Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

QUADRAL QLX-155 zna ktoś te kolumny?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

QUADRAL QLX-155 zna ktoś te kolumny?

Kolega mi proponuje kolumny QUADRAL QLX-155 są warte 300zł?

Jeśli w ładnym stanie itp to możesz zaryzykować

Skomentuj

a wie ktoś czego mogę się po nich spodziewać ? Po ich dzwięku?:)

Skomentuj

Za 300zł nic fajnego nie złożysz, a te Quadrale powinny już jakoś zagrać, przynajmniej jak na 300zł.

Skomentuj

Jeśli to od kolegi to w czym problem aby ich posłuchać i podjąć decyzję o zakupie ?

http://tablica.pl/oferta/kolumny-glo...tml#dcb3191dc1

Fajne.
          Last edited by Jacek Zieliński; 07.02.2014, 17:58.

Skomentuj

witam mam pytanie czy w kolumnach STX F-280 n jest mocniejszy wysoko tonowy niż ten T.STX.4.1.200.8.F.P.PC ? Bo kiedyś miałem tą wysoko tonówkę i przy głośniejszym braniu pierdziała mi.

---------- Post dodany o 08:14 ---------- Poprzedni post o 08:09 ----------

Lub czy jest mocniejszy w STX F-360 n?

Skomentuj

Zamieszczone przez majster290 Zobacz posta
              Bo kiedyś miałem tą wysoko tonówkę i przy głośniejszym braniu pierdziała mi.
              Może nie chodziło o przepalenie a o złe wycentrowanie cewki.
              Obie wysokotonówki w moich monitorach TS60 brzęczą na niektórych częstotliwościach, żeby przestały wystarczy dobrze cewki wycentrować... a czasem pomaga nawet odkręcenie jednej ze śrub mocujących front do magnesu.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Może nie chodziło o przepalenie a o złe wycentrowanie cewki.
                Obie wysokotonówki w moich monitorach TS60 brzęczą na niektórych częstotliwościach, żeby przestały wystarczy dobrze cewki wycentrować... a czasem pomaga nawet odkręcenie jednej ze śrub mocujących front do magnesu.
                Czyli te wysokotonowe w f-360n nie są mocniejsze od T.STX.4.1.200.8.F.P.PC?

---------- Post dodany o 08:42 ---------- Poprzedni post o 08:37 ----------

Bo planuje jednkak dozbierac kasy i kupić któreś z tych kolumn tylko boje się o tą wysokotonówke że nie będzie dawać rady :(

Skomentuj

A przepraszam, źle doczytałem, miałem PJ-tki.
                  Jak widać w detalu nie można kupić tych wysokotonówek z f-360n... dlaczego?

Jeśli jest zbudowana tak samo jak PJ-tka a różni się tylko cewką, to może być ten sam problem.
                  Jak byś nie wybrał, mają oznaczenie 200W, więc raczej żadna nie będzie mocniejsza od drugiej (kwestia filtracji).

Skomentuj

A przepraszam, źle doczytałem, miałem PJ-tki.
                    Jak widać w detalu nie można kupić tych wysokotonówek z f-360n... dlaczego?

Jeśli jest zbudowana tak samo jak PJ-tka a różni się tylko cewką, to może być ten sam problem.
                    Jak byś nie wybrał, mają oznaczenie 200W, więc raczej żadna nie będzie mocniejsza od drugiej (kwestia filtracji).
                    A jesli kupie te kolumny i wysokotonówki bedą za słabe jak dla mnie to co bnedzie można zrobić w takiej stuacji ?

Skomentuj

...i wysokotonówki bedą za słabe jak dla mnie...
                      W sensie że je spalisz?
                      To nie kupuj takich kolumn jak masz zamiar je spalić.

Skomentuj

Dobra to inaczej mam wzmacniacz sony ta f 470 i pytanie czy jak podkrece go na maksa to moge je spalic ?

---------- Post dodany o 09:47 ---------- Poprzedni post o 09:45 ----------

W sensie że je spalisz?
                        To nie kupuj takich kolumn jak masz zamiar je spalić.
                        Dobra to inaczej mam wzmacniacz sony ta f 470 i pytanie czy jak podkrece go na maksa to moge je spalic ?

Skomentuj

Możesz spalić, wzmacniacz "odkręcony na maxa" pompuje zniekształcenia a tego nie wytrzyma głośnik. Rozwiązanie jest proste, słuchaj z taką mocą aby wzmacniacz nie zniekształcał, czyli ciszej :-)

Skomentuj

Teoretycznie ile te kolumny mogą przyjąć mocy ?

Skomentuj

Teoretycznie więcej niż ten Sony może zaoferować bez zniekształceń

Skomentuj

A właśnie o to nie pytałem może jestescie w stanie zaproponować jakieś nowe kolumny w tej samej cenie co stx f 360n? zależy mi na basie i głośności

Skomentuj

Nie na temat...
                                  zależy mi na basie i głośności
                                  Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  Deja vu?

:rolleyes:

Skomentuj

Czemu wy tu tępicie ludzi którzy lubią słuchać głośno muzyki?? słucham takiej muzyki jakiej słucham (opiera ona się na ostrych sopranach i basie) taka mi sie podoba, ja nikogo nie tępie za to jakiej muzyki słucha . jedni wolą po Cichu drudzy wolą głośno nie umiecie tego zrozumieć ?

---------- Post dodany o 15:50 ---------- Poprzedni post o 15:48 ----------

a pozatym co to to Deja vu?;/

Skomentuj

http://pl.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu

Sory, od pół roku jeszcze nic nie kupiłeś?

http://diyaudio.pl/showthread.php/21...28STX%29/page3

http://diyaudio.pl/showthread.php/23...o%C5%9Bniejsze

To już trzeci temat z takim pytaniem, jak dla mnie zasługujesz na ostrzeżenie.

Co do Deja vu, przypominasz Route66...

Skomentuj

Czemu wy tu tępicie ludzi którzy lubią słuchać głośno muzyki?? słucham takiej muzyki jakiej słucham (opiera ona się na ostrych sopranach i basie) taka mi sie podoba, ja nikogo nie tępie za to jakiej muzyki słucha . jedni wolą po Cichu drudzy wolą głośno nie umiecie tego zrozumieć ?
                                        Staramy sie tepic gupie pomysly i nadmierne oczekiwania. Jezeli chcesz glosnej muzyki i duzego basu to ok, masz prawo tego wymagac, ale do osiagania takich efektow konieczny jest odpowiedni sprzet. Zatem kupujesz estradowe paczki z subwooferami na 18 calowych glosnikach i masz dokladnie to czego szukasz. Niestety z gowna sznurka nie zrobisz, a juz napewno nie za tak marny grosz jak 300zl, bo 300zl to kosztuje jeden dobry przetwornik do kolumny glosnikowej, a nie caly system, ktory ma jeszcze dawac mega bas i poziom naglosnienia jak w dyskotece.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X