Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer DIY na głośniku STX.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

potrzebuje 37v, poszukam tez ww. avt
    Okej to kupię z AVT, nie chce mi się bawić z tym filtrem, zadzwonię też do nowego elektronika i spytam czy mają taki w odbiorze osobistym (na stronce jest tylko PCB)

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
      Poszukaj sobie AVT2449.
      Też może byc i nie wymaga zasilania symetrycznego więc wystarczy prosty układ mostek, kondensator, stabilizator...

---------- Post dodany o 16:04 ---------- Poprzedni post o 16:02 ----------

Zamieszczone przez RAZOR026 Zobacz posta
      potrzebuje 37v, poszukam tez ww. avt
      Daj namiary na schemat lub notke o filtzre który obecnie chcesz wykorzystać.
      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Chciałem ten http://www.nowyelektronik.pl/searchs...=opis&nr=64035 ale wyjdzie mi lepiej (a różnica w cenie mała licząc z przesyłką) kupując z AVT niz ten z Nord Elektronika)

---------- Post dodany o 16:21 ---------- Poprzedni post o 16:07 ----------

A dobrym pomysłem by było użycie jako zasilania ładowarki od laptopa FujitsuSiemens o mocy wyjściowej 20V i 3,25A?

Skomentuj

Po co do filtra taka "spawarka"? Dołoż stabilizator do tego transformatora, co masz i po krzyku.

Skomentuj

Okej, w tym trafo mam 8 nóżek na wyjściu i trzy na wejściu, wlutowane były tylko dwie na wejściu, czy to stanowić będzie jakiś problem? A i jeszcze mam 8 pozostałych nóżek. Kiedy będę mierzył napięcia, to jak trafić np. na masę itp. ? Zauważyłem że do niektórych na wyjściu idą grubsze miedziane druty a do innych małe miedziane druciki, sugerować się tym?

Skomentuj

Nie czytalem wszystkiego...
              Czy ktos autorowi wyjasnil juz ze na trafie nie ma minusa bo jest sinus?

Skomentuj

Yhym już wiem wszystko, a co z tymi nóżkami?

Skomentuj

No chyba nie wiesz dalej nic. Jeśli wiesz które wyprowadzenia szły do sieci, to je tam podłącz i mierz wszystkie wyprowadzenia w różnych kombinacjach. Te grubsze będą o mniejszym napięciu a większym pradzie, z kolei cienkie na odwrót.

Skomentuj

Okej czas na update: Rozwiązałem kwestię filtra. W mojej karcie jest opcja odcięcia niskich częstotliwości i mogę z jednego źródła podłączyć i głośnik i satelitę bo filtruje tylko jeden kanał. Przetestowałem ten patent na Brainwavz HM3 i jedna słuchawka gra basem a druga sopranem, więc filtr jest już zbędny.

P.S Bydzie na piwko ;p
                    Last edited by RAZOR026; 24.07.2013, 22:11.

Skomentuj

Okey, jutro będzie wzmacniacz, to dam znać co to wogóle jest i czy działa.

Skomentuj

Heja, dobrym pomysłem byłoby zrobienie skrzyni z drewnianych płyt? Bo póki co nie mam kasy na płyty wiórowe, a mam starą, dość dużą szafę z drewna, która mi jest zbędna. Zdałoby egzamin?

Skomentuj

Sprzedaj szafe i bedziesz mial na cala palete plyt.

Skomentuj

w tym problem że to jest szafa po maszynie do szycia, a sprzedać nie ma komu (bo po co to komu?)

Skomentuj

lepiej dowiedz sie po jakiej to maszynie
                              moze sie okazac ze to zabytek lub poszukiwany okaz kolekcjonerski

Skomentuj

Szukalem w google i nie bylo takiej, wygląda mi na samoróbkę.

---------- Post dodany o 17:32 ---------- Poprzedni post o 17:24 ----------

Nawet jeśli to byłaby oryginalna szafka to nie jest w takim stanie żeby ktoś ją kupił. Pozatym Singer nie produkował takiej szafki, bo patrzyłem. To jak, da się z drewna zrobić skrzynię?

Skomentuj

Z wszystkiego się da, z paneli podłogowych też budowali. Pytanie czy to ma sens :)
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Pytanie czy będzie to dobre. Bo nie mam kasy na płyty, a przecież teraz trza działać jak Bob Budowniczy (i nie spierniczyć) "nic się nie może zmarnować". A czemu to nie ma mieć sensu? Grubość 2cm no i starczy na całą budę (wyjątkiem może być BR który zrobię raczej z płyt które mi zostały, jest jednak ich za mało na budę) No a szafka ma iść do wyrzucenia i tak, więc...

Skomentuj

ale to jest lite drewno czy plyta stolarska? (kawalki drewna w kanapce z grubej sklejki)

Skomentuj

Wygląda na politurowane lite drewno.

---------- Post dodany o 21:06 ---------- Poprzedni post o 19:39 ----------

to jak, nada sie?

Skomentuj

Cala politure bedziesz musial zjechac, zeby skleic te dechy, chyba ze bedziesz cial dechy pod katem 45 stopni. Dla mnie to troche bez sensu, ze chcesz zaczynac budowe subwoofera, a nie masz kasy nawet na zwykla wiorowke. Gdzie hajs na wykonczenie i reszte podtrzebnych rzeczy?
                                          Potniesz niepotrzebnie szafke ( ktora komus moze sie faktycznie przydac ), a sub i tak bedzie wygladac jak sracz za domem. Szkoda czasu i energii.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X