Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór głośnika wysokotonowego: SEAS 27TDFC, 27TBFC/G czy NeoCD 1.0

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dla mnie usher nie gra :P
    Zamiast 27TBFC/G dołożył bym do DXT te kilkadziesiąt PLN .
    Jak grają szmaciane seasy to nie pamiętam już .

... i tak co byś nie wybrał jak nie będzie zwrotki to będzie kupa .

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
      ... i tak co byś nie wybrał jak nie będzie zwrotki to będzie kupa .
      Dlatego napisałem o Wavecorze skoro chce później dokupić FW146.

Skomentuj

Podsumowując, jako polecane zostały wymienione:
        1. Wavecor TW030 WA10 - najtańszy z wymienionych, jest już gotowa zwrotnica
        2. HDS - jak mniemam chodzi o Peerlessa - mniej popularny bo google nie znajduje :)
        3. DXT - jak mniemam chodzi o Seas 27TBCD/GB-DXT - optycznie ładny, Raven1985 fajny projekcik monitorów, tylko zabrakło opisu jak to gra?
        4. Ushery 9550 to już wyższa półka zwłaszcza cenowa, głośnik kontrowersyjny - podzielone zdania, wg jednych gra wg innych nie :)
        Tanie zwrotki widziałem w jednym sklepie elektronicznym

Skomentuj

Zamieszczone przez Apczag Zobacz posta
          Tanie zwrotki widziałem w jednym sklepie elektronicznym
          Rozumiem, że to żart?

---------- Post dodany o 18:54 ---------- Poprzedni post o 18:51 ----------

2. HDS - jak mniemam chodzi o Peerlessa - mniej popularny bo google nie znajduje
          Dawniej HDS Tweeter, dziś http://loudspeakershop.eu/glosnik-sc...00-p-1932.html lub http://audiotransducers.com/en/104mm...08-913000.html
          Sporo podrożały, kosztowały 200zł/szt :/
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jeśli monitor audio Ci przypasowały, to TBFC/G powinien pasować jeszcze lepiej. Ale mi nie pasuje ani brzmienie MA ani TBFC/G tak więc jeśli o moją subiektywną opinię chodzi to 9950. Ale jeśli już wspominamy o discovery to xt ... o przepraszam, to R2604-832000 też jest wart uwagi. I teraz się posypie w moim kierunku. :)

Skomentuj

LuSzTi - kiedy żartuję daje emoty na końcu zdania.
              XT podobno trudny w aplikacji, więc odpada.
              9950 - mnóstwo ludzi go poleca, tylko ta cena.
              Już skreśliłem z listy TBFC/G a Ty mi tu piszesz, że gra jak MA, hmmm.
              Zaciekawiła mnie ta technologia DXT. Jest to coś warte czy raczej efekt pokroju przestrzeni w wieżach philipsa? Może Raven się wypowie?

Skomentuj

Jeśli Ty dobierasz głośnik wysokotonowy z taką starannością, pytając się o opinie...a potem chcesz to podłączyć pod nie wiadomo jaką zwrotkę ze sklepu to cała ta dyskusja nie ma sensu.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Luszti wyluzuj, jeżeli nie zrozumiałeś żartu to prostuję, to był żart. Zwrotnice sobie zrobię lub skopiuje gotowy projekt, zależy od wyboru. Więc dyskusja ma sens.
                  Wypytuje bo nie chce testować wszystkich dostępnych głośników. Niektórzy z Was mieli styczność z wymienionymi i chętnie podzielą się spostrzeżeniami.

Skomentuj

Raven1985 fajny projekcik
                    Który bo są 2 Ktoś robił na seas-ach i mu się podobało
                    Ja się nie wypowiem tym bardziej po już sporym czasie .

Jest to coś warte czy raczej efekt pokroju przestrzeni w wieżach philipsa? Może Raven się wypowie?
                    Jest warte :)
                    Last edited by raven1985; 28.01.2014, 20:38.

Skomentuj

Napisz, co wymagasz od kopulki?

Skomentuj

Gra lepiej niż MA. I myślę, że jeśli podoba się Tobie styl brzmienia powyższych, to TBFC/G żuci Ciebie na kolana. Ale cóż, to tylko moje gdybanie.
                        P.s.
                        TDFC słyszałem też z "tubą" i powiem, że w moim odczuciu grało to wyśmienicie. Ale to już brzmienie bliższe moim upodobaniom.

Skomentuj

Pharoh, chciałbym słyszeć szczegółowy delikatny, naturalny, dźwięk. Nie chce słyszeć syczenia i cykania. Pisząc szczegółowy mam na myśli wszystkie te dźwięki których nie teraz nie słyszę na nagraniach a na MA było słychać (np oddech wokalistki między słowami, czy deszcz). Miałem tytanowego tonsila i nie dało się go słuchać, w MA grało metalowo, dla mnie akceptowalnie, fakt że słuchałem ich tylko przez godzinę.

Przemo-lukas pokaż o którym TDFC z tubką piszesz.

Skomentuj

Szczegolowy i delikatny = HDS tweeter ale ciezko sie go zwrotkuje
                            Jezeli chcesz isc w delikatny dzwiek ze znacznie mniejsza iloscia szczegolow = wavecor07
                            Porownywalna iloscia szczegolow i minimalnie lepsza gora kosztem delikatnosci z wyzszym podzialem w stosunku do wavecora = SB26STC
                            Bardziej szczegolowy = SB29RDC (trudny w aplikacji)
                            Last edited by pharoh; 28.01.2014, 22:52.

Skomentuj

Mam tego DXT w monitorach i bardzo mi się podoba. Ładna stereofonia i sporo szczegółów. Słychać oddechy i mlaskanie :) Ale nie słuchałem nigdy niczego lepszego także nie bierz moich słów za wyrocznie.

Skomentuj

Pharoh, chciałbym słyszeć szczegółowy delikatny, naturalny, dźwięk. Nie chce słyszeć syczenia i cykania. Pisząc szczegółowy mam na myśli wszystkie te dźwięki których nie teraz nie słyszę na nagraniach...
                                A MA pod tym właśnie względem zupełnie mi nie leży.
                                TDFC dokładnie w takiej konstrukcji: http://www.zaphaudio.com/Waveguidetmm.html

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                                  Szczegolowy i delikatny = HDS tweeter ale ciezko sie go zwrotkuje
                                  :???:
                                  Jeden z najłatwiejszych w aplikacji głośników jakie miałem .
                                  No chyba, że filtrem szeregowym to się nie dziwie :P

---------- Post dodany o 12:05 ---------- Poprzedni post o 12:01 ----------

Pharoh, chciałbym słyszeć szczegółowy delikatny, naturalny, dźwięk. Nie chce słyszeć syczenia i cykania.
                                  tytanowo-złoty audax ale przekracza 2 razy budżet :(
                                  http://audiotransducers.com/pl/100mm...-tw025a28.html

Skomentuj

Witaj.
                                    Jeżeli chcesz posłuchać Seasów to zapraszam,mam obydwie parki.
                                    Są to bardzo podobne głośniki.TDFC delikatniejszy,barwniejszy,TBFC/G bardziej techniczny, lepiej oddaje blachy,koszmarnie wypada przy zle zrealizowanym materiale.
                                    W pierwszej chwili gdy je porównywałem to myślałem że grają te same głośniki.
                                    Jest to drugie moje podejście do TBFC/G,bo pierwszym razem nie przypadł mi do gustu,a teraz nie potrafię wybrać między nimi.:???:
                                    Seasy wkładają do monitorów studyjnych APS AEON,jeżeli by miały problem ze szczegółowością to pewnie by się tam nie znalazły.
                                    A to czy będziesz słyszał ten deszcz,to bardziej będzie zależało od aplikacji,bo wszystkie wymienione wyżej głośniki nie powinny mieć z tym problemu.
                                    Co do MA bx2 to mam podobne zdanie do przemo-lukas-a,przebasowiony monitorek z bladą górą.Słuchałem ich jakieś pół roku temu w audiotrend.
                                    Możliwe że nie spasowała im elektronika towarzysząca,lub były za "świeże".

Skomentuj

a może koledze by podpasował bohlender graebener neo3 ? akurat przymierzam się do sprzedaży a komuś na forum może dać sporo radości. połowa ceny z polinka:)

Skomentuj

A ja zapytam tak - czy ktoś z Kolegów miał okazję słuchać Macromów EXT.T28 - http://www.macrom.ca/html/products/s.../ext/index.php ??

Jeździłem sporo czasu z tymi głośnikami w aucie - czy któreś z wymienionych w tym wątku wysokotonówek brzmią podobnie ?? Ewentualnie jakie inne przetworniki nie wymienione w tym wątku mają zbliżony profil brzmienia ??

Skomentuj

Żadne
                                          Wszystkie sa lepsze
                                          Nie ograniczone od góry
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X