Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tl stx + dayton

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Hopel Zobacz posta
    Akurat 18 AWX oraz 15 AWX STX ma wybitnie lekką membranę na tle konkurencji, mowa ogłośniku z prawdziwego zdarzenia NISKOTONOWYM
    Problem w tym, że są to głośniki nie niskotonowe ale nisko-średniotonowe. Już parę osób zawiodło się jakością grania średnicy z tych głośników na tym forum.
    15 AWX niby taka fajna, ale górka w okolicach 1kHz bruździ strasznie i brzmi tragicznie. Pojawia się na pomiarach producenta, ale pomiar jest tak wygładzony, że w zasadzie jest nie zauważalna. Z tą górką trzeba dość mocno walczyć. Nie bez powodu nawet SW dał bardzo niskie podziały w swoich konstrukcjach.

8 AWX i 10 AWX są strasznie ciche i to powie każdy kto jest aplikował. Efektywność tych głośników podana z katalogu to raczej pobożne życzenie.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Bez tego forum to pewnie niewielu by znalo serie AWX. Ja mialem przyjemnosc jedynie z midbasem 18cm i tweeterem. Uwazam je za dobre i ciekawe glosniki, lecz z pewnoscia nie jakies wyjatkowe. Byc moze byly wyjatkowe w cenie, jaka byla na poczatku produkcji. Efektywnosc midbasow jest przecietna i niczym specjalnie sie nie wyroznia. Przy zestawach z efektywnoscia powyzej 90dB i tak graja jak typowe mulaste midbasy. Dzwiek przyklejony do membrany, niezbyt wielobarwny. Raczej spokojne, uteperowane granie. Dzwiek z tych glosnikow na dluzsza mete nigdy mnie nie porwal, jedynie chwilowe ekscytacje, ale byly one spowodowane na tamta chwile wspolczynnikiem jakosci do ceny. To fajne glosniki, ale czy napewno az takie wyjatkowe? Mam watpliwosci.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
        Dyskusja nie na temat została skasowana. Kolejne chamskie posty z obydwu stron zostaną nagrodzone zakazami pisania.
        Dziękuje za uwagę.
        I proszę zapoznać się z regulaminem punkt: 9 e)

Skomentuj

Nie na temat...
          Kolega tomq88 trochę się zagalopował z tą czujnością i z zaangażowaniem w obronie "neutralności światopoglądowej" forum.

Skomentuj

Czaruję...
          X