Miałem fajny subwoofer, swoje pierwsze DIY audio w życiu, niestety przepadł wraz z wynajmowanym mieszkaniem. Porządnie i dokładnie go sobie wykonałem, użyłem płyty 2.8mm, wzmocniłem kołkami. Niestety, już go nie mam. To była prosta rzecz. 50 albo 60 litrowa skrzynia (nie pamiętam już ile faktycznie, ale na pewno chwaliłem się nim na tym forum, tylko zapomniałem nicka i piszę z nowego konta, ale na pewno miała tyle litrów ile mi doradziliście), a w niej Tonsil GDN 25/60. Do tego wzmacniacz na TDA7294 od Irka (dobrze pamiętam imię?) z forum. I to był dla mnie świetny sprzęt. Podkręcony na maksimum głośności robił trzęsienie w domu (brzmi szczeniacko, wiem, ale taka prawda
) I chciałbym zbudować coś co będzie chociaż tak dobre, jak ten co miałem. Z tą tylko różnicą, że ostatnio często się przeprowadzam, poza tym będę mieszkał w mniejszym pokoju i taki duży mi raczej nie będzie potrzebny. Zastosowanie zdecydowanie bardziej muzyka niż filmy. Nie jestem fanatykiem. MP3 320kbit mi w zupełności wystarcza. Więc pytanie brzmi co polecacie? Jestem fanem Tonsila i budując tamten subwoofer się nie zawiodłem, poza tym zrobiłem klony Totem Mite też na Tonsilach i były bardzo dobre. Czy GDN 20/80/2 i 20/100/3 są nadal na topie? Czy jest może coś innego, lepszego w tym przedziale cenowym? Tonsila GDN20/80/2 nigdzie nie mogę znaleźć, widzę tylko 20/80, ale chyba ten się nie nadaje i musi być dodatkowo łamane na 2, a ten 20/80 kosztuje koło 100zł i przyznam, że w tej kwocie chciałbym się zmieścić, natomiast GDN20/100/3 widzę po 160zł i jeśli dorzucenie tych 50-60zł będzie naprawdę tego warte, to jakoś sobie uzbieram, bo jestem biedny. Dla strzeszczenia: ma być porównywalny z tym co opisałem, raczej mała obudowa, najlepiej do 30L i niska cena. Co polecacie? I czy Irek dalej sprzedaje te wzmacniacze na TDA7294 i warto brać to ponownie czy coś się pozmieniało? Bo tak jak zrobiłem tamten subwoofer w 2008 tak miałem skompletowany zestaw audio i nie zaglądałem już na forum. Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi.

Skomentuj