :)

Skomentuj

Ta, tymi kablami.

Skomentuj

Nie ma się co znęcać nad kolegą. Za dużo audiostereo, za mało xyzpawel.blogspot.com. Kolega za kila lat zrozumie, że jakis oszołom z as okradł go na 1000zł bo tak to trzeba nawać. Za te "fachowe" porady (jakie kable do...) kilku nalezałoby wsadzić za kratki. Przerzucajac pieniądze z kabli na przetworniki można by zrobić fajne 3w niekoniecznie na Illuminatorach.
                    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Jeden z userów z AS pisał, że pracował kiedyś w jakiejś firmie produkującej kable i wie, że te firmy audiofilskie je od nich kupują, konfekcjonują i zarabiają końcówki :)

A czy istnieje jakiś gotowy do skopiowania projekt 3W na Illuminatorach?
                      Last edited by Arturos; 04.05.2013, 09:28.

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez Arturos Zobacz posta
                        A czy istnieje jakiś gotowy do skopiowania projekt 3W na Illuminatorach?
                        http://www.scan-speak.dk/news/graphs1210/B741.pdf
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Wystarczy gruby tani kabel miedziany

Skomentuj

Chyba lepiej plecionka, po prąd płynie po zewnętrznej stronie kabla. I najlepiej z miedzi beztlenowej (odizolowane 20-letnie kable dalej nie mają śladu patyny).

Skomentuj

max szaleństwa dla mnie to 12zyla za metr kabla + 8x4zł za banany . za tę cenę kupisz takie że różnicy droższych już nie usłyszysz . Ale to i tak przerost formy ...
                              Nie na temat...
                              Ktoś ogarnia te kable ? http://webshop.caliber.nl/products/v...s/cs240rb.html co to jest i jaka jest ich wartość odsłuchowa

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                Panowie, nie róbcie off topu, o kablach pogadajcie sobie gdzie indziej.

Skomentuj

Zamieszczone przez Arturos Zobacz posta
                                  Chyba lepiej plecionka, po prąd płynie po zewnętrznej stronie kabla.
                                  lepiej zapoznaj sie ze wzorem bo bylo o tym setki razy na forum

Zamieszczone przez Natalleos Zobacz posta
                                  Ktoś ogarnia te kable ?
                                  zwykle kabelki za troche wieksza cene
                                  nadal wole procaba i podobne. ta sama cena, lepsza wartosc techniczna

Skomentuj

ja polecam koledze zaprosić kogoś z kolegów forumowiczów kto już obsłuchiwał różne iluminatory , kupić wzmacniacz w płynie i o 4tej nad ranem wszystko będzie jasne (przy asyscie sąsiadów walących kijem od miotły po ścianach) . Bo tak naprawdę to troszkę gdybania jest w tym temacie (nikt nie widział , nikt nie słyszał oprócz kolegi strapado ) a w okolicach Poznania i w samym poznaniu na pewno ktoś się znajdzie poratować kolegę Forumowicza

Skomentuj

Zamieszczone przez strapado Zobacz posta
                                      Głowię się cały dzień co jest nie tak czy po drodze coś skopałem (jakieś zwarcie, złe lutowanie, coś uszkodzone czy coś innego). Rozumiem, że muszą się wygrzać ale czy w aż takim stopniu by była różnica, przecież jak podłączyłem wcześniej wysokotonowca tak dla testu na samych kablach bez zwrotnicy to wydaje mi się że cykał aż miło a teraz jakiś stłumiony. Czy przypuszcza ktoś co może być tego powodem? Proszę o jakieś wskazówki lub wyjaśnienia. Pozdrawiam.
                                      Jak potrafisz wkleić zdjęcie na Diyaudio to zrób kilka ze zwrotnicy , zamieść schemat elektryczny jaki jest do tego projektu bo nie wszyscy go znają . Daj wszystko co masz w tym temacie, inaczej wszystko bedzie stało w miejscu . Dokładne umiejscowienie głośników tez jest bardzo ważne wzgledem siebie i scianki.

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        lepiej zapoznaj sie ze wzorem bo bylo o tym setki razy na forum
                                        Elektrykiem nie jestem, więc może coś tam pomieszałem :( . Kiedyś coś słyszałem o naskórkowości i tyle. Może źle się wyraziłem, ale jako "plecionka" chodziło mi o kabel składający się z wielu żył a nie o to co jest oplotem np. koncentryka, no chyba że jednak pojedynczy gruby drut jest lepszy w audio. I chyba taką "plecionką" są zazwyczaj kable głośnikowe.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Efekt naskórkowości nie występuje przy częstotliwościach akustycznych. Plecionkę stosuje się po to aby kabel był elastyczny.
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X