Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Boschmann 500 watt wielka prosba :(

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Boschmann 500 watt wielka prosba :(

Witam serdecznie jak w temacie tylko zostaje problem nie bardzo wiem jak sie zabrac za zrobienie do niego obudowy sciagnilem ten progsik winisd ale niewiem co tam powpisywac wiem tylko ze bardzo bym chcial zeby zostala zastosowana martwa membrana :):):) glosnik jest 4 ohm 12" 500watt tylko nieznam wymiarow ktore musza byc aby jak najlepiej chodzil i tu jest prosba czy mozna kolegow poprosic o pomoc ze zrobieniem do niego wymiarow w winisd lub jakims moze lepszym progsikiem :)
    Z gory dzieki wielkie
    Pozdrawiam cale forum !! :)

Jak nie umiesz to się naucz !

Skomentuj

te kolego sluchaj no nie poto daje nowy temat aby uzyskiwac takie infantylne odpowiedzi zgoda ?

Skomentuj

my tu mamy zasade nigdy nikt za nikogo niczego nie projektuje wiec musze cie zmartwic
        na stronie masz opis programu winsl , jak ci nie starcza szerszy jest na www.audiomania.prv.pl
        ipozostaje zyczyc tylko milego czytania i nauki pozdowienia

Skomentuj

500Watt ?? chyba ktoś przesadził ....to jest pół kilowata.... wiesz co mówisz ???? po co komu coś tkaiego?? ile akumulatorów i alternatorów trzeba dodatkowo w samochodzie żeby cośtkaiego umieścić?? jak byś to da małotrażowego wsadził to zapłon możesz wywalić bo przy basie sam by sapalał a jakbyś jeszcze BR na zewnątrz dał to dałkiem możliwe że samo by też jechało :P Niech żyje naiwność i potrzeba mocy no nie ??? :/:/:/:/:/:/::/

Skomentuj

Zamieszczone przez wovo
            500Watt ?? chyba ktoś przesadził ....to jest pół kilowata.... wiesz co mówisz ???? po co komu coś tkaiego?? ile akumulatorów i alternatorów trzeba dodatkowo w samochodzie żeby cośtkaiego umieścić?? jak byś to da małotrażowego wsadził to zapłon możesz wywalić bo przy basie sam by sapalał a jakbyś jeszcze BR na zewnątrz dał to dałkiem możliwe że samo by też jechało :P Niech żyje naiwność i potrzeba mocy no nie ??? :/:/:/:/:/:/::/
            Powiem w ten sposób....
            Jesli pragniesz jakiego wiekszego sukcsu to trzeba sie liczyc z trudnosciami a glosnik gra przepieknie dobry masaz :) po drugie mam go w domu !
            Pozdrawiam

Skomentuj

a ja moge sie zalozyc ze zrobil bym suba na 25 cm glosniku o mocy 200W ktory by zjadle tego boszana
              boszan to boszman nie przeskoczysz tego
              fakt ze sa woofery ktore wytrymuja po 500W ale na pewno nie ten nie ta klasa

Skomentuj

nie wiesz jak obliczyc obudowe dla glosnika a chcesz zastosowac do niego membrane bierna ? hehehehe powodzenia :)
                pozatym jak ci mamy niby obliczyc skrzynie skoro parametrow nie podajesz? sie zaloze ze do tego boszmana nie ma parametrow ... a jelsi nawet to wyjete z du...

EOT

Skomentuj

paramerty są ... ale jak sobie sam pomierzysz , przeciez każdy głosnik ma paramerty nawet 888 a nawet 444 ktory nie istnieje naprawde problem w tym JAKIE one są heh

1000W rules co :P

pozdro

Skomentuj

chodzilo mi o to ze nigdzie nie ma tych parametrow, nawet sam producent ich nie zna

Skomentuj

co do buszmenow to parametry podobno dostaje sie dopiero razem z glosnikiem, czyli przed zakupem (zwlaszcza wysylkowym) sie ich nei zna

jesli autor mi poda skad wezmie wzmak conajmniej 300W sin do tej bestii to sie poswiece i to policze i wywroze z fusow

:// czy ty Rocky24 chcesz zabic sasiadow czy pokazac kolesiom jaka masz fure? rozumiem ze membrana pasywna to ze wzgledow estetycznych??

obudowe to bym dal 2*22mm MDF na scianke jak nie wiecej + wzmocnienia (cena!!!)

Skomentuj

jesli to ma 500 W to trzeba napędzic przynajmniej 400-600 W wzmakiem :d co tu pomoże 300 to ja tyle do cw1002c bede miał ehehehe

Skomentuj

Kolejny żenujący post....
                          Boschmann podaje parametry, mają na Wolumenie stoisko (na placu) i można wziąć sobie.
                          Pytanie tylko czy nie masz jakiejś podróbki...jeśli nie możesz ich znależć.
                          Moim zdaniem są to głośniki niewiele bardziej zaawansowane technologicznie niż Alphard. Ale co kraj to obyczaj.

Skomentuj

budzik...

Budzik, tyś też dosrał teraz głupote. Głośnik powinien byc o conajmneij razy mocniejszy od wzmacniacza. Gdybyś mu zapodał takie powiedzmy 500W ze wzmacniacza to owszem, pograł by ale chyba niezbyd długo. Ja dałbym mu na początek TDA7294 i zobaczył co siędzieje bo niechce mi siewieżyć że to ma 500W ŁUKASZ - zgadzam siez Toba, ale myśle że 20cm jakis by go przebił :)

Skomentuj

Czaruję...
                            X