Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil ZG 40C

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tonsil ZG 40C

Witam wszystkich. Ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem ww. kolumien i próbuje je zreanimować. I tu mam pytanie do was - czy mogę zastąpić membranę bierną (której nie posiadam, gdyż poprzedni właściciel wsadził na ich miejsce GDNy 25/60) właśnie tym GDN-em?

Natknąłem się wczoraj na tai filmik http://www.youtube.com/watch?v=YTMX5i2_PHw
    Na końcu jest to czego szukasz.

Skomentuj

Dzięki dobry człowieku :) Jestem ciekawy czy w Białym na Jurowieckiej będą je mieli.

Skomentuj

Też posiadam te kolumny i oczywiście brakuje mi jednego GDN-a. Pozostałe głośniki są sprawne. Chciałem przeprowadzić renowację z zachowaniem oryginalnych głośników ale ciężko jest nabyć tego GDN-a.

Skomentuj

Bywałem na jurowieckiej kilka razy ale na wystawie nie widziałem MB. Zajdź zapytaj. Pozdrawiam białostoczanina.

Skomentuj

Zamieszczone przez Stranger20 Zobacz posta
            I tu mam pytanie do was - czy mogę zastąpić membranę bierną (której nie posiadam, gdyż poprzedni właściciel wsadził na ich miejsce GDNy 25/60) właśnie tym GDN-em?
            tak, mozesz
            mozsz sie pobawic roznymi rezystorami zwierajacymi cewke tego GDNa - bedzie to zmienialo "strojenie" tej membrany biernej

Skomentuj

Jeszcze raz dziękuję :) To się nazywa fachowa pomoc

Skomentuj

Dzięki koledzy jeszcze raz za pomoc. I przestrzegam - jeśli bierzecie się za regeneracje starych głośników Tonsila i brakuje wam jakiegoś - poszukajcie na aukcjach, ogłoszeniach - czym wolicie - i kupujcie same kosze. Nowe Tonsile brzmią strasznie. Ja osobiście czekam kiedy w moim jednym padnie górne zawieszenie i będę mógł ze spokojnym sumieniem wypruć całość i wymienić na zestaw z "Salto" z Wrocka.
                Last edited by Stranger20; 24.04.2014, 22:44.

Skomentuj

Czaruję...
                X