Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3D SCX czy 2.2 SCX ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

3D SCX czy 2.2 SCX ?

Witam. Chciałbym zadać szybkie pytanie do forumowiczów. Chce zamówić głośniki serii SCX STX'a lecz stoję przed dylematem czy zamówić 22SCX + GDM + PJ i zrobić 3 drogi, czy może zamówić 22SCX + 14SCX + PJ i zrobić 2.2 z aktywnymi subami? Pomijamy kwestie napędu, wzmacniacze mam.

Co waszym zdaniem będzie ciekawsze, lepsze? Czekam na rady. Pozdrawiam

zwroc uwage na to ze SCXy doczekaly sie nowych odslon i sa to zupelnie nowe glosniki!
    wiec i do monitorow i do 3 drog potrzeba nowej zwrotnicy! (do monitorow bede niedlugo robil)

ogolnie to 3 drogi maja wiekszy sens niz 2,2 na tych samych glosnikach
    2,2 ma sens dopiero jak wezmiesz inne suby. np 10" samochodowki lub 10-12" o wiekszej mocy

Skomentuj

OK Kiedy będziesz miał te zwrotnice.? Masz może inne propozycje co mogę zrobić w podobnym budżecie? Nie orientuje się totalnie co teraz ile kosztuje i jest warte swojej ceny. Napęd Uniamp Irka. Pokój 22-23mkw

Dziękuje za pomoc:)

Skomentuj

Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
        OK Kiedy będziesz miał te zwrotnice.?
        nigdy nie zadawaj mi takich pytan - jak podam jakis termin to nigdy nie wychodzi :???:
        jak skoncze kolumny dla wujka to zabieram sie za zwrotnice bo glosniki forumowicza leza u mnie juz chyba 2 miesiace

ile masz tych uniampow?

Skomentuj

Ok to był ostatni raz:) Fakt troche masz problemów z terminami:)
          Jednego w obudowie, jednego w drodze w częściach:)

Skomentuj

a ile na kolumny?
            bo pod uniampa idealnie nadaja sie 3 drogi na MDS08

Skomentuj

MDS zbyt drogi dlamnie jak narazie.:/ Chociaz nie watpie ze bardzo fajny Powiedzmy 500PLN na glosniki i zwrotnice w tym momencie

Skomentuj

Z musi być 3-way z 8 calowym basem? Bo może warto zastanowić się nad trochę bardziej jakościowym graniem z dwóch dróg:)
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

3D STX, To byl tylko pomysl, takze jestem otwarty na propozycje:)

Skomentuj

http://diyaudio.pl/forumdisplay.php/39-Projekty
                    Przejrzyj projekty :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jedynie to miesci sie w moim budzecie:
                      http://diyaudio.pl/showthread.php/21...jekt-by-LuSzTi
                      Jak gra? Ludzie narzekaja na lekki niedosyt basu - jak jest naprawde? znacznie taniej znalazlen zestaw 2xTVM + Mission moze tez warto sie zainteresowac na poczatek?

Skomentuj

w tym budzecie widze 3 opcje

GDN 14 SCX + GDWK PC/PCX
                        GDN 17 SCX lub FGX + GDWK PCX
                        pylon amber jak ma byc duzo basu

Skomentuj

Mi w MTM na ARN-ach basu nie brakowało , nie wiem jak nisko schodzi, bo nie słucham dubstepu, ale raczej nie nadają się do takiej muzyki (słuchałem Avratz i trzeba trochę korektorem ruszyć)

Skomentuj

Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
                            Jedynie to miesci sie w moim budzecie:
                            http://diyaudio.pl/showthread.php/21...jekt-by-LuSzTi
                            Jak gra? Ludzie narzekaja na lekki niedosyt basu - jak jest naprawde? znacznie taniej znalazlen zestaw 2xTVM + Mission moze tez warto sie zainteresowac na poczatek?
                            :o No to dupa blada a ja już głośniczki zakupione mam pod ten projekt LuSzTiego, paczki sklejone, fornir przycięty i czeka na przyklejenie i ogółem a Ty kolego mi piszesz, że Ludzie narzekają na lekki niedosyt basu. To nie sprawiedliwe:crying: Mam nadzieje, że NADzik C352 da im rade z basikiem.

Skomentuj

ilosc basu to pojecie wzgledne
                              jednym wystarcza ilosc basu z 13cm glosnika, innym 15" sub to malo basu

Skomentuj

No tak. Masz rację Pawle jest dokładnie tak jak piszesz. Moim przekonaniem była wypowiedź kolegi etaks, który chyba, jako pierwszy je wykonał i opisał jako odczucia czysto subiektywne. No cóż przekonam się o tym jak to w gotową całość poskładam i odpalę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  ilosc basu to pojecie wzgledne
                                  jednym wystarcza ilosc basu z 13cm glosnika, innym 15" sub to malo basu
                                  Dokładnie.
                                  Na brak basu narzekają małolaci (bo lubią bassssss) i co najwyżej ludzie którzy mieli już do czynienia z lepszymi, większymi głośnikami.

Skomentuj

brainlogout - łyknij te dwie 18 stki http://allegro.pl/stx-gdn-18-140-8-awx-i3658385293.html
                                    Do tego dobierze się Wavecory po 105zł/szt. i wyślij do mnie. Ze zwrotkami zamkniesz się w 600zł a będzie już bardzo fajne granie :)

Skomentuj

Już miałem kopie Pylon'ów robić ale dzięki wpisowi wyżej 18 AWX są już w drodze:) O którego wavecora chodzi? I gdzie najlepiej go zakupić?

Jak rozumie mam w TL aplikować. Mam kilka pytań technicznych ale o tym później.

Dziękuje LuSzTi za propozycję, resztę napisze na PW:)

Skomentuj

nie wazne czy TL czy b-r. poczytaj o wadach i zaletach obu
                                        http://audiotransducers.com/pl/5_wavecor

Skomentuj

Czaruję...
                                        X