Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jbl es 100

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jbl es 100

Witam wszystkich! Planuję kupić kolumny JBL ES 100 i chciałbym się dowiedzieć czy mój wzmacniacz pioneer vsx-1015 podoła temu wyzwaniu? Proszę o pomoc, bo może trzeba kupić niższy model kolumn JBL ES 90. I jeszcze ktoś ma dokładne wymiary tych kolumn, szczególnie wymiar tylnej ścianki. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Napędzi.
    Ale zamiast kupować badziewne JBL zastanów się czy nie lepiej coś złożyć samemu, wśród projektów na forum na pewno znajdziesz coś dla siebie i będzie to dużo lepsza inwestycja.

Skomentuj

Dziękuję za odpowiedź, ale czemu taka opinia "badziewne JBL"? Zależy mi na dobrym basie Czy aż tak źle grają?

---------- Post dodany o 18:40 ---------- Poprzedni post o 18:23 ----------

Czyli niższy model kolumn "JBL ES 90" odpada ?

Skomentuj

To ze sa tam 2 "duze" glosniki nie znaczy ze "bass bedzie dobry". Niesluchalem tych kolumn ale zapewne to kolejne buczypudla. Tak jak raven1985 mowi przemysl to 2x bo moze warto madrze zainwestowac pieniadze.

Skomentuj

To znaczy? Może jeszcze ktoś się wypowie? "Mądrze zainwestować" jaka propozycja? Pozdrawiam

Skomentuj

Na te JBLe musiałbyś wywalić jakieś 2k prawda, nie wiem ile kosztuja tak w ceneo tylko zerknąłem ? Czy kupujesz je jakoś po taniości. Bo jeśli masz budżet ponad 2k zł to chłopaki na forum Ci spokojnie coś doradzą. Całkiem przyzwoite 3way powinno już być.
            http://diyaudio.pl/showthread.php/21...la-diyaudio-pl jeden z ostatnich projektów LuSzTiego, masz wszystko na tacy podane. Z kasą powineneś się zmieścić, przetworniki to jakieś 1200-1300 zł. Reszta to zwrotnice i wykończenie, w zalezności jak to zrobisz, myślę że w okolicach tych 2k sie to powinno zakrecić. Pewnie minimalnie więcej, musiałbyś policzyć koszt zwrotki, ja tego nie robiłem więc nie będe się we wróżkę bawić. A co do tego jak to gra, hmm nie słyszałem ale stawiam ze ten projekt to tego JBLa powinien wciagnąć na śniadanie.

Skomentuj

Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
              X