do max 2 tys zł
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
co zamiast DALi d26tg-47-6
Collapse
X
-
W dziale projekty masz coś TAKIEGO, 10cali na basie w TL powinno spełnić twoje wymagania.
W podobnej cenie za przetworniki jest projekt Dryade na TEJ stronie.
Ogólnie TUTAJ jest wątek z różnymi stronami, poświęć trochę czasu, poszperaj jak Ci się coś spodoba napisz co wybrałeś to doświadczeni rzucą okiem i Ci doradzą.
Skomentuj
-
Budżet nie mały, ja bym ogarnął głośniki które się sprawdzą w hardstyle (alu kopulka) do 2000 spokojnie powinienes sie z tym zmiescic, znalezc kogos z okolicy kto zrobi Ci zwrotnice i dostroi calosc pod hardstyle.Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
-
Zamieszczone przez poncio Zobacz postamoje kolumny to dali 808
Wymienic chce wszystkie głosniki
przeznaczenie ma byc do muzyki: disco/hard style/trance
Ciekawe co robiłeś że się zjarały? Może to przez tę tak zwaną "muzykę"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez poncio Zobacz postaNie mam na to ani czasu ani mozliwosci... jedyna opcja w tym momencie to kupno gotowych
a co do harczenia to wrzucam real fotke mojej kolumny bo to co dałem wyzej to jest sciagnieta z neta
---------- Post dodany o 17:44 ---------- Poprzedni post o 17:44 ----------
wytłumacz mi... czemu?!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez poncio Zobacz postamoje kolumny maja 14 lat wiec mają prawo już sie popsuć - nic nie jest wieczne!
A co zrobiłem ze sie zjarały? po prostu ich używałem - w koncu do tego służą
Mój samochód też ma 14 lat i go używam. A jednak się nie zjarał. Ciekawe. prawda? Wyobraź sobie że zestawy głośnikowe są najmniej psującym się elementem toru audio. mimo tego mój 18 letni wzmacniacz nadal gra poprawnie, nie rzezi nie dymi a nawet zaryzykuję stwierdzenie, że niewiele się raczej zmieniło jego brzmienie.
Skomentuj
-
Co do zamieszczonego zdjęcia, masz zniszczone zawieszenia, ale to szczegół. Od tego głosniki sie raczej nie "palą". Co innego jeśli uszkodzenie zawieszeń jest objawem jakiegoś "udaru" mechanicznego.
Tak czy inaczej, czego by nie było przyczyną, nie wymienisz głośników na dowolne. Albo kupisz nowe, albo oryginalny recone kit (dość zabawnie brzmi ta nazwa w przypadku małych głośników domowych) albo całe nowe głośniki. W ostatnim przypadku musisz najpierw rozpoznać jakie masz głośniki. Dali raczej nie produkuje własnych głośników -stosowali Vify.
Wykręć głośniki i pokaż dokładne zdjęcia. Może użytkownicy forum rozpoznają modele. Ewentualnie dowiesz się czy można je naprawić na oryginalnych częściach.
Może się niektórzy tutaj nie zgodzą - zwłaszcza zatwardziali fani DIY - ale moim zdaniem za 2tys. nie kupisz obecnie sprawnych (czyli w miarę nowych i mało używanych przez "zepsujów") kolumn lepiej brzmiących od tych Dali - na pewno nie w takim rozmiarze.
---------- Post dodany o 18:32 ---------- Poprzedni post o 18:25 ----------
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaArwas uszanuj gust muzyczny innych ludzi,Last edited by arwas; 27.09.2013, 19:47.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaNie na temat...O gustach sie nie dyskutuje i nie powinienes osadzac czy ktos ma dobry gust czy nie
- Znaczy to tyle że gust się ma albo się go nie ma.
I taka jest ocena bezguścia muzycznego wielbicieli jazgotu i dudnienia do ogłupiającego potrząsania cudacznymi uczesani czy innych słabych melodeklamacji
Skomentuj
-
Nie na temat...
ja nie pisze że czegoś nie rozumiem albo że czegoś nie szanuję. Ja pisze, o bezguściu. Jest to niezależne od rodzaju muzyki, ale są takie gatunki wyjątkowo opierające się na tanim efekcie, szmirze i tandecie muzycznej. I nie jest to wynalazek epoki dzieci neo. Znano takie nurty znacznie wcześniej niż wynalazek internetu.
I proszę tu szanownych moderatorów nie przekonywac ludzi, że wszystko jest jednakowo równo warte.
Komunizm w działalności artystycznej nigdy nie istniał - w tym względzie nie ma i nie było równości.
Skomentuj
Skomentuj