Do Wavecorów za friko zrobię cały projekt :) Wrzuci się na forum go później.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rewitalizacja kolumn infinity reference81
Collapse
X
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta. Niedługo będzie zabawa.... obiecuję, że bedą zajebiste...:razz:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaDo Wavecorów za friko zrobię cały projekt :) Wrzuci się na forum go później.
Skomentuj
-
Nie ma na Wavecoreach projektów a są to nie drogie a dobre głośniki. Zawsze można coś rozpropagować :)
Jeśli chcesz iść w projekt, którego nigdy nie słyszałeś to równie dobrze możesz kupić i wysłać głośniki do mnie a ja zrobię i opublikuję projekt, wg którego Ty i może ktoś jeszcze zrobi sobie kolumny :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Praktycznie żadnych z tych głośników które się przewinęły przez ten temat nie słyszałem więc będzie to trochę wyprawa w ciemno:o.
Jeśli chodzi o skrzynkę to pod jaki wzór robił byś projekt?
---------- Post dodany o 23:10 ---------- Poprzedni post o 22:42 ----------
I jeszcze jedno czy po Udanym projekcie odsprzedasz mi zwrotnice
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaJeśli chodzi o skrzynkę to pod jaki wzór robił byś projekt?
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaI jeszcze jedno czy po Udanym projekcie odsprzedasz mi zwrotnice
Jedna uwaga - zestaw będzie miał nominalną impedancję 4R.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Mnie też interesuje raczej prosta i smukła forma, z prostym frontem bo może zrobię maskownice bo mam małe dzieci Na początek jaka konstrukcja. 2 czy 3 głośnikowa.
Myślę, że na początek 2 a jak będzie nie dosyt to dorzucimy po sztuce.
Co do 4 omów to coś przemawia za konstrukcją 8 omową czy przy moim SR7007 to nie ma różnicy.
Skomentuj
-
To ma być pełne 3-way. Smukłe raczej nie będzie bo na dole jest 10 cali, czyli obudowa o szerokości ok 29cm.
Konstrukcja byłaby 4R bo po prostu taką impedancję ma głośnik niskotonowy i resztę dopasowałem do niego.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaTo raczej odpada bo jak pisałem wczeniej nie bardzo podobają mi się piramidki na froncie.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Nie chodzi o to że nie podobają mi się kllumny z trzema głośnikami o różnych rozmiarach. Po prostu takie zboczenie:crying:
---------- Post dodany o 11:29 ---------- Poprzedni post o 11:27 ----------
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaMożna zrobić modułową obudowę tak jak tu:
http://www.audio.lutuje.se/?2.2-i-3way-awx-mb,33
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaPraktycznie żadnych z tych głośników które się przewinęły przez ten temat nie słyszałem więc będzie to trochę wyprawa w ciemno
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaDobrze wiesz, że 18stka na basie to zawsze półśrodek.
Skomentuj
-
Pisząc że w ciemno nie chcę nikogo znów urazić, ale nie mam możliwość odsłuchania kolumn na takich przetwornikach.
Nie boję się też o efekty pracy któregokolwiek z was, bo biorąc projekt z netu liczę na waszą pomoc w jego ocenie pod wzwzględem poprawności. Na propozycje projektu prawie przystałem ale kolega ma inną wizję na kształt końcowy.
Kolumny które mam nadzieję stworzyć chciałbym aby mieściły się w wymiarach: 20-21/25-30/90-100cm. Chcę je wykończyć w białym lub czarnym kolorze na wysoki połysk
---------- Post dodany o 22:24 ---------- Poprzedni post o 15:12 ----------
Sprawa nie będzie prosta, właśnie zacząłem przeglądać net za głośnikami i mogą być kłopoty z dostępnością.
Najpewniej będzie kupić to co jest a potem dłubać do tego projekt zwrotnice.
Sporo dobrego piszą o firmie wavecor ale projektów na tych przetwornikach jak na lekarstwo:(Last edited by sylvek; 05.07.2013, 14:49.
Skomentuj
Skomentuj