Witam,
Potrzebuję pomocy z zaprojektowaniem obudowy do głośników na przetwornikach Tonsila.
Ma być konstrukcja trój drożna. Wykończenie to lakier czarny wysoki połysk.
Chcę zrobić teraz obudowy a potem dorzucić do nich zwrotnicę.
Chciałbym po prostu wycisnąć z posiadanych przeze mnie głośników jak najwięcej.
Głośniki jakie posiadam to:
GDN 30/80/2 8Ohm
GDM 18/80 8Ohm
GDWK 10/80/T 8Ohm
Głównie chodzi mi o zaprojektowanie obudów, które będą miały odpowiednie litraże do tych głośników.
Chciałbym aby pod każdy z nich znajdował się w osobnej komorze.
To czy GDN ma pracować jako bass reflex czy w clossed dostosuję się do Waszych opinii o tym głośniku.
Chcę uzyskać jak najlepszy dźwięk.
Chciałbym tylko by głośniki były możliwie jak najwęższe. Więc biorę pod uwage umiejscowienie GDN-a z boku ale wiem że jest ciężko zaprojektować zwrotnice do tak umiejscowionego głośnika niskotonowego, więc jeśli jest to za ciężkie do wykonania niech będzie z przodu.
Proszę o pomoc.
Potrzebuję pomocy z zaprojektowaniem obudowy do głośników na przetwornikach Tonsila.
Ma być konstrukcja trój drożna. Wykończenie to lakier czarny wysoki połysk.
Chcę zrobić teraz obudowy a potem dorzucić do nich zwrotnicę.
Chciałbym po prostu wycisnąć z posiadanych przeze mnie głośników jak najwięcej.
Głośniki jakie posiadam to:
GDN 30/80/2 8Ohm
GDM 18/80 8Ohm
GDWK 10/80/T 8Ohm
Głównie chodzi mi o zaprojektowanie obudów, które będą miały odpowiednie litraże do tych głośników.
Chciałbym aby pod każdy z nich znajdował się w osobnej komorze.
To czy GDN ma pracować jako bass reflex czy w clossed dostosuję się do Waszych opinii o tym głośniku.
Chcę uzyskać jak najlepszy dźwięk.
Chciałbym tylko by głośniki były możliwie jak najwęższe. Więc biorę pod uwage umiejscowienie GDN-a z boku ale wiem że jest ciężko zaprojektować zwrotnice do tak umiejscowionego głośnika niskotonowego, więc jeśli jest to za ciężkie do wykonania niech będzie z przodu.
Proszę o pomoc.
Skomentuj