Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rewitalizacja kolumn infinity reference81

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Do Wavecorów za friko zrobię cały projekt :) Wrzuci się na forum go później.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
      N
      Ale na poważnie będę się zastanawiał nad jednym z tych:
      http://www.troelsgravesen.dk/CA18RNX.htm
      ...hihihi... głośniki dzisiaj właśnie przyjechały . Niedługo będzie zabawa.... obiecuję, że bedą zajebiste...:razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        Do Wavecorów za friko zrobię cały projekt :) Wrzuci się na forum go później.
        Są takim wyzwaniem czy jeszcze na nich jeszcze nikt nie robił? A jak mniej-więcej miała by wyglądać nasza współpraca, bo bezprzewodowo lub na odległość to raczej ciężko będzie?!:???:

Skomentuj

Nie ma na Wavecoreach projektów a są to nie drogie a dobre głośniki. Zawsze można coś rozpropagować :)
          Jeśli chcesz iść w projekt, którego nigdy nie słyszałeś to równie dobrze możesz kupić i wysłać głośniki do mnie a ja zrobię i opublikuję projekt, wg którego Ty i może ktoś jeszcze zrobi sobie kolumny :)
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Praktycznie żadnych z tych głośników które się przewinęły przez ten temat nie słyszałem więc będzie to trochę wyprawa w ciemno:o.
            Jeśli chodzi o skrzynkę to pod jaki wzór robił byś projekt?

---------- Post dodany o 23:10 ---------- Poprzedni post o 22:42 ----------

I jeszcze jedno czy po Udanym projekcie odsprzedasz mi zwrotnice

Skomentuj

Jeśli chodzi o skrzynkę to pod jaki wzór robił byś projekt?
              Raczej prosta skrzynka, łatwa do skopiowania, być może ze ścięciami na froncie żeby optycznie ją trochę zmniejszyć.

I jeszcze jedno czy po Udanym projekcie odsprzedasz mi zwrotnice
              Ja zwrotnice odsłuchuję na elementach, które mam w domu. Są to elementy typowo do odsłuchów. Później podam schematy oraz pełną listę zakupów z Polinka i tyle. Samo złożenie zwrotnicy to raczej nie problem.

Jedna uwaga - zestaw będzie miał nominalną impedancję 4R.

Skomentuj

Mnie też interesuje raczej prosta i smukła forma, z prostym frontem bo może zrobię maskownice bo mam małe dzieci Na początek jaka konstrukcja. 2 czy 3 głośnikowa.
                Myślę, że na początek 2 a jak będzie nie dosyt to dorzucimy po sztuce.
                Co do 4 omów to coś przemawia za konstrukcją 8 omową czy przy moim SR7007 to nie ma różnicy.

Skomentuj

To ma być pełne 3-way. Smukłe raczej nie będzie bo na dole jest 10 cali, czyli obudowa o szerokości ok 29cm.
                  Konstrukcja byłaby 4R bo po prostu taką impedancję ma głośnik niskotonowy i resztę dopasowałem do niego.

Skomentuj

To raczej odpada bo jak pisałem wczeniej nie bardzo podobają mi się piramidki na froncie.

Skomentuj

To raczej odpada bo jak pisałem wczeniej nie bardzo podobają mi się piramidki na froncie.
                      Jakie piramidki? O czym Ty piszesz? Chodzi o ścięcia? Ich nie musi być.

Skomentuj

Można zrobić modułową obudowę tak jak tu:
                        http://www.audio.lutuje.se/?2.2-i-3way-awx-mb,33

Skomentuj

Nie chodzi o to że nie podobają mi się kllumny z trzema głośnikami o różnych rozmiarach. Po prostu takie zboczenie:crying:

---------- Post dodany o 11:29 ---------- Poprzedni post o 11:27 ----------

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                          Można zrobić modułową obudowę tak jak tu:
                          http://www.audio.lutuje.se/?2.2-i-3way-awx-mb,33
                          To ma być dyskretnie, a nie przyciągnąć wzrok zaraz po wejściu do salonu

Skomentuj

No to może to na dół?
                            http://audiodrivers.eu/prest/pl/nisk...sw182bd01.html

Skomentuj

Dobrze wiesz, że 18stka na basie to zawsze półśrodek.

Skomentuj

Praktycznie żadnych z tych głośników które się przewinęły przez ten temat nie słyszałem więc będzie to trochę wyprawa w ciemno
                                Nie bój żaby bo LuSzTi to dobry zwrotkaż i "będzie pan zadowolony".

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                  Dobrze wiesz, że 18stka na basie to zawsze półśrodek.
                                  Zgadza się, ale ten głośnik jest typowym wooferem a nie midwooferem, więc jeśli kolega nie chce dużego woofera, to ten może być alternatywą. A co sobą reprezentuje trzeba po prostu sprawdzić. Ja bym chętnie zaryzykował.

Skomentuj

Ja nie neguje waszych umiejętność, tylko stwierdzam fakt i jakiego wariantu nie wybiorę to konkluzja będzie ta sama.

---------- Post dodany o 13:31 ---------- Poprzedni post o 12:24 ----------

Kupię głośniki i zrobię kolumny w ciemno.

Skomentuj

Życzę powodzenia, z całego serca.

Skomentuj

Pisząc że w ciemno nie chcę nikogo znów urazić, ale nie mam możliwość odsłuchania kolumn na takich przetwornikach.
                                        Nie boję się też o efekty pracy któregokolwiek z was, bo biorąc projekt z netu liczę na waszą pomoc w jego ocenie pod wzwzględem poprawności. Na propozycje projektu prawie przystałem ale kolega ma inną wizję na kształt końcowy.

Kolumny które mam nadzieję stworzyć chciałbym aby mieściły się w wymiarach: 20-21/25-30/90-100cm. Chcę je wykończyć w białym lub czarnym kolorze na wysoki połysk

---------- Post dodany o 22:24 ---------- Poprzedni post o 15:12 ----------

Sprawa nie będzie prosta, właśnie zacząłem przeglądać net za głośnikami i mogą być kłopoty z dostępnością.
                                        Najpewniej będzie kupić to co jest a potem dłubać do tego projekt zwrotnice.
                                        Sporo dobrego piszą o firmie wavecor ale projektów na tych przetwornikach jak na lekarstwo:(
                                        Last edited by sylvek; 05.07.2013, 14:49.

Skomentuj

z tego co widze planowales robic na daytonach, uwazaj na gotowe zwrotki bo sam szukalem do swojego zestawu i fakt sa ale sa stare 2004-2008r i sa na starych wersjach glosnikow. Tak sie dowiedzialem na zagranicznych forach dlatego pomiary i nowy projekt obowiazkowe.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X