Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Topowy głośnik wysokotonowy - rozważania teoretyczne

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez mirfak Zobacz posta
    Sluchał ktoś Accutonów?
    Zaden wysoki accuton na AS nie gral dobrze. I nie sadze, zeby to byla wina aplikacji

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
    a czy juz satori zostal porzadnie przetestowany? jakies opinie? interesuje mnie jako mid w 3way. wart ceny czy moze zostac przy ss?
    Zalezy jaki SS, jesli inny niz 15stka illuminator to satori mozna w ciemno brac

Jesli to 3way, to bym poszukal dobrego magnetostatu albo wstegi. Raal, Raven, beyma tpl-150, wysokie modele mundorfow amt.
    Nie wiem jak gra berylowy SS, ale czytalem niejednokrotne opinie, ze jest tylko "niewiele" lepszy od szmaty SS stad w tej cenie na pewno mozna lepiej

Skomentuj

Nie oszukujmy się, w przypadku Scan Speak-a płaci się w dużej mierze za to :

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
        Nie wiem jak gra berylowy SS, ale czytalem niejednokrotne opinie, ze jest tylko "niewiele" lepszy od szmaty SS stad w tej cenie na pewno mozna lepiej
        Jakieś konkretne propozycje?

Wstęg nigdy poważnie nie słuchałem, ale w topowych zastawach glosnikowych wstęgi raczej nieczęsto występują. Granie zeta-zero jakoś nie przypadło mi do serca.

Skomentuj

ja osobiscie uwazam ze numer jeden accutony. ...kiedys jak bede juz bogaty)

Skomentuj

A czego się spodziewasz ?
            Lepszy głośnik porostu potrafi zagrać głośniej bez kompresji .
            Za to (oprócz tego znaczka co Racjonalny pokazał ) się głównie płaci

---------- Post dodany o 20:13 ---------- Poprzedni post o 20:12 ----------

Jesli to 3way, to bym poszukal dobrego magnetostatu albo wstegi. Raal, Raven, beyma tpl-150, wysokie modele mundorfow amt.
            Zamienić jeden zamulacz na inny . Świetny interes

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
              Gdzie Ty widzisz w tych glosnikach "zamulacz" ?

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                ja osobiscie uwazam ze numer jeden accutony. ...kiedys jak bede juz bogaty)
                Po ostatnim AS też nabrałem szacunku do Accutonów. Jednak cena z całą pewnością powstrzyma mnie przed tym szaleństwem. Kolega zakochał się w ceramikach i już zbiera kasę. Jak je kupi to na pewno wpadną też w moje łapki . Na dole będzie 10" SS Revelator
                Miki jak zrobisz specjalizację będziesz miał 3 way na Accutonach :)
                Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                Tu masz dobra wstęgę. Świetnie zagrały te kolumny. O jakim zamulaniu tu mowa???
                Przepraszam za fatalne zdjęcie.
                Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Gdzie Ty widzisz w tych glosnikach "zamulacz" ?
                  Wstęgi to raczej łagodne granie a koledze wygląda na to że podobają się twarodmebranowce

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                  Świetnie zagrały te kolumny
                  Czytam / słyszę już n-tą opinie o nich i zadnia są mocno podzielone

Skomentuj

Zaden wysoki accuton na AS nie gral dobrze. I nie sadze, zeby to byla wina aplikacji
                    Osobiście zrezygnowałem z tweetera Accutona na rzecz magnezowego Seasa ale mogę powiedzieć, że (mid)woofer Accutona którego posiadam to pierwsza klasa :)
                    Last edited by .3lite; 15.11.2013, 20:56.

Skomentuj

A Visatony ktoś odsluchiwał? Np. KE 25 SC.

Skomentuj

Jakieś konkretne propozycje?
                        Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                        Tu masz dobra wstęgę. Świetnie zagrały te kolumny. O jakim zamulaniu tu mowa???
                        Tutaj np masz Raal.

Podobała mi się Sofila Wilsona (tytanowa kopułka)
                        To tez fajnie gralo na wysokich tonach. Ale tego nigdzie nie dostaniesz :(

Skomentuj

Czaruję...
                        X