Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Topowy głośnik wysokotonowy - rozważania teoretyczne

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Topowy głośnik wysokotonowy - rozważania teoretyczne

Witam,
    koledzy na ostatnim AS nieźle mi namieszali w głowie. Posłuchaliśmy sobie rożnych konstrukcji: ceramika Accutona, beryl scan speaka, przetworniki tytanowe. Każda grała inaczej i każda dobrze. W zasadzie wszystkie grały bardziej szczegółowo od mojego jedwabnego morela supreme - tej szczegółowosci troszkę mi brakuje.
    I teraz pytanie: co wybralibyscie dla siebie i dlaczego?
    Jako, że są to rozważania teoretyczne nie patrzymy na finanse.

Napisz moze cos o twoich kolumnach
    Bo masz bardzo dobry glosnik
    Moze to skopana aplikacja
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Myślę, że aplikacja jest ok. Zwrotka by Yoshi. Trzy drogi: wspomniany morel, seas excel - osiemnastka i glinowy seas - dwudziestkaszóstka. Przed AS nawet nie pomyślałem, że coś może zagrać lepiej :-(
      Trzeba było w chacie siedzieć!

Skomentuj

To po czesci wyjaśniło by pewne kwestie

A ktora konstrukcja zagrała wg ciebie lepiej?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Okazało sie że ten tweeter to nie Twój profil grania.

Skomentuj

Podobała mi się Sofila Wilsona (tytanowa kopułka), Rockporty - beryl i Ceramiki. Każda konstrukcja inaczej, ale wszędzie mi się podobał sposób prezentacji zakresu wysokotonowego.

Skomentuj

Szykuje się spotkanie, będziemy się bawić szpilką revelatora i berylem illuminatora. Jak coś to zapraszam.
              Łukasz - miałeś mi podać wymiary.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi, a gdzie to spotkanie ma się odbyć i kiedy?

Skomentuj

Weekend za dwa tygodnie 30.11-1.12 - Łódź. Głośnik towarzyszący midwoofer SB Acoustics Satori.
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi wymiary wysyłam wieczorem
                    Głośniki w poniedziałek
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A bedziecie jeszcze spinać to w 3way?

Skomentuj

Raczej nie, test dotyczy w zasadzie czego innego :)

Skomentuj

Sluchał ktoś Accutonów?

Skomentuj

Zamieszczone przez mirfak Zobacz posta
                            Sluchał ktoś Accutonów?
                            Ja słuchałem i nie wydał bym tyle kasy na te głośniki, dla mnie ich cena jest przesadzona (co do jakości dźwięku).

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                              Ja słuchałem i nie wydał bym tyle kasy na te głośniki, dla mnie ich cena jest przesadzona (co do jakości dźwięku).
                              Cena porównywalna z berylem.

---------- Post dodany o 12:12 ---------- Poprzedni post o 12:09 ----------

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                              Weekend za dwa tygodnie 30.11-1.12 - Łódź. Głośnik towarzyszący midwoofer SB Acoustics Satori.
                              Ojoj, trochę daleko. Jestem z okolic Katowic.

Skomentuj

Weź beryla

Skomentuj

A co to za spotkanie w Łodzi i czy w razie czego można się uprzejmie wprosić? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Dodaj do tego, że nie miałeś tych głośników w ręce, nie kombinowałeś sam z nimi i nie jesteś w stanie nic więcej o nich powiedzieć niż to co słyszałeś na AS.

Analogiczna sytuacja z szpilka Illuminatora w temacie AS.

I niestety aby nie było - ja także z tweeterem Accutona nie miałem do czynienia.

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                                      A co to za spotkanie w Łodzi i czy w razie czego można się uprzejmie wprosić?
                                      http://diyaudio.pl/showthread.php/19...l=1#post379378

Skomentuj

a czy juz satori zostal porzadnie przetestowany? jakies opinie? interesuje mnie jako mid w 3way. wart ceny czy moze zostac przy ss?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X