Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośne monitory na W.STX.8.1,5.200.8.F.S.MC.X (GDN-22-140-SCX) i Tonsil GDWT 9/100FP 8Ohm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośne monitory na W.STX.8.1,5.200.8.F.S.MC.X (GDN-22-140-SCX) i Tonsil GDWT 9/100FP 8Ohm

Tak jak w temacie planuje zbudować głośne monitory na głośnikach W.STX.8.1,5.200.8.F.S.MC.X (GDN-22-140-SCX) i Tonsil GDWT 9/100FP 8Ohm czy to wypali ?

Nie.

Skomentuj

To tak głośnik W.STX.8.1,5.200.8.F.S.MC.X (GDN-22-140-SCX) zostaje na pewno tylko jaki wtedy dobrać głośnik wysoko tonowy by było głośno i dało się tego słuchać ? może jakiś tubowy estradowy czy w gre wchodzą tylko kopułki ?

---------- Post dodany o 10:37 ---------- Poprzedni post o 10:25 ----------

Pomysł się wziął z projektu kolumn amber lecz chcę zbudować na mniejszym głośniku niskotonowym.

Skomentuj

Uzupełnij informacje (o których mowa w ogólnym regulaminie) to wtedy można coś podpowiedzieć.

Skomentuj

Nie mówię gdzie będą grać bo to różnie i na dworze i w pokoju 10m2 i w pokoju 30m2 przy muzyce z radia np.eska .

---------- Post dodany o 10:51 ---------- Poprzedni post o 10:49 ----------

no i nie licząc kosztów obudowy, głośników niskotonowych i zwrotnic to na głośniki wysoko tonowe chcę przeznaczyć 200-300zł.

Skomentuj

Jeśli ma być głośno to wstaw D500.
            Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

dobra do d-500 jest zwrotnica a do W.STX.8.1,5.200.8.F.S.MC.X (GDN-22-140-SCX) znajdę coś ?

Skomentuj

Zwrotnice projektuje sie pod kolumne z uwzględnieniem obudowy, głosników, objętości obudowy.
                Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

No to może jest zaprojektowana zwrotnica do tego głośnika z wyliczoną obudowa i w ogóle ?

Skomentuj

Jest mało głośników 8" ktore zagrają w 2 drogach.
                    Jeśli sa to i tak trzeba użyć do nich wysokotonowki która zagra nisko bez znieksztalcen a te tez nie sa tanie.

Więc da sie ale tanio nie bedzie.
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ten stx idzie od 40hz-do 6000hz a d-500 od 1900hz do 23000hz czyli co jest nie tak ?? pełne pasmo da rade osiągnąć teoretycznie

---------- Post dodany o 18:12 ---------- Poprzedni post o 18:05 ----------

Tak myślałem by uciąć GDN'a przy 3500hz a d-500 puścić od 3500hz

Skomentuj

Masz na górze napisane do jakich aplikacji jest ten woofer.
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak samo jak W.STX.10.2.150.8.F.S.MC jest do kolumn 3 drożnych a spójrz na kolumny pylon amber.

Skomentuj

Najtaniej i najlepiej chyba jednak będzie sklonować Pylony.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                              Najtaniej i najlepiej chyba jednak będzie sklonować Pylony.
                              to mają być kolumny na głośniku 8 cali właśnie tym bo takie dwa posiadam w obudowie 40litrów odjąć obietość głośnika i dodania wysoko tonowego bedzie około 30litrów obudowa strojona na 35hz

Skomentuj

To jest dobry pomysł
                                Schemat na forum gdzieś nawet jest
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                X